Nu is je kans! Leer handletteren met de STABILO guide

Dat is nog eens fijn voor iedereen die nu op zoek is naar activiteiten om te kunnen doen op een dag: STABILO heeft een hand- en brushlettering guide gepubliceerd die gratis te downloaden is!

Bestel de STABILO Pen 68 brush via Paagman.nl

Met de STABILO hand- en brushlettering guide, geschikt voor zowel beginners als gevorderden, krijg je een kijkje in de wondere wereld van letters en woorden. In de guide worden de technieken en materialen die je nodig hebt bij het hand- en brushletteren uitgelegd en geeft STABILO je mega veel tips en inspiratie voor maken van de mooiste teksten en woorden. Wij delen alvast een paar (extra) tips!

De basis en technieken

Bestel de STABILO Pen 68 via Paagman.nl

Je leert alles over de basis en de technieken en hoe je bijvoorbeeld het best kunt brushletteren. STABILO heeft verschillende soorten pennen in het assortiment waar je verschillende soorten effecten mee bereikt. Zo heb je de STABILO Pen 68 brush voor brushlettering en kleuren blenden; de STABILO Pen 68 om te kleuren, schetsen en lijnen te tekenen; de STABILO point 88 voor kleurrijk schrijven, illustreren en schetsen; en de STABILO pointMax voor headers en om gemakkelijk kleine vakken opvullen.  Wat vooral heel fijn is, is dat alle materialen met elkaar gecombineerd kunnen worden. Zo kun je heel veel effecten creëren, kleuren met elkaar blenden en aquarel technieken gebruiken. Naast de theorie, vindt je ook heel veel inspiratie en oefenbladen met verschillende alfabetten en schrijfstijlen in deze guide.

Headers en letters maken

Op de website van STABILO kan je aan de slag met een workshop-video vol tips en inspiratie om de mooiste headers te maken. In de guide leer je ook hoe je verschillende lettertypes kunt combineren in één tekst. Voordat je begint kan je het beste uit de losse pols de tekst één of meerdere keren opschrijven; zo kan je grof de indeling en het formaat van de losse woorden en de teksten bepalen. Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen voordat je begint: welke woorden zijn het belangrijkst en moeten er het meest uitspringen? Ieder woord heeft een betekenis, uitstraling en gevoel dat je door verschillende lettertypes extra kunt benadrukken. Denk er dus goed over na hoe de woorden eruit moeten zien, zodat ze dat uiteindelijk ook overbrengen. Vervolgens kan je kleur toe gaan passen en uiteindelijk nog (extra) details toevoegen. Hier kun je je fantasie de vrije loop laten.

Effecten en decoratie

Bestel de STABILO point 88 via Paagman.nl

Bij het handletteren kun je je fantasie de vrije loop laten. Met verschillende kleuren, illustraties, geometrische vormen of andere mooie details kun je letters, woorden of een hele tekst versieren en verfraaien. Hier geldt wel vaak: less is more! Als het té veel wordt kan je lettering chaotisch en te druk worden. Door verschillende STABILO-pennen en pentechnieken te gebruiken, kan je  woorden versieren en de betekenis van een woord visualiseren.

Oefenbladen

Bestel de STABILO pointMax via Paagman.nl

Naast de oefenbladen die in de guide staan, hebben we hier nog meer oefenbladen voor je om uit te printen. Je kunt ze gratis downloaden en lekker aan de slag gaan! Ga aan de slag met het alfabet en andere leuke lettertypes.  Eén ding is in ieder geval vooral heel belangrijk: Vind je eigen stijl! Probeer nieuwe dingen, experimenteer, combineer kleuren en verschillende materialen. Probeer outside the box te denken en kies onbekende wegen. En wees vooral niet bang om “fouten” te maken. Ze horen er bij en zijn heel belangrijk voor ons leerproces. We leren van onze fouten en dat is een goede manier om jezelf verder te ontwikkelen. Iets wat eerst “fout” lijkt kan toch heel leuk blijken te zijn. En als het gaat om creativiteit ís er geen goed of fout. Dus wees zelfverzekerd!

Meer inspiratie

Ben je nog láng niet uitgehandletterd? STABILO publiceert op hun website regelmatig nieuwe workshopvideo’s en extra inspiratie! Op donderdag 2 april host STABILO om 15:00 uur een livesessie met de guide op hun Instagram-account.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Britt

Hup Holland hup! 10 x vrouwenvoetbalboeken

En dan sta je opeens in de finale van het WK… wat...
Lees verder