Ik ga op vakantie en neem mee… doeboeken!

PaagMag artikel Vakantie-doeboekenDe voorbereidingen voor de vakantie zijn in volle gang. Fijn om eindelijk weer even te kunnen ontspannen, maar pas op voor verveling! Geniet tijdens de zomervakantie van de leukste doeboeken voor jong en oud, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen deze zomer.

Voor thuis, bij opa en oma of straks op de camping… Van knutselen, kleuren en leren lezen tot doeboeken over geschiedenis of wetenschap. Vakantieboeken komen er in alle soorten en maten en voor allerlei verschillende leeftijden. Soms kan het lastig zijn om uit te vinden welk boek geschikt is voor jouw kind. Daarom bieden wij hulp met dit tipoverzicht!

Doeboeken voor elke leeftijd

We hebben de vakantie- en doeboeken verdeeld in drie categorieën: voor 3 tot 6 jaar, voor 6 tot 9 jaar en voor 9 tot 12 jaar. Iedere leeftijdscategorie focust namelijk weer op andere dingen. Boeken voor jonge kinderen hebben voornamelijk als doel om tijdens de vakantie spelenderwijs op AVI-niveau te blijven of zelfs door te groeien. Doeboeken voor kinderen aan het eind van de basisschool bieden voornamelijk verdieping op een keur aan onderwerpen. Kijk snel verder wat er voor jou of je kind bij zit!

Voor 3 tot 6 jaar

Het grote Dikkie Dik doeboek

Bestel Het grote Dikkie Dik doeboek bij Paagman.nl

Het grote Dikkie Dik-doeboek is een fijn kleur- en knutselboek voor kinderen vanaf 3 jaar. Het bestaat uit twee delen: een doeboek en een knipblok. Als je het stevige omslag openslaat, zie je links het doeboek. Het doeboek is een soort kleurboek, met mooie kleurplaten, puzzeltjes om op te lossen, tekeningen om af te maken en nog veel meer. Aan de rechterkant van het omslag vind je het mooie knipblok. Het knipblok is een soort knutselboek, waaruit je allerlei leuke knutsels kunt knippen (die je soms in het doeboek kunt plakken). Dankzij de stevige uitvoering kun je het boek overal mee naartoe nemen, dus ook mee op vakantie. Dat wordt genieten op de achterbank!

Het grote AVI doeboek, deel 3

Bestel Het AVI vakantieboek bij Paagman.nl

Dit vrolijke AVI-doeboek biedt urenlang vermaak: in de auto, op het strand of voor de tent! Oefen met lezen met de AVI-verhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Vivian den Hollander, Marianne Busser en Ron Schröder, Mirjam Mous en Arend van Dam. Genoeg gelezen? Doe dan een van de vele taalspelletjes of blader door naar een van de moppenpagina’s! Dit boek is speciaal geschikt voor leerlingen die op de basisschool in groep 3 zitten, zodat ze in de zomervakantie spelenderwijs op AVI-niveau blijven of zelfs doorgroeien. Voor kinderen uit andere klassen zijn er aparte uitgaves, zoals Het grote AVI vakantieboek, deel 2 voor kinderen uit groep 4.

Vos en Haas doeboek

Bestel Vos en Haas doeboek bij Paagman.nl

Leer samen met Vos en Haas spelen met letters en woorden Pak je potloden en ga samen met Vos en Haas aan de slag in dit kleurrijke doeboek: Vind bijvoorbeeld je weg in de doolhoven en geef Meermin een mooie staart; Zoek de woorden die beginnen met dezelfde letter en maak zelf een schatkaart of omcirkel wat rijmt in dezelfde kleur. De perfecte voorbereiding om te leren lezen, schrijven en tellen. In dit doeboek vind je leuke opdrachten en korte verhalen van Vos en Haas.

Het grote Nijntje vakantieboek

Bestel Het grote Nijntje vakantieboek bij Paagman.nl

Hoera, het is vakantie! Ga maar lekker zitten en doe mee met Nijntje: lezen, kijken, kleuren, knippen en plakken. Dit dikke vakantieboek geeft 80 pagina’s doe-plezier met de herkenbare tekeningen en duidelijke kleuren, zoals je dat van Dick Bruna gewend bent. Het doe-boek is perfect voor de allerkleinsten en kan vanaf jonge leeftijd gebruikt worden. Het vakantieboek bevat allemaal opdrachten en spelletjes die kinderen kunnen doen. Op eenvoudige manier kan je kind oefeningne doen voorbereidend op het leren tekenen en/of schrijven. Zo hoeft je peuter niet jaloers te zijn op grote broer of zus die een eigen doeboek heeft!

Voor 6 tot 9 jaar

De waanzinnige boomhut, het doeboek

Bestel De waanzinnige boomhut doeboek bij Paagman.nl

Pen en potlood in de aanslag! Er is van alles te beleven in de waanzinnige wereld van de waanzinnige boomhut. Ontcijfer boodschappen met de Boomhutcode. Ontwerp een superheld. Ontsnap uit het Labyrint des Doods. Een boek vol te gekke kruiswoordraadsels, puzzels, woordzoekers, quizjes, verbind-de-stippen en zoek-de-verschillen. Het doeboek is net als de leesboeken overgoten met een heerlijk, humoristisch Andy en Terry sausje, waardoor je er net zoveel lol aan beleeft. Perfect voor de zomervakantie!

