Binge-lezen in tijden van corona

Terwijl het weer buiten elke dag een stukje zonniger is, blijven wij helaas binnen. Vanwege het coronavirus is sociale onthouding even noodzakelijk en gaan we allemaal in zelfquarantaine. Verschrikkelijk balen, maar ook een mooie kans om aan de slag te gaan met je nog te lezen-stapel. Wij zetten een aantal boekenseries op een rij waar je de komende weken wel mee zoet bent!

Binge-watching, marathonkijken of comakijken. Sinds streamingsdiensten als Netflix en Videoland is dit een alom bekende term voor mensen die serie na serie er doorheen jagen. De trend van het langdurig televisieseries kijken is sterk gegroeid naarmate het aanbod toenam op deze streamingsites en -zenders omdat het steeds eenvoudiger werd om meerdere afleveringen van een serie achter elkaar te bekijken. Ook nu tijdens de corona-pandemie zal dit voor veel van ons nog steeds een favoriet tijdverdrijf zijn. Toch is dit ook de uitgelezen kans om weer eens tijd te nemen voor een goed boek. Binge-reading it is! 

De zeven zussen

Bestel De zeven zussen via Paagman.nl

De queen van het binge-lezen is momenteel zonder twijfel Lucinda Riley. Haar boeken gaan nog steeds als warme broodjes over en nieuwe fans kopen het liefst de hele De zeven zussen-serie in één keer. De serie vertelt het verhaal van zeven zussen in zeven verhalen. De mysterieuze, plotselinge dood van hun vader, Pa Salt, brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australië. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken? De zeven zussen is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent. En wie na het lezen van de serie geen genoeg kan krijgen van Lucinda Riley kan z’n lezershart ophalen: ze publiceert ook nog steeds regelmatig stand-alone boeken.

Frieda Klein-serie

Bestel Nicci French boeken via Paagman.nl

Deze thrillerserie van schrijversechtpaar Nicci French bestaat uit acht delen. De delen volgen de dagen van de week (Blauwe maandag, Dinsdag is voorbij, Wachten op woensdag, etc.) en eindigden in 2018 met De dag van de doden.
De Frieda Klein-reeks van Nicci French is een van de bestverkochte thrillerseries van Nederland en volgt het leven van psychoanalytica Frieda Klein in Londen. Ze verdiept zich in andermans gedachten, maar laat de donkere hoeken van haar eigen gedachten niet graag zien. Omdat Frieda last heeft van slapeloosheid loopt ze ’s nachts eindeloos door Londen: een grote stad met een rijk verleden, met allerlei lagen, vol geheimen. Zij houdt zich bezig met het labyrint van de menselijke geest, de stad is zelf een steeds veranderend labyrint. Frieda en Londen zijn daarmee onlosmakelijk met elkaar verbonden. De serie is als losse delen te lezen, maar de rode draad door de serie – aartsrivaal Dean Reeve – geeft de serie een extra laag.

De Cazalets

Bestel De Cazalets via Paagman.nl

De auteur Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is een van de grootste schrijvers van het naoorlogse Engeland, maar haar briljante romans werden vaak overschaduwd door haar turbulente privéleven. Howard werd geboren in 1923 in een upper-middle-class Engels gezin. In 1982 begon Howard aan een romanreeks geënt op haar eigen familiegeschiedenis, de monumentale ‘Cazalet-kronieken’. De Cazalets is een meeslepend kostuumdrama over het wel en wee van de Britse familie Cazalet. De Cazalets-kronieken van Elizabeth Jane Howard zijn een must voor alle liefhebbers van de televisieserie Downton Abbey. Ook deze boeken zijn los te lezen, maar nog leuker is het natuurlijk om de gehele serie in de juiste volgorde te lezen: 1. Lichte jaren, 2. Aftellen, 3. Verwarring, 4. Bevrijding.

Harry Potter

Bestel Harry Potter via Paagman.nl

Leuk voor jong én oud. Harry Potter is een zevendelige fantasyserie geschreven door de Britse schrijfster J.K. Rowling. De boeken volgen chronologisch de puberteit en de adolescentie van leerling-tovenaar Harry Potter en zijn beste vrienden Ronald Wemel en Hermelien Griffel, met wie hij samen studeert aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Heb jij als volwassene deze boeken nog niet gelezen? Waar wacht je dan nog op? Nu is het moment om je eindelijk eens onder te dompelen in deze magische wereld. Dat de Harry Potter-wereld nog steeds mateloos populair blijft, blijkt wel uit de heruitgaven die ieder jaar weer verschijnen. En echte Potterheads weten nu eigenlijk ook al wat ze te staat natuurlijk… De hele serie opnieuw lezen!

Het lied van ijs en vuur

Bestel Game of Thrones #1 via Paagman.nl

“He wat?” horen we je denken. De high-fantasy serie van George R.R. Martin verscheen als Game of Thrones op HBO en vond zo een miljoenenpubliek. Het verhaal van Het lied van ijs en vuur speelt zich af in een fictieve middeleeuwse wereld, vooral op het continent Westeros, maar ook op het nabijgelegen Essos. De wereld is losjes gebaseerd op de periode van de Rozenoorlogen in het 15e-eeuwse Engeland, maar bevat ook enkele bovennatuurlijke elementen. Fans van de serie zitten helaas wel al sinds 2011 te wachten op de laatste twee delen, maar gelukkig ben je ook met de eerste vijf delen wel even zoet!

Mees Kees

Bestel Mees Kees via Paagman.nl

Ook aan onze jongere klanten denken we graag! Nu de scholen dicht zijn en je de schermtijd waarschijnlijk ook niet graag wilt uitbreiden naar 24/7 zijn kinderboekenseries de uitkomst.  Mees Kees is een serie jeugdboeken van de Nederlandse schrijfster Mirjam Oldenhave. Rick de Haas verzorgt de illustraties. De boeken gaan over Kees, een leraar in opleiding die moet invallen op een basisschool. Hij is onervaren en laat zich telkens de les lezen door de kinderen. Inmiddels zijn er al meer dan tien delen verschenen en zijn de boeken zelfs al succesvol verfilmd!

De waanzinnige boomhut

Bestel De waanzinnige boomhut via Paagman.nl

De waanzinnige boomhut-serie is perfect voor jonge lezers: vol humor en tekeningen. De boeken zijn geschreven door de Australische auteur Andy Griffiths en geïllustreerd door Terry Denton. Andy en Terry hebben een heel speciale boomhut gebouwd met een bowlingbaan, een zwembad, een tank met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en er is zelfs een snoepjesmachine die rechtstreeks snoepjes in de mond schiet. Oorspronkelijk bestond de boomhut uit 13 verdiepingen en telkens worden er 13 verdiepingen bijgebouwd. Inmiddels zijn we al aanbeland bij het negende deel De waanzinnige boomhut van 117 verdiepingen.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Warning: moms in danger! De beste domestic noir-thrillers

Er is een nieuwe trend op thrillergebied. Er duiken namelijk steeds meer...
Lees verder