Find your English favourites tijdens de Week van het Engelse Boek

Van 17 t/m 30 oktober 2022 vieren we weer onze English favourites met de Week van het Engelse Boek! Je ontvangt het geschenkboekje Destroy me van Tahereh Mafi bij aankoop van €12,50 aan Engelstalige boeken. Voor welke English faves ga jij?

Wist je dat wij in onze vestiging aan de Frederik Hendriklaan een uitgebreide Engelse afdeling hebben? Onze English Bookshop: een permanente shop-in-shop met een uitgebreid aanbod Engelstalige literatuur! Tijdens de Week van het Engelse Boek (17 t/m 30 oktober 2022) shop je in de English Bookshop én de andere winkels van Paagman jouw nieuwe English favourites extra voordelig met de actie tweede Engelstalige boek voor de helft van de prijs!* Wij delen een paar tips 👇

R.F. Kuang – Babel

Bestel 👆 via Paagman.nl

Rebecca F. Kuang is een Chinees-Amerikaanse fantasyschrijver. Haar eerste roman, The Poppy War, werd uitgebracht in 2018, gevolgd door de sequels The Dragon Republic in 2019 en The Burning God in 2020. Haar boeken worden veel getipt op TikTok! Haar nieuwste boek Babel, or the Necessity of Violence: an Arcane History of Oxford Translators’ Revolution (ehm hallo langste titel ever) is in augustus 2022 verschenen. Het verhaal gaat over Robin Swift, die in 1828 zijn laatste familie aan cholera verloor, waarna hij naar Londen werd gebracht door de mysterieuze professor Lovell met als doel om toegelaten te worden tot een Oxford instituut voor vertalingen, ook wel bekend als Babel. Tijdens zijn jarenlange studie hoopt Robin uiteindelijk de hoogste kennis te verwerven die Babel biedt: de geheimen van de zilverbewerking, een magisch proces dat het Britse Rijk heeft geholpen zijn wereldwijde dominantie tientallen jaren te behouden. Gevoelig voor het onrecht dat Babel en de zilverbewerking veroorzaken, sluit Robin zich aan bij de Hermes Society, een geheime organisatie die zilver steelt en de uitbreiding van de Britse macht van binnenuit saboteert. Zijn Robin en zijn medeleden revolutionairen? Of zijn ze gedoemd om machteloze getuigen te zijn van de opmars van het imperium?

Toshikazu Kawaguchi – Before the coffee gets cold

Bestel 👆 via Paagman.nl

Een langzame, maar prachtige roman over tijdreizen en de vraag of je, als je de kans krijgt het verleden te bezoeken, dat ook zou doen. Ook al kun je er niets aan veranderen? Zelfs als er strikte maatregelen zijn ingesteld waardoor het bijna zinloos lijkt om überhauptaan de activiteit deel te nemen? In een steegje in Tokio zit al meer dan honderd jaar een café dat zorgvuldig gebrouwen koffie schenkt. Dit cafeetje biedt de klanten een unieke ervaring: de kans om terug in de tijd te reizen. Before the coffee gets cold beschrijft vier prachtige verhalen van cafégasten die het verleden een bezoekje willen brengen. De eerste wil de man die haar verliet confronteren, de tweede wil een brief terugvinden van haar man wiens geheugen is verdwenen door de ziekte van Alzheimer, de derde wil haar zus voor een laatste keer spreken en de vierde wil haar dochter voor de eerste keer ontmoeten. Maar de reis naar het verleden is niet zonder risico: de gasten moeten naar het heden terugkeren voordat hun kopje koffie koud geworden is.

Taylor Jenkins Reid – The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Bestel 👆 via Paagman.nl

ONE MORE TIME FOR THE PEOPLE IN THE BACK! De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo bekroonden wij in oktober 2020 al tot ons Boek van de maand, maar inmiddels kunnen we wel spreken van een evergreen. Dit boek wordt bij Paagman nog steeds liefkozend door alle collega’s Evelyn genoemd: “Heb jij Evelyn al gelezen?” hoor je regelmatig in de wandelgangen. Deze titel wordt al door zo veel collega’s omarmd… The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid is een internationale lezersfavoriet, over het leven en de geheimen van Hollywood-icoon Evelyn Hugo: Evelyn is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf.  In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

Ana Huang – Twisted Love

Bestel 👆 via Paagman.nl

Twisted Love is boek één in de Twisted-serie maar kan als standalone gelezen worden. Het boek wordt omgeschreven als een brother’s best friend/opposites attract New Adult roman met een vleugje spanning. Het verhaal draait om Alex Volkov en Ava Chen. Alex Volkov is een duivel gezegend met het gezicht van een engel en vervloekt met een verleden waaraan hij niet kan ontsnappen. Ava Chen is een vrije geest, gevangen door nachtmerries van een jeugd die ze zich niet kan herinneren. Maar ondanks haar gebroken verleden, is ze nooit gestopt met het zien van de schoonheid in de wereld… inclusief het hart onder de ijzige buitenkant van een man die ze niet zou moeten willen. Wanneer Alex gedwongen wordt om voor Ava, de zus van zijn beste vriend te zorgen, begint hij iets nieuws te voelen… Hun liefde had nooit mogen gebeuren, maar als het gebeurt, ontketent het geheimen die hen beiden kunnen vernietigen… en alles wat hen dierbaar is. Twisted Love bevat expliciete seksuele inhoud, en godslastering dus als je op zoek bent naar een traditioneel zoete, liefdevolle held, is dit niet het boek voor jou.

Colleen Hoover – It starts with us

Bestel 👆 via Paagman.nl

In dit rijtje Engelstalige boeken mag een titel van de absolute ✨queen van BookTok✨ eigenlijk niet ontbreken. Perfectere timing dan dit kan bijna niet… Het nieuwe boek van Colleen Hoover. It starts with us, verschijnt precies met de Week van het Engelse Boek. Voor het verhaal van TikTok-hit It ends with us begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Het eerste deel werd een gigantisch succes, mede door de massale reacties van fans op TikTok. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas.  Meer boeken van Colleen Hoover lezen? Wij verzamelden alles wat je over Colleen Hoover moet weten in onze Colleen Hoover 101.

Holly Jackson – A Good Girl’s Guide to Murder

Bestel 👆 via Paagman.nl

Deze YA crime thriller heeft z’n plekje in deze lijst meer dan verdiend, want sinds de opkomst van de TikTok-niche staat deze titel in onze verkooplijsten. Dit boek is heel geschikt voor lezers die Engels willen lezen maar de taal soms toch wat moeilijk vinden. Holly Jackson (1992) groeide op in Buckinghamshire en begon al op jonge leeftijd verhalen te schrijven. Op haar vijftiende voltooide ze haar eerste (naar eigen zeggen slechte) poging om een boek te schrijven. A Good Girl’s Guide to Murder speelt zich af in het kleine plaatsje Little Kilton. Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

*alleen geldig in de winkels op vertoon van een Paagman Privilege-pas. Word gratis lid van ons programma en ontvang meteen voordeel! Zo krijg je bij onze tijdelijke introductie-actie vanaf een minimale jaarbesteding van € 50 excl. BTW al maximaal 5% korting op winkelaankopen ✨

Geschreven door
Meer van Britt

Deze titels mag je niet missen in 2021!

Het beste van een nieuw jaar? Al die nieuwe titels die op...
Lees verder