Colleen Hoover 101: alles wat jij moet weten over de boeken van Colleen Hoover…

De boeken van Colleen Hoover zitten vol romance, spanning, sterke personages en onverwachte twists. New Adult tot de max dus! Wij zetten alles wat je moet weten over Colleen Hoover en haar boeken op een rijtje…

Want lees je er één, dan ben je hooked! Wist jij deze 8 dingen al over de Queen of Love?

1. Colleen Hoover publiceerde haar eerste roman, Slammed, in januari 2012. Haar boek Nooit meer (Engels: It Ends With Us) werd voor het eerst gepubliceerd in 2016, maar werd in 2021 een grote hit op het sociale platform TikTok door de hashtag #BookTok, de TikTok niche waar jonge lezers over hun favoriete titels praten.

2. Waarom zijn de boeken van Colleen Hoover eigenlijk zo populair? Colleen Hoover heeft de kunst van het plot driven schrijven helemaal onder de knie, waardoor haar boeken héél lastig (we spreken uit ervaring) weg te leggen zijn. Maar dat niet alleen! Veel plotgedreven romans doen minder aan character building en diepen de personages niet zo ver uit, maar Colleen Hoover duikt in haar pageturners nog steeds in de diepste emoties van haar personages, waardoor ze het beste van twee werelden biedt!

3. Door de plotselinge nieuwe populariteit van Colleen Hoover zijn niet alle boeken altijd leverbaar. Zeker door het huidige papiertekort duurt het soms even voordat titels weer leverbaar zijn. Maar no worries! De uitgeverijen zien jullie 👀 dus zowel de Engelse als Nederlandse uitgaves worden zeker flink bijgedrukt of heruitgegeven.

4. Ze won drie jaar op rij – van 2015 tot 2017 – de Goodreads Choice Awards voor beste romantische fictie. In 2015 won ze de titel met Confess (🇳🇱 Oprecht), in 2016 met haar TikTok-bestseller It Ends With Us (🇳🇱 Nooit meer) en in 2017 sleepte ze met Without Merit (🇳🇱 Uitzonderlijk) haar derde award binnen.

5. Zes jaar na het verschijnen van haar bestseller It Ends With Us komt er nu een prequel: 🇬🇧 It Starts With Us (🇳🇱 It Starts With Us). Voor het verhaal van de TikTok-hit begon het allemaal met Atlas, de eerste liefde van Lily waarvan ze dacht dat ze hem nooit meer zou zien, maar die toen plotseling weer voor haar stond. Colleen Hoover geeft de fans nu het aangrijpende verhaal van fan-favorite Atlas.

6. Dit zijn alle Colleen Hoover stand alone titels:

 1. 🇬🇧 Ugly Love / 🇳🇱 Onvoorwaardelijk (2014)
 2. 🇬🇧 November 9  / 🇳🇱 9 November (2015)
 3. 🇬🇧 Confess / 🇳🇱 Oprecht (2015)
 4. 🇬🇧 Too Late / 🇳🇱 Too late (2016)
 5. 🇬🇧 Without Merit / 🇳🇱 Uitzonderlijk (2017)
 6. 🇬🇧 Never Never: The Complete Series (2017)
 7. 🇬🇧 Verity / 🇳🇱 De waarheid (2017)
 8. 🇬🇧 All your perfects / 🇳🇱 Mijn belofte aan jou (2018)
 9. 🇬🇧 Regretting You / 🇳🇱 Spijt van jou (2019)
 10. 🇬🇧 Heart Bones (2020)
 11. 🇬🇧 Layla / 🇳🇱 Layla (2020)
 12. 🇬🇧 Reminders of Him / 🇳🇱 Herinneringen aan hem (2022)

7. Naast een heel aantal stand alone titels die los te lezen zijn, heeft Colleen Hoover ook een paar series geschreven. Zo is er de Misschien-serie (🇳🇱 Misschien ooit / 🇳🇱 Misschien nooit /🇳🇱 Misschien nu), de Sterren-serie (SterrenhemelHopelessSterrenregenLosing Hope) en de Slammed-serie (🇬🇧 Slammed / 🇬🇧 Point of Retreat / 🇬🇧 This Girl).

8. De geschikte leeftijdscategorie voor de boeken van Colleen Hoover verschilt per boek. Titels als bijvoorbeeld Slammed, Heart Bones, Regretting You, Hopeless zijn ook wel geschikt voor oudere tieners (14+ ongeveer). Maar boeken als Verity, Too Late en Ugly Love kunnen vrij duister zijn en zijn meer geschikt voor lezers vanaf 17+. Op de handige site Book Trigger Warnings, gewijd aan het helpen van lezers om zich beter voorbereid, beter geïnformeerd en veiliger te voelen met hun boeken kun je de boeken van Colleen Hoover opzoeken voordat je begint met lezen. Zo zijn er Colleen Hoover boeken met trigger waarschuwingen voor geweld en poging tot verkrachting.

Dus… wist jij deze 8 dingen al over Colleen Hoover? Wij gaan nu weer heel snel een Colleen Hoover boek oppakken om te lezen!

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Britt

Heb jij alle Nicci French boeken gelezen?

Het thrillerduo Nicci French schrijft al 25 jaar succesvolle thrillers en ze...
Lees verder