#BookTok heeft gesproken ✨ dit zijn de nieuwe must reads!

“Oeps! TikTok made me buy it!” Wie herkent het niet na de zoveelste TikTok-scroll. Ben je toch weer verleid om iets te kopen… Soms kan je achteraf spijt hebben, maar van boeken heb je nóóit genoeg. Daarom hebben wij de boeken die de afgelopen tijd het vaakst door de #BookTok-community getipt zijn op een rijtje gezet.

In juli 2021 tipten we dit lijstje met #BookTok-boeken al, maar het internet staat nooit stil dus daar zijn al weer genoeg nieuwe titels bijgekomen. Denk aan New Adult, historische romans en graphic novels. Tijd voor nieuwe inspiratie dus!

🇬🇧 A Touch of Darkness – Scarlett St. Clair

Bestel 👆 via Paagman.nl

Als je van New Adult houdt, is deze hervertelling van het liefdesverhaal tussen Hades en Persephone iets voor jou. A Touch of Darkness door Scarlett St. Clair zit vol sexy scènes, romantische spanning tussen de hoofdpersonen en een duister tintje want nou ja: de koning van de onderwereld. Wat wil je nog meer?  Persephone is alleen in naam de godin van de lente. De waarheid is dat sinds ze een klein meisje was, bloemen verschrompelden bij haar aanraking. Nadat ze naar New Athens is verhuisd, hoopt ze een bescheiden leven te leiden, vermomd als een sterfelijke journalist. Hades, de God van de Doden, heeft een gokimperium opgebouwd in de sterfelijke wereld en het gerucht gaat dat zijn favoriete weddenschappen onmogelijk zijn. Na een toevallige ontmoeting met Hades, komt Persephone in een contract met de God van de Doden terecht en de voorwaarden zijn onmogelijk: Persephone moet leven scheppen in de onderwereld of haar vrijheid voor altijd verliezen. De weddenschap legt echter meer bloot dan Persephone’s falen als godin. Terwijl ze worstelt om de zaden van haar vrijheid te zaaien, groeit de liefde voor de God van de Doden – en die is verboden.

🇬🇧 A Court of Thorns and Roses / 🇳🇱 Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Bestel 👆 via Paagman.nl

Enemies-to-lovers, anyone? Van de boeken van Sarah J. Maas zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht en ze zijn vertaald in 37 talen. A Court of Thorns and Roses is het eerste deel in haar verleidelijke, meeslepende romantische fantasyreeks (in het Nederlands vertaald als Hof van doorns en rozen). In Hof van Doorns en Rozen volg je Feyre – een negentienjarig meisje dat haar hele gezin moet onderhouden door te zorgen dat er iedere dag eten op tafel komt. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

🇬🇧 The love hypothesis / 🇳🇱 De liefdeshypothese – Ali Hazelwood

Bestel 👆 via Paagman.nl

Een onweerstaanbare perfecte romcom van een nieuwe en opwindende stem. Nu al een TikTok-sensatie, maar het zal niet lang duren voordat dit mainstream wordt: iedereen zal de naam Ali Hazelwood snel kennen. Promovendus Olive Smith gelooft in wetenschap, niet in iets onvoorspelbaars als liefde. Maar door een misverstand met haar vriendin Anh wordt ze plotseling gedwongen een relatie te faken. In paniek kust ze de eerste man die ze tegenkomt. Deze kus veroorzaakt niet alleen een reeks irrationele gevoelens, de gekuste persoon blijkt ook Adam Carlsen te zijn: een jonge professor en de grootste laboratoriumtiran van de campus. Al snel komt Olives wetenschappelijke carrière in het gedrang en ontdekt ze dat haar eigen hart onder de loep nemen nog ingewikkelder is dan een hypothese over liefde.

