De nieuwe Nino Haratischwili! Lees hier exclusief het eerste hoofdstuk van Het schaarse licht

Nino Haratischwili is terug! Met haar monumentale roman Het achtste leven (voor Brilka) heeft ze veel lezers geraakt en inmiddels heeft ze trouwe fans in verschillende landen. Ze schuwt complexe wereldgeschiedenis niet en weet het naadloos in haar verhalen te verweven. Het schaarse lichthaar nieuwste roman, belooft wederom een geweldige historische roman te zijn.

Bestel bij Paagman.nl en begin als eerste met lezen!

‘Hier staan we, het trio dat is ontsnapt, dat de sprong naar het heden heeft gemaakt, wij, de overlevenden die proberen verder te leven in plaats van al diegenen wie het niet was vergund en die op deze foto’s voor altijd jong zullen blijven.’

Na de onafhankelijkheid breekt er chaos uit in de jonge Georgische staat. Tussen de vochtige muren en de betoverende houten balkons in de binnenstad van Tbilisi sluiten eind jaren tachtig vier meisjes vriendschap: de naar vrijheid hunkerende Dina, het intelligente buitenbeentje Ira, de romantische Nene, het nichtje van de machtigste crimineel van de stad, en de gevoelige Keto.

De eerste grote liefde, die alleen in het geheim mag bloeien, het oplaaiende geweld in de straten, de stroomuitval, de heroïne die het land overspoelt, en de verscheurdheid van een jonge democratie in burgeroorlog – hun vriendschap trotseert alles, tot verraad en een tragische dood hen ten slotte toch uiteendrijven.

Pas in 2019, bij een grote fototentoonstelling van het werk van Dina, hun inmiddels overleden vriendin, zien ze elkaar in Brussel terug. De foto’s laten hun geschiedenis zien, die tegelijk de geschiedenis is van hun land, een intieme terugblik, die hen dwingt de sluier over het verleden op te lichten.

Nino Haratischwili vertelt over een verloren land en een verloren generatie, een revolutie die haar eigen kinderen opeet, over liefde en verraad en een diepe vriendschap tussen vier vrouwen.

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (1983) is een Georgische romancier, toneelschrijver en regisseur. Ze is thuis in twee talen, schrijft sinds haar twaalfde zowel in het Duits als in het Georgisch. Haar debuutroman Juja werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis en Het achtste leven (voor Brilka) won de Independent Publishers’ Hotlist Prize.

Het schaarse licht verschijnt vrijdag 27 oktober. Ben jij ook Nino Haratischwili fan en kan je niet wachten? Lees hier exclusief het eerste hoofdstuk van Het schaarse licht.

Geschreven door
Meer van Eveline

Zeven redenen om te komen winkelen in de boekhandel!

Vol verlangen kijken we uit naar de opening van de winkels en...
Lees verder