Haal het Rijksmuseum in huis

Tekst: Esther Pordon
Beeld: Rijksmuseum

In 2016 werd de Eregalerij van het Rijksmuseum op magistrale wijze aan de wereld gepresenteerd in het boek Rijks, Masters of the Golden Age. Dit bejubelde en bekroonde boek van ontwerper Marcel Wanders is inmiddels toe aan de vierde druk en dat is er niet zomaar één. Deze druk is namelijk aangevuld met nog meer moois!

Al vier jaar wordt Rijks, Masters of the Golden Age bejubeld en geliefd. Kunstliefhebbers worden nu verwend, want de vierde druk wordt aangevuld met twintig extra pagina’s. Naast nieuw kalligrafisch werk zijn de twee beroemde huwelijksportretten van Rembrandt, Marten Soolmans en Oopjen Coppit, dé blikvangers van deze nieuwe pagina’s. Deze bijzondere schilderijen werden onlangs aangekocht door het Rijksmuseum in Amsterdam en het Louvre in Parijs en konden niet ontbreken in dit buitengewone boek.

Oók nieuw in de vierde druk is een diepte-interview met Pieter Roelofs, Hoofd Schilder- en Beeldhouwkunst van het Rijksmuseum. In zijn diepgaande beschouwing van de geschiedenis komen Rembrandt en de Amsterdamse levensstijl van weleer tot leven. Hij vertelt tevens over de nieuw aangekochte werken, de relatie tussen deze schilderijen en hun reis naar het Rijksmuseum, en over Operatie Nachtwacht: het grootste restauratieonderzoek ooit van Rembrandts beroemdste werk.

Bijzonder tot in de puntjes
In Rijks, Masters of the Golden Age worden grootschalige reproducties van 67 geselecteerde meesterwerken tot in detail afgebeeld. Doordat de hoogst haalbare druktechniek is toegepast word je het kunstwerk ingezogen, en door de gekozen invalshoek gedwongen met een nieuwe blik naar de afbeeldingen te kijken. Daarnaast nemen toonaangevende denkers, creatieven en kunstenaars als Anton Corbijn, Erwin Olaf en David Allen je mee in hun ervaringen met – en kijk op – deze wereldberoemde werken.

Meesterlijk goud

Het meesterwerk is verkrijgbaar in drie verschillende boekuitvoeringen – een ongelimiteerde opgave, een special edition en een zéér luxe limited edition. Elk boek wordt minutieus en met bijzondere aandacht vervaardigd, gebruikmakend van eersteklas materialen zoals echt leder, high-end metaal, gecompliceerde folietechnieken en op maat gemaakt. Uiteraard is de nieuwe druk even luxueus vervaardigd als de eerdere oplages. Rijks, Masters of the Golden Age ademt grandeur en vakmanschap van vervlogen tijden, terwijl het tegelijkertijd een staaltje van moderne technieken en inzichten koppelt aan kunstzinnigheid en bevlogenheid. De eerdere editie gemist of je collectie compleet maken? Dan mag dit boek niet in je boekenkast ontbreken.

Rijks, Masters of the Golden Age ademt grandeur en vakmanschap van vervlogen tijden

Rijks, € 105,00
Bestel nu bij www.paagman.nl

Rijks persoonlijk gesigneerd door Marcel Wanders

Het Rijks is nu exclusief bij Paagman persoonlijk gesigneerd verkrijgbaar. Een waanzinnig cadeau om een dierbare mee te verassen. Plaats Rijks in je winkelmandje, vink signeren aan, en maak het persoonlijk met een naam of boodschap!

Dit interview verscheen in Present van Paagman #4. Verkrijgbaar in de winkels van Paagman met een Paagman Privilege Pas of lees ‘m online.
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Ontdek de wondere wereld van musea met Dutch Girls In Museums

De museumwereld stoffig? Niet als je met Dutch Girls In Museums gaat....
Lees verder