Met deze activiteiten voor binnen én buiten is de Voorjaarsvakantie een feestje!

Het is weer bijna Voorjaarsvakantie. Deze week valt altijd precies zo dat je op vier verschillende seizoenen kunt rekenen. Invulling geven aan je staycation kan daarom soms moeilijk zijn. Je wilt zowel activiteiten voor binnen als buiten achter de hand hebben. Wij zetten de leukste tips onder elkaar, voor regen, zonneschijn en alles ertussenin!

Voor de dagen dat de wind giert, de regen op het dak tikt en je het liefst zo veel mogelijk binnen blijft. Met deze activiteiten zit je in ieder geval droog!

Strandbeesten – Theo Jansen

Bestel 👆 via Paagman.nl

Bij guur weer is een middag in het museum de uitgelezen kans om samen met het gezin qualitytime door te brengen. In het Kunstmuseum Den Haag is een tentoonstelling te zien over de evolutie van de strandbeesten van Theo Jansen. Reserveer hier je kaartjes.. Naast de Animaris Omnia, die sinds 2018 in de Tuinzaal van het Kunstmuseum is te zien, zijn vanaf 26 februari zowel in de Projectenzaal als buiten langs de vijverrand tien strandbeesten in chronologische volgorde van de strandbeesten-evolutie te bewonderen. De imposante wezens garanderen plezier voor jong en oud! Er is ook een prachtig boek verschenen, zo kun je thuis nog verder verwonderen over deze kunstenaar.

Ga naar Pluk van de Petteflet het familieconcert!

Had je een bezoekje aan Amare in Den Haag nog op de planning staan? Op 26 februari zijn er twee uitvoeringen van Pluk van de Petteflet het familieconcert. Wie kent Pluk met zijn rode kraanwagen niet? Een prachtig verhaal voor alle leeftijden over het jongetje met het grote hart, van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. In deze voorstelling komen de avonturen van Pluk van de Petteflet tot leven. Met muziek van een ensemble van het Residentie Orkest, en acteerwerk van alleskunners Diederick Ensink, Noralie Jansen en Mark Haayema. Mooi en ontroerend voor iedere generatie.

Bezoek de Wonderkamers van het Kunstmuseum

Kunst saai? Museum iets voor volwassenen? Nee natuurlijk niet! Kunst is voor iedereen en dus is het Kunstmuseum voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar zijn daarom in het museum de Wonderkamers gebouwd, waar kinderen met een tablet in hun hand kunnen verdwalen in kunst, fashion en hun eigen gedachten. Wist je dat het Kunstmuseum met kinderen een voordelig uitje is? Kinderen tot en met 18 jaar betalen geen entree voor het Kunstmuseum.

Voel de lente met het Lentekriebels festival van Het Nationale Theater

In de week van de voorjaarsvakantie, 28 feb t/m 6 mrt, kunnen kinderen vanaf twee jaar zich een week lang onderdompelen in de magie van het theater. Zeven dagen, tien voorstellingen, voor ieder wat wils!   In het teken van de lente spelen er vrolijke en kleurrijke voorstellingen, speciaal voor onze jonge bezoekers. Dat belooft een feest te worden! Kom jij ook langs? Koop hier je kaartjes voor het theater aan het Spui en de Koninklijke Schouwburg.

Bezoek het Krokus Kabaal festival 

Op zoek naar iets in de buurt? Het Krokus Kabaal festival is een druk programma (26 februari t/m 4 maart) op 10 locaties dwars door Den Haag voor een kleine prijs.

Met doeboeken wordt de fantasie aangewakkerd. Ze zijn goed voor uren vertier met het hele gezin en er komt geen schermpje aan te pas!

Ik kan duizend dingen tekenen –  Norbert Pautner

Bestel 👆 via Paagman.nl

Met dit supergave tekenboek, leer je in een handomdraai verschillende dingen tekenen. Leuk om met het hele gezin rondom de tafel mee aan de slag te gaan en de allerkleinsten kunnen helpen in te kleuren. Een koala, een racewagen, een piraat, een ananas of het vrijheidsbeeld – je kan ze allemaal tekenen! Met de stap-voor-stapinstructies in dit boek zet je in een handomdraai meer dan 1000 eenvoudige dingen op papier. Zo word je een echte kunstenaar!

Coco kan het! Doeboek – Loes Riphagen

Bestel 👆 via Paagman.nl

Met een spannend (voor-)leesverhaal: ‘Coco, kijk uit!’, een mooie verjaardagskalender, tips voor lekkere traktaties voor jezelf en de vogeltjes in de tuin, een Coco slinger om zelf te knutselen, heel veel spelletjes en nog veel meer…

Alfabet doeboek – Charlotte Dematons

Bestel 👆 via Paagman.nl

Ga met de apen op vakantie en verzamel alle spullen die je mee wilt nemen op het dak van de auto. Zoek verdwenen woorden. Bedenk een nieuwe letter en speel ‘alfabattle’ met je beste vriendje of vriendinnetje.
Het alfabet-doeboek staat boordevol doolhoven, puzzels en zoek-de-verschillen, voor urenlang letterplezier!

Wanneer het zelfs te guur is om naar het museum te gaan, haal je het museum toch in huis?

Maurits Muis en het meisje met de Parel – Dieter Schubert

Bestel 👆 via Paagman.nl

Elke avond, zodra het stil is geworden in het museum, komt Maurits Muis tevoorschijn. Hij rekt zich uit, trekt zijn kraag netjes en strijkt zijn jasje glad. Hij is op weg naar zijn meisje met de parel. Niets houdt hem weg van haar lieve glimlach: zelfs geen lekker eten en mooie bloemen.
Maar waar is ze? Ze is weg!

Wat is kunst – Ted van Lieshout

Bestel 👆 via Paagman.nl

Een meisje komt dit boek binnen en stelt de vraag: wat is kunst? De schrijver geeft haar een eiland om het uit te zoeken.In Wat is kunst? daagt Ted van Lieshout een meisje uit om in haar eigen verbeelding op zoek te gaan naar antwoorden. Ondertussen vertelt hij over kunst en cultuur: van schets tot schilderij, van masker tot mozaïek, van dans tot design.

Bestel 👆 via Paagman.nl

Berlage en een boef in het museum – Georgien Overwater

Vos wil zijn hol in de duinen gezellig maken. In het kunstmuseum in de stad kan hij vast wel iets leuks vinden. Binnenkomen is alleen nog niet zo makkelijk. Vos bedenkt een list. ‘s Nachts is hij alleen in het museum. Hij verzamelt de mooiste dingen. Tot er iemand wakker wordt…

Delfts Blauw – Ingrid en Dieter Shubert

Bestel 👆 via Paagman.nl

Lin komt met een groot schip uit het verre China. Hij gaat op bezoek bij zijn vriend Titus, die met zijn vrolijke muizenfamilie op de zolder van een meesterpottenbotter woont. Trots laten de muizen zien wat hun meester maakt: het mooiste Delfts Blauw! Zelfs de prinses van Oranje heeft een vaas besteld. Maar dan gebeurt er iets verschrikkelijks… Gelukkig weet Lin raad!

Ga erop uit. De zon schijnt, het is droog óf je trekt je regenjas en stoute schoenen aan om de wereld te verkennen!

The Hague Highlights

Licht uit, spot aan! Na groot succes van de afgelopen jaren zet The Hague Highlights ook deze winter vier bijzondere plekken – hartje centrum Den Haag – in het volle licht. Tussen 18.00 en 23.00 ben je van harte welkom om met vrienden, collega’s of familie de lichtkunstwerken te bekijken. Bekijk het centrum van Den Haag met nieuwe ogen!

Strand & zee – Outdoor kids

Bestel 👆 via Paagman.nl

Wat weten we eigenlijk van de kust? In dit boekje lees je hoe bijzonder alles is op de grens tussen land en zee. De dieren, de golven op het zand, de stromingen in het water. Hoe moet je zwemmen als je in een mui terecht komt? Hoe red