De Haagse Sophie Zeestraten debuteert met haar non-fictie boek Moederziel

De Haagse Sophie Zeestraten (1974) debuteert in juni 2020 met haar boek Moederziel. Een hoopvol en inspirerend boek over veerkracht, moed en de kracht van vergeving.

Over het boek

Bestel Moederziel via Paagman.nl

Vijf jaar is Sophie als haar moeder van de ene op de andere dag haar gezin verlaat en nooit meer terugkomt. Hoewel Sophie zich haar hele jonge leven afvraagt waarom haar moeder is vertrokken, is ze een modelleerling op school en vliegt ze in no time door haar studie. Eenmaal volwassen heeft ze alles wat ze zich kan wensen: een goede baan, een mooi huis, een lieve man en twee prachtige dochters… maar toch is er altijd het gevoel van gemis.

Als Sophie op haar veertigste een burn-out krijgt, besluit ze het contact met haar moeder te herstellen. Pijnlijke en hoopvolle nieuwe inzichten over vroeger komen aan het licht; het zijn de puzzelstukken die Sophie in staat stellen haar verleden en zichzelf te accepteren.

Met dit openhartige boek laat Sophie Zeestraten zien dat ieder mens de veerkracht in zich draagt om pijnlijke ervaringen uit het verleden te boven te komen. ‘Uiteraard is niet ieders moeder weggegaan toen hij of zij vijf jaar oud was, maar we hebben wél allemaal een verhaal. Dit is het mijne.’

Boektrailer, Instagram-boek en Spotify-playlist

Moederziel is een multi-dimensionaal boek. Zo is er een boektrailer van Moederziel en verschijnt het boek ook als Instagram-boek: het verhaal in circa 250 oude foto’s en filmpjes. Er is ook een Spotify-playlist bij het boek: zoek in Spotify op Moederziel_het boek de playlist.

Een leesfragment

Het eerste wat ik me herinner van de dag dat ze uit mijn leven verdween is dat ik griep had. Al dagenlang. Ze had besloten dat ze de nachttrein naar Denemarken pas zou nemen als mijn buikpijn helemaal over zou zijn. Zo hadden we nog een dagje samen. Ik vond het maar niets dat ze een week weg zou gaan, maar ze beloofde dat de zeven nachtjes over zouden zijn voordat ik er erg in had. Zenuwachtig liep ze door het huis, ze was nog nooit zo lang alleen weg geweest zonder ons.

We aten ’s middags een boterham in de keuken. De keuken waarin wij altijd samen brood en koekjes bakten. Ik op het witte krukje met mijn eigen schortje aan. Daarna gingen we naar boven om haar tas in te pakken. Het werd de blauwe reistas die papa altijd meenam als hij een paar dagen ging zeilen. Zoveel kleren had ze niet nodig voor die paar dagen. Helemaal bovenop legde ze haar lievelingsvestje dat ze van haar zusje Valentina, die in Milaan woonde, had gekregen.
Aan het eind van de middag kookte ze nog voor ons en aten we met zijn vieren aan de grote eettafel. Toen brak het moment aan dat ze zou vertrekken. Het was al donker buiten. Mijn broer en ik klommen ach- ter in de grote gele Volvo. Bij het station aangekomen zei ze dat ik beter in de warme auto kon blijven. Ik moest nog beter worden. We kregen nog een dikke knuffel en een berg kusjes. ‘Dag lieverds, een hele fijne week, ik ben er over zeven nachtjes slapen weer!’
Zo scheidden onze wegen. Mama liep het donker in en wij gingen met zijn drieën terug naar het grote huis. In Hannover stapte ze over op de trein naar Kopenhagen. Na zeven nachtjes slapen was ze niet terug.

Ze kwam nooit meer terug.

Over de auteur

Sophie Zeestraten (1974) studeerde rechten en werkte jarenlang in de advocatuur en bij de overheid. Tegenwoordig heeft ze haar eigen therapie- en coachingspraktijk. Ze woont met haar gezin in Den Haag.

Online boekpresentatie

Op 18 juni 2020 presenteert Sophie Zeestraten samen met uitgeverij Ambo|Anthos en Paagman haar boek Moederziel tijdens een online boekpresentatie vanuit Paagman Centrum. Aansluitend zal zij exemplaren signeren. Bestel hier een gesigneerd exemplaar en wil je de boekpresentatie online bijwonen, meld je dan aan via publiciteit@amboanthos.nl. Op donderdag 20 juni ontvang je dan een informatiemail met daarin de link om de presentatie te volgen.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Ontdek de wondere wereld van musea met Dutch Girls In Museums

De museumwereld stoffig? Niet als je met Dutch Girls In Museums gaat....
Lees verder