Het grote Superjuffie doeboek

Bestel Het grote Superjuffie doeboek bij Paagman.nl

Wie kent Superjuffie niet? Voor wie niet genoeg kan krijgen van de avonturen van Superjuffie is er nu Het grote Superjuffie doeboek, een heerlijk doeboek met verhalen, puzzels, spelletjes, tekenworkshops, recepten, knutselopdrachten, quizjes, en allerlei weetjes en feitjes over Superjuffie, zodat je nog meer van haar komt te weten en jezelf een echte Superjuffie-kenner mag noemen! Met grappige illustraties van Annet Schaap.

Het grote Jill doeboek

Bestel Het grote Jill-doeboek bij Paagman.nl

Buiten regent het, je BFF is op vakantie, of je hebt ‘gewoon’ even geen zin… Waar je ook bent of wat je ook doet, met Het grote Jill-doeboek verveel je je nooit meer! Het staat vol met tips, testjes, spelletjes om je uren te vermaken! Pimp je oude jeans met gouden sterren, duik de keuken in om zelf krokante pindarotsjes of marshmellow’s te maken, zoek de verschillen of kleur een van de vele tekeningen in. Natuurlijk staat dit doeboek ook vol met activiteiten. Maak bijvoorbeeld met je BFF alles wat je nodig hebt voor een heerlijk spa-dagje aan huis. En natuurlijk vullen jullie samen het vriendschapscontract in. Best friends forever!

Het grote Kidsweek doeboek

Bestel Het grote Kidsweek vakantieboek bij Paagman.nl

Het beste vermaak voor in de vakantie boordevol verhalen en doe-dingen! Ook dit jaar hoef je je niet te vervelen dankzij dit superleuke nieuwe vakantieboek van Kidsweek met de beste puzzels, raadsels, verhalen, strips, survivaltips en recepten uit de leukste krant van Nederland! En ook in dit vakantieboek vind je natuurlijk vakantieverhalen van je favoriete schrijvers: Jacques Vriens, Janneke Schotveld, Tosca Menten, Mirjam Mous en Arend van Dam. Zo kan je vakantie niet meer stuk!

Voor 9 tot 12 jaar

Het onwijs grote filosofie doeboek

Bestel Het onwijs grote filosofie doeboek bij Paagman.nl

Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn? Kun je verliefd worden op een robot? Waar was je voor je geboorte? Dit zijn allemaal vragen waar filosofen over nadenken. Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek staat er vol mee. Ga zelf aan de slag met ingewikkelde breinbrekers, spannende gedachte-experimenten en geniale grappen om uit te halen bij je vrienden. Leer alles over de grootste genieën die niet altijd begrepen werden. Wist je dat de Griekse filosoof Socrates de gifbeker moest drinken omdat hij zulke moeilijke vragen stelde? Goed voor urenlang vermaak, op vakantie of lekker thuis. Maar pas op dat je hersenen niet ontploffen!

Het grote geschiedenis doeboek

Bestel Het grote geschiedenis doeboek bij Paagman.nl

Wil je weten hoe je in de Middeleeuwen een ridder werd? En waarom Lodewijk XIV zich nooit waste? En weet jij hoe lang de kortste oorlog ooit duurde? Het Grote Geschiedenis Doeboek is het leukste cadeau voor geschiedenisliefhebbers en staat boordevol weetjes, puzzels en leuke doe-dingen! Lees alles over de dapperste helden en de gemeenste schurken uit de geschiedenis en ontdek op welk historische persoon jij het meeste lijkt. Los tussendoor uitdagende rebussen en woordzoekers op of maak een lekker recept met tulpenbollen. Op vakantie of lekker thuis – met Het Grote Geschiedenis Doeboek vermaak je je uren!

Doeboek Mondriaan

Bestel het Doeboek Mondriaan bij Paagman.nl

Weet jij wie Piet Mondriaan is? Wat zijn favoriete kleuren waren? Van welke vormen hij hield? En ken je zijn beroemdste schilderij? Ontdek het in dit doeboek. Lees de verhalen, puzzel mee en teken erop los. Als je het boek uit hebt, ben je een echte Mondriaan-expert!

Young scientist vakantieboek

Bestel het Young Scientist vakantieboek bij Paagman.nl

Wist je dat je heel makkelijk water uit de grond kunt halen? En dat je zonder telescoop buiten ons sterrenstelsel kunt kijken? Het Young Scientist Vakantieboek staat dit jaar in het teken van zomerse activiteiten. Maak van papier een vliegtuigvleugel, of van karton en zeep een motorboot. Of, als je durft: steek geld in brand zonder het te vernietigen. Het boek staat vol wetenschappelijke weetjes. Je ontdekt waarom de zee niet leegloopt, waar vlinders na de zomer naartoe gaan en hoe onderzoekers boeken lezen zonder ze open te slaan. Tussendoor los je logigrammen, nonogrammen en andere uitdagende puzzels op. Of je nu op het strand ligt of binnen aan het surfen bent, met het Young Scientist Vakantieboek heb je deze zomer altijd wat te doen!

 

Nóg meer lezen deze zomer? Lees hier onze leestips voor de leukste kinderseries. En kan je kind zelf nog niet lezen? Ook voor voorlezen geven wij hier de beste do’s en don’ts.

Geschreven door
Meer van Britt

Kijk mee naar de Heroes of the sea

De Duitse fotograaf York Harvest  volgt in zijn boek “helden van de...
Lees verder