11 x op je paasbest met deze boeken

Om in de paassferen te komen, hebben wij de leukste nieuwe kinderboeken over Pasen verzameld. Op je paasbest klaar voor het paasfeest!

Van kuikentjes tot paashazen. Van versierde eieren zoeken tot kleurrijke lentedagen. In deze boekjes vind je het allemaal!

๐Ÿ‡ย Er zit een kuiken in je boek

Piep piep! Een klein kuikentje kwam net uit haar ei gekropen en zit in je boek! Maar ze is nog op zoek naar haar broertje. Duw, trek en speel met de interactieve elementen in dit boek om het kleine kuikentje te helpen met haar avontuurlijke zoektocht.

๐Ÿ‡ย Dribbel in de lente

Het is een zonnige lentedag en Dribbel wandelt in het park. Kijk door de doorkijkraampjes en help hem tot vijf tellen in dit vrolijke telboek.

๐Ÿ‡ย Vrolijk Pasen met Rupsje Nooitgenoeg

Pasen wordt nog vrolijker met Rupsje Nooitgenoeg! In dit vrolijke voorjaarsverhaal gaat Rupsje Nooitgenoeg op zoek naar paaseieren, ontmoet hij schattige voorjaarsdieren, zoals lammetjes en een konijn, en ontdekt hij kleurrijke verrassingen. Op elke pagina kunnen jonge lezers door doorkijkjes kijken en raden of ze een glanzend ei zien. Maar is het echt een ei? Of misschien iets anders, zoals een regenboog of een wortel? Zou Rupsje Nooitgenoeg toch nog een paasei vinden in dit feestelijke voorjaarsverhaal?

๐Ÿ‡ย Karel en de lente

Ik ben Karel. Vandaag wordt het een mooie dag. Het is lente! Samen met papa en mama ga ik in de tuin werken. Daarna komt Kaatje langs met een verrassing. Wat zou het zijn?

๐Ÿ‡ย Waar is konijntje?

Volg het pad om erachter te komen waar Konijntje en Lieveheersbeestje naartoe gaan. Onderweg kom je veel andere dieren tegen. Schuif de paginaโ€™s uit om het grotere plaatje te zien en beantwoord de vragen om erachter te komen wat de dieren van plan zijn. Deze extra leuke boeken laten je kind lezen en tegelijkertijd actief genieten. Laat je verrassen, zorg er alleen voor dat je niet verdwaalt!

๐Ÿ‡ย Paaseitjes zoeken met Bobbie

Joepie! Het is Pasen. Bobbie schildert eitjes voor in de paasboom. Maar O-oh Hondje Trix is naar buiten gelopen met het mandje vol eitjes. Vindt Bobbie ze allemaal terug? En ligt er misschien nog wel eentje extra van de paashaas?

๐Ÿ‡ย Kas en Saar vieren Pasen

Het is Pasen! Kas en Saar spelen allerlei leuke spelletjes op school en knutselen paasversiering. Wie komt plots de klas binnen? Een echte paashaas! Hij neemt de kinderen mee naar de kinderboerderij. Daar zien ze lammetjes en kuikentjes. Maar zouden er ook paaseitjes zijn?

๐Ÿ‡ย Vosje Vic en vriendjes klaar voor de lente

Vosje Vic is helemaal klaar voor de lente. Hij heeft een nieuw picknickdekentje, en hij kan niet wachten om een bloemenpicknick te houden. Maar er is geen bloempje te bespeuren. Misschien weten zijn vriendjes wel wat te doen?

๐Ÿ‡ย Koenijn is dol op Pasen

Het is lente en bijna Pasen. Dat betekent dat mama eieren nodig heeft: voor het paasbrood, de paastaart รฉn om te versieren. Koenijn helpt mama. Hij gaat naar het kippenhok om eitjes te verzamelen. Maar het hok is leeg. Waar is Kipje? En hoe komen ze nu aan eitjes?

๐Ÿ‡ย Een doorkijkboekje – Klein kuikentje

Wie kun jij op de boerderij ontdekken? Ga mee met klein kuikentje en kijk door de gaatjes in het karton om allerlei dieren te bekijken. Lees met je kleintje en maak samen de geluiden van de dieren.

๐Ÿ‡ย Vijf kleine kuikens

Ga met Mama Kip en haar kuikens uit wandelen. Er is zoveel te zien! Een weide vol bloemen, een bloeiend bos, een veld met lammetjes en een drukke boerderij. Onderweg komen ze allerlei jonge dieren met hun ouders tegen en รฉรฉn voor รฉรฉn verdwijnen de kuikentjes. Wat doen ze? Til de flapjes op om alle kuikentjes te zoeken en ontdek aan het einde hoe ze Mama Kip verrassen!

Geschreven door
Meer van Britt

Samen sta je sterker: vriendschapsduoโ€™s in kinderboeken

De Kinderboekenweek van 2018 staat in het teken van vriendschap, want vrienden...
Lees verder