🇬🇧 A good girl’s guide to murder / 🇳🇱 Moordgids voor lieve meisjes – Holly Jackson

Bestel 👆 via Paagman.nl

De zaak is gesloten. Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. De politie weet dat hij het gedaan heeft. Iedereen in de stad weet dat hij het gedaan heeft. Maar omdat Pippa Fitz-Amobi is opgegroeid in hetzelfde stadje dat door de moord werd verteerd, is ze daar niet zo zeker van. Als ze de zaak kiest als onderwerp voor haar afstudeerproject, begint ze geheimen te ontrafelen die iemand in het stadje verborgen wil houden. En als de echte moordenaar nog vrij rondloopt, hoe ver zullen ze dan gaan om Pip van de waarheid te weerhouden? Hooked aan dit verhaal? Er zijn nog twee sequels! Kijk hier voor alle boeken van Holly Jackson.

🇬🇧 Heartstopper / 🇳🇱 Nick en Charlie ontmoeten elkaar… – Alice Oseman

Bestel 👆 via Paagman.nl

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf. De webcomic gone graphic novel is een waar internetfenomeen geworden. De rechten van dit LHBTIQ+-liefdesverhaal zijn verkocht aan 15 landen én is binnenkort als serie te zien op Netflix.

🇬🇧 The Spanish Love Deception – Elena Armas

Bestel 👆 via Paagman.nl

The Spanish Love Deception is een romantische komedie met een enemies-to-lovers/fake-dating plot. Perfect voor wie op zoek is naar een stomende slow-burn romance met de zoetste Happily Ever After. De ingrediënten? Een bruiloft. Een reis naar Spanje. De meest irritante man. En drie dagen doen alsof. Of met andere woorden, een plan dat nooit zal werken. Catalina Martín heeft dringend een date nodig voor de bruiloft van haar zus. Vooral omdat haar leugentje om bestwil over haar Amerikaanse vriendje uit de hand is gelopen. Nu zal iedereen die ze kent – inclusief haar ex en zijn verloofde – er zijn en staan te popelen om hem te ontmoeten. Ze heeft slechts vier weken om iemand te vinden die bereid is de Atlantische Oceaan over te steken en haar te helpen bij haar bedrog. New York naar Spanje is geen korte vlucht en haar luidruchtige familie zal niet makkelijk voor de gek te houden zijn. En dan komt Aaron Blackford, haar lange, knappe, neerbuigende collega, die haar verrassend genoeg aanbiedt om in te vallen. Ze zou het liever weigeren; er is nog nooit een man geweest die zo irritant, bloedstollend en onuitstaanbaar was. Maar Catalina is wanhopig, en naarmate de bruiloft dichterbij komt, lijkt Aaron haar beste optie. En ze begint te beseffen dat hij in de echte wereld misschien niet zo vreselijk is als op kantoor.

🇬🇧 It ends with us / 🇳🇱 Nooit meer – Colleen Hoover

Bestel 👆 via Paagman.nl

It ends with us (Nederlandse vertaling: Nooit meer) van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met Nooit meer een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht.

🇬🇧 Where the crawdads sing / 🇳🇱 Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Bestel 👆 via Paagman.nl

Ons Boek van de maand maart 2020 is niet meer weg te denken in de BookTok-lijstjes! Kya Clark is in haar eentje opgegroeid in het moeras van Barkley Cove in North Carolina, afgesloten van de bewoonde wereld. Om zichzelf te onderhouden ruilt ze vis, en groenten uit haar moestuin voor andere levensmiddelen. Ze voelt zich er thuis, beschouwt de natuur als haar leerschool. Maar als ze in aanraking komt met twee jongemannen uit de stad ontdekt ze dat er ook een andere wereld is. Wanneer een van hen dood wordt gevonden, valt de verdenking onmiddellijk op Kya. Het is de omschrijving van de natuur en Kya’s beleving waar Delia Owens je echt meeneemt. Het boek heeft van alles in zich, spanning, romantiek en een mysterie waardoor je al gauw het verhaal ingezogen wordt.

 

En wist je trouwens dat wij op onze website nog veel meer inspiratie voor Booktokkers hebben verzameld?

Tags bij dit verhaal
, , ,
Geschreven door
Meer van Britt

Met deze do’s en don’ts wordt voorlezen een feest!

Voorlezen… een heerlijk ritueel wat wij voor jonge kinderen, maar eigenlijk voor...
Lees verder