Jouw kind stopt niet meer met lezen door deze series

Tekst: Muriel van Bohemen

Lag je vroeger ook stiekem onder de dekens je boek uit te lezen omdat je niet meer kon stoppen? En wil je graag dat je kinderen die ervaring ook hebben? Schotel ze dan een kinderboek voor uit een serie! De zes leukste series op een rij.

Er zijn veel meer series naast Harry Potter die kinderen kunnen blijven boeien. De verschijning van een nieuw deel zorgt er gegarandeerd voor dat er weer naar een volgend boek wordt uitgekeken.

‘Nog één hoofdstuk mam, pleeease!’

De waanzinnige boomhut

Andy Griffiths boeken bij Paagman

Leeftijd: 7 t/m 11 jaar (jongens en meisjes)
Aantal delen: 6
Prijs: € 14,99

De vrienden Andy en Terry wonen in een boomhut waar alles mogelijk is. Op elke verdieping zijn rare, hilarische, spannende en lollige dingen te beleven. In ieder nieuw deel zijn er weer 13 verdiepingen bijgebouwd. Zo kun je een stadion voor alle balsporten tegenkomen, maar ook een zwembad met reuzenhaaien, een openluchtbioscoop of een aardappelchipsopslagruimte. De boeken zijn rijk geïllustreerd met grappige teksten en wonderlijke verhaallijnen.
Bekijk alle De Waanzinnige Boomhut boeken op Paagman.nl

De Grijze Jager

Alle de grijze jager boeken op Paagman.nl

Leeftijd: 9 t/m 11 (jongens)
Aantal delen: 12
Prijs: € 15,99

De schrijver van deze serie, John Flanagan, bedacht het verhaal oorspronkelijk om zijn zoon aan het lezen te krijgen. Dat lukte en inmiddels is de hele wereld fan, want de kinderboeken worden in meer dan 20 landen uitgegeven en er worden zelfs Grijze Jager-zomerkampen georganiseerd (www.degrijzejager.nl). In deel 1, De ruïnes van Gorlan wordt de 15-jarige Will uitverkozen om Grijze Jager te worden. En dat is een heel andere wereld dan waar hij in opgroeide, een saai weeshuis. Hij beleeft het ene avontuur na het andere met Halt (zijn leermeester) en Gilan (de oud-leerling van Halt). Ze komen in gevaarlijke situaties terecht moeten met hun wapens (vooral de pijl-en-boog) en vaardigheden met hun vijanden zien af te rekenen.
Bekijk alle De Grijze Jager boeken op Paagman.nl

Mulberry House

Mulberry House boeken bij Paagman.nl

Leeftijd: 10 t/m 12 (meisjes)
Aantal delen: 3
Prijs: € 13,99

Kostschoolseries zijn van alle tijden, vroeger was dat De Dolle Tweeling van Enid Blyton, en nu is daar Mulberry House. Maar het leuke van Mulberry House is dat het van de Nederlandse schrijfster Kristine Groenhart is (vroeger zelf een groot fan van De Dolle Tweeling) en dus ook over een Nederlands meisje gaat. Marjolein verhuist samen met haar ouders naar Engeland. Ze komt terecht op Mulberry House, een kostschool voor meisjes, en ontdekt al snel dat het er op zo’n school heel anders aan toe gaat dan in Nederland. Er gelden strenge regels, ze moet een uniform aan en hoewel ze haar best doet, mist ze haar ouders, haar vriendinnen, haar hockeyteam en… jongens!
Bekijk alle Mulberry House boeken op Paagman.nl

Percy Jackson

Percy Jackson boeken op Paagman.nl

Leeftijd: 11 t/m 13 (jongens)
Aantal delen: 5
Prijs: € 13,99

In deze serie zijn de goden, die ooit op de Olympus huisden, terechtgekomen in Amerika. En ook daar wordt er nog wel eens een kind wordt geboren uit een god en een sterveling. Tot deze kinderen erachter komen wie of wat ze eigenlijk zijn, is er nog niet zoveel aan de hand. Maar als ze zich beginnen te beseffen dat ze speciaal zijn, lopen ze gevaar. Gelukkig is er voor deze kinderen een adres: Kamp Halfbloed, op Long Island in New York. Geleid door meneer D (Dionysus) en de centaur Chiron, is Kamp Halfbloed een veilige haven in een wereld vol gevaren. De 12-jarige Percy (Perseus) Jackson komt in het kamp aan, precies op het moment dat de hel losbreekt. Maar hij leert er ook dat elke halfgod dyslexie heeft omdat het oude Griekse alfabet in hen zit, en ADHD heeft omdat ze dat nodig hebben voor hun strijdinstincten. Ook verfilmd.
Bekijk alle boeken van Percy Jackson op Paagman.nl

Het leven van een loser

Alle boeken van het leven van een loser op Paagman.nl

Leeftijd: 9 t/m 11 jaar (jongens)
Aantal delen: 12
Prijs: € 14,99

Geïllustreerde reeks van de Amerikaanse schrijver, striptekenaar en gamesontwerper Jeff Kinney. De hoofdpersoon Bram Botermans vindt zijn leven niet makkelijk op de middelbare school. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een dagboek en vanaf dat moment schrijft en tekent hij zijn dagelijkse belevenissen op. Razend populair en inmiddels ook al verfilmd.
Bekijk alle boeken van Het leven van een Loser op Paagman.nl

Dagboek van een muts

Dagboek van een muts boeken op Paagman.nl

Leeftijd: Leeftijd 9 t/m 11 (meisjes)
Aantal delen: 12
Prijs: € 14,99

Ook deze serie gaat over het niet-zo-perfecte leven van een puber. Nikki J. Maxwell schrijft in haar dagboek over haar verliefdheden, blunders, nieuwe school en andere beslommeringen. Het is wel meer een stripboek dan een leesboek, maar misschien helpt het je kind over een drempel heen.
Bekijk alle boeken van Dagboek van een Muts op Paagman.nl

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Waarom je In de hel van Birma moet lezen…

Op 15 augustus herdenken we ieder jaar bij het Indisch Monument in...
Lees verder