Elke eerste vrijdag van de maand tippen onze boekverkopers de meest opvallende, veelbelovende of mooie boeken. Voor oktober hebben we voor het eerst een auteur die al een Boek van de maand-titel op haar naam heeft staan! Deze maand: De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid.
Het Boek van de maand-team over De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo
Heb jij Evelyn al gelezen?
Het Boek van de maand wordt in principe door vijf Paagman-collega’s verspreid over de verschillende vestigingen gekozen. Wij kiezen het boek waarvan we vinden dat iedereen het die maand moet lezen en moeten vervolgens niet alleen jou overtuigen, maar ook onze andere collega’s. Daarvoor lenen we onze exemplaren uit en delen we verkooptips. Dit boek wordt bij Paagman al liefkozend door alle collega’s Evelyn genoemd: “Heb jij Evelyn al gelezen?” hoor je een paar keer op een dag. Deze titel wordt al door zo veel collega’s omarmd… daar konden we gewoon niet omheen. De auteur van De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, Taylor Jenkins Reid, heeft ook al de titel van ons Boek van de maand december 2019 op haar naam staan met Daisy Jones & The Six. In beide boeken laat Taylor Jenkins Reid de unieke “interview”-schrijfstijl z’n werk doen: zo weet ze van fictie non-fictie te maken. Wij moeten eerlijk bekennen dat wij soms hebben gegoogeld om zeker te zijn dat sommige personages niet toch écht hebben bestaan.
Dit boek is zoveel meer dan je in eerste instantie verwacht
Dit boek lijkt een historische roman, waar je leert over de wereld van glitter & glamour en een fictieve, beroemde, oude Hollywood actrice met al haar huwelijken. Wat je krijgt is een boek dat een aantal zeer gevoelige onderwerpen/thema’s behandelt zoals gender, racisme, dood/zelfmoord en seksualiteit. Dit verhaal wordt verteld vanuit twee verschillende tijdslijnen en twee verschillende invalshoeken. We volgen Monique Grant, een biraciale (blanke en Afro-Amerikaanse) vrouw die een nieuwe scheiding doormaakt en iets van zichzelf probeert te maken op het gebied van de journalistiek. Haar leven verandert de dag dat haar redacteur haar vertelt dat Evelyn Hugo haar levensverhaal door haar, en alleen door haar, wil laten opschrijven. De andere verhaallijn is vanuit Evelyn Hugo: alle verschillende tijden in Evelyns leven, en de verschillende zeven echtgenoten die ze had, terwijl ze vertelt over de gebeurtenissen die haar ertoe brachten dit verhaal aan Monique te vertellen. Taylor Jenkins Reid weet hoe ze een verhaal moet vertellen en dit boek is een van de meest ontwikkelde, karaktervolle verhalen die we recent hebben gelezen. Dus als je dit jaar maar één boek wilt lezen, pak dan nu je kans en laat het deze zijn!
Extra inspiratie: zij werden het nét niet
Brit Bennett – De vervlogen helft
Al praktisch hun hele leven houdt de tweeling Desiree en Stella Vignes de gemoederen in het Amerikaanse stadje Mallard bezig, van geboorte tot hun verdwijning en terugkomst. Hun leven wordt door de anders zo stille gemeenschap maar al te graag onder de loop genomen. Wat zijn hun verschillen, wat zijn de overeenkomsten? Welk effect heeft dit op hun band als tweeling, dit wordt snel duidelijk als blijkt dat alles is verandert. Bennett neemt ons mee in een worsteling met ras en identiteit in omgeving waar apartheid orde van de dag is. Een nu actueel onderwerp dankzij de #blacklivesmatter beweging staat in het verhaal centraal.
Yaa Gyasi– Verheven koninkrijk
Yaa Gyasi’s tweede boek is een prachtig en intiem portret waar verdriet, depressie, familie en religie een centrale rol spelen. Gifty is een PHD-kandidate die onderzoek doet op muizen naar de effecten van drugsverslaving. Ondertussen neemt ze haar zeer depressieve moeder in huis. Het verhaal gaat heen en weer tussen haar leven aan de universiteit en hoe ze opgroeide met haar moeder, drugsverslaafde broer en absente vader. Ondanks alles is Gifty een sterk en hoopvol personage: ze wekt geen medelijden en laat zien dat je je toxische familie geschiedenis kan overstijgen. Een ontroerend verhaal vol emotionele observaties.
Phan Que Mai Nguyen – De bergen zingen
Deze roman vol historie vertelt op een zeer ingrijpende en meeslepende wijze het verhaal van de Vietnamese familie Tran. De twintigste eeuw is een zeer bewogen tijd voor het land en zo ook voor de diverse generaties van deze hechte familie. Landbouwhervormingen, Japanse en Franse bezetting voorbeelden van evenementen die ze allemaal stuk voor stuk beleven en herbeleven. Het jonge meisje Huong groeit op tijdens de Vietnam oorlog, waar zij en haar oma ondanks alle uitdagingen er het beste van proberen te maken. Gaanderweg worden zij herenigt met familieleden die de verschrikkingen van alle dag levendig met haar delen. Natuurlijk zijn er ook momenten om te koesteren en tilt deze familie het concept voor elkaar door het vuur gaan naar een ander niveau. Zeker een aanrader voor liefhebbers van familieromans en geschiedenis.
Lees hier al onze andere Boek van de maand-keuzes!