Je stopt niet meer met lezen door deze series!

Bingewatchen, ook wel bekend als comakijken of marathonkijken, is het buitensporig lang achter elkaar televisiekijken van meerdere afleveringen van een serie of films. Heb jij Netflix en Videoland tijdens de lockdown ook wel uitgespeeld? Binge-reading it is!

In 2020 schreven we dit artikel al over bingelezen in tijden van corona, en inmiddels is binge-reading net zo populair als binge-watching dus vonden we het tijd voor een geüpdatete artikel. Door streamingsdiensten als Netflix en Videoland is binge-watching een alom bekende term geworden voor mensen die serie na serie er doorheen jagen. De trend van het langdurig televisieseries kijken is sterk gegroeid doordat het aanbod toenam op deze streamingsites en -zenders. Daardoor werd het steeds eenvoudiger om meerdere afleveringen van een serie achter elkaar te bekijken.

Zeker tijdens corona is dit voor veel van ons een favoriet tijdverdrijf. Toch is deze pandemie ook de uitgelezen kans om weer eens tijd te nemen voor een goed boek, of boekenserie. Door deze series stop jij niet meer met lezen!

Alle kinderen verzamelen

Dolfje Weerwolfje

Bestel Dolfje Weerwolfje via Paagman.nl

Eigenlijk is Dolfje een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf. Een witte weerwolf met een brilletje op. Eerst werd Dolfje daar verdrietig van. Hij wilde zelfs weglopen van huis. Maar Timmies ouders vonden het helemaal niet erg dat hij een weerwolfje is. Gelukkig maar, want nu kan hij gewoon thuis blijven wonen. Met volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met Noura, Timmie, opa weerwolf en neef Leo.

Dog Man

Bestel Dog Man via Paagman.nl

Maak kennis met Dog Man: half hond, half agent en helemaal politieheld. Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. De boeken over deze blaffende boevenvanger zijn hilarisch graphic novels, vol met bizarre tekeningen en leuke woordgrappen. Ben jij Team Dog Man?

De waanzinnige boomhut

Bestel De waanzinnige boomhut via Paagman.nl

De waanzinnige boomhut-serie is perfect voor jonge lezers: vol humor en tekeningen. De boeken zijn geschreven door de Australische auteur Andy Griffiths en geïllustreerd door Terry Denton. Andy en Terry hebben een heel speciale boomhut gebouwd met een bowlingbaan, een zwembad, een tank met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en er is zelfs een snoepjesmachine die rechtstreeks snoepjes in de mond schiet. Oorspronkelijk bestond de boomhut uit 13 verdiepingen en telkens worden er 13 verdiepingen bijgebouwd. Inmiddels zijn we al aanbeland bij het deel De waanzinnige boomhut van 130 verdiepingen.

De magische apotheek

Bestel De magische apotheek via Paagman.nl

De magische apotheek is een spannende serie voor de fans van Harry Potter en Nevermoor! Een magisch verhaal om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben een groot geheim: een magische apotheek in hun nieuwe huis! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. En zij hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren.

Nevermoor

Bestel Nevermoor via Paagman.nl

Morrigan Crow is vervloekt. Ze is geboren op Avondstond, de onfortuinlijkste dag om geboren te worden. Niet alleen wordt ze beschuldigd van allerlei rampen, ze is ook gedoemd om te sterven in de nacht van haar elfde verjaardag. Maar het loopt allemaal anders… Vlak voor haar elfde verjaardag wordt ze ontvoerd door Jupiter North, die haar meeneemt naar de magische stad Nevermoor. Daar moet Morrigan strijden voor een plek in het Wondergenootschap. Haar concurrenten zijn honderden andere kinderen die allemaal een bijzonder talent hebben. Morrigan, die nergens in uitblinkt, zal een manier moeten vinden om alle proeven te doorstaan. En dan ontdekt ze ook wat Jupiter al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden…

Dagboek van een muts

Bestel Dagboek van een muts via Paagman.nl

Dagboek van een muts is een supergrappige boekenserie over Nikki Maxwell voor meiden vanaf circa 10 jaar, geschreven door Rachel Renée Russell. Nikki vertelt in haar dagboeken over haar belevenissen en blunders op haar nieuwe school. Over hottie Brandon die ze niet durft te vertellen dat ze verliefd op hem is, en over de populaire MacKenzie, haar aartsrivale die Brandon voor zichzelf wil. Gelukkig wordt Nikki in haar niet-zo-perfecte leven bijgestaan door haar twee BFF’s Zoey en Chloë!

Costa Banana

Bestel Costa Banana via Paagman.nl

Met zijn eigentijdse verhalen boordevol humor en spanning weet Jozua Douglas al jaren een breed lezerspubliek aan zich te binden. Zijn eerste boek De verschrikkelijke badmeester werd bekroond met de Hotze de Roosprijs en met de serie Costa Banana won hij tweemaal achter elkaar de Pluim van De Nederlandse Kinderjury (De gruwelijke generaal in 2016 en De ongelooflijke Ravi Ravioli in 2017). Deze boeken werden ook door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door genomineerd voor Kinderboek van het Jaar. Costa Banana is de supergrappige en razend populaire kinderboekenserie over Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Fernando van Costa Banana. Hij verzint de gekste wetten en dat leidt tot veel hilarische gebeurtenissen! Deel 5 – De eilandenruzie – was in 2018 het Kinderboekenweekgeschenk.

En nu nog even wat tijd voor jezelf…

De Napolitaanse romans

Bestel De Napolitaanse romans via Paagman.nl

In de vier delen van De Napolitaanse romans volgt de lezer de vriendinnen Elena en Lila van kinds af aan tot ze allebei volwassen vrouwen zijn. De boeken gaan over vriendschap en rivaliteit, en geven een haarscherp portret van het troosteloze Napels van de jaren vijftig.  Elena Ferrante is het pseudoniem van een Italiaanse schrijfster, die ondanks haar mysterieuze identiteit ook wel de belangrijkste schrijfster van haar generatie wordt genoemd. In oktober 2016 werd onthuld wie er hoogstwaarschijnlijk achter het pseudoniem schuilt, maar om de magie van de schrijfster Elena Ferrante niet weg te nemen, houden wij hier wijselijk onze mond over.

The Witcher

Bestel The Witcher via Paagman.nl

De razend populaire fantasyserie The Witcher (oftewel De Hekser) gaat over Geralt van Rivia; een monsterjager die sinds zijn kindertijd is getraind om monsters op te sporen en te vernietigen. Na 500 jaar vrede breekt de oorlog uit. Tijdens al dit geweld wordt een zeer belangrijk kind geboren: Ciri. Zij staat bekend als de Vlam en zal naar verwachting de wereld voorgoed veranderen. Geralt, die bekend staat als een sterke hekser, krijgt de belangrijke taak om Ciri te beschermen zodat zij de profetie kan waarmaken.

Familie Bridgerton

Bestel de Familie Bridgerton via Paagman.nl

De familie Bridgerton-serie van Julia Quinn is de inspiratiebron voor de #1 Netflix-hit Bridgerton, die sinds december 2020 te zien is bij Netflix. De acht kinderen van Viscount Bridgerton, Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory en Hyacinth, zetten in het adellijke Londen van begin negentiende eeuw allemaal hun eerste schreden op het pad van de liefde. Maar de zoektocht naar de ware gaat helaas niet altijd over rozen. Zullen de acht broers en zussen een partner kunnen vinden met wie ze hun passie en hartstocht kunnen delen en een mooie toekomst op kunnen bouwen?

De zeven zussen

Bestel De zeven zussen via Paagman.nl

De queen van het binge-lezen blijft momenteel zonder twijfel Lucinda Riley. Haar boeken gaan nog steeds als warme broodjes over en nieuwe fans kopen het liefst de hele De zeven zussen-serie in één keer. De serie vertelt het verhaal van zeven zussen in zeven verhalen. De mysterieuze, plotselinge dood van hun vader, Pa Salt, brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het laatste deel van de serie verschijnt dit jaar!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Wij vieren de Boekenweek met een ode aan onze eerste boekenliefdes 📚❤️

Van 9 tot en met 18 april vieren we de Boekenweek met...
Lees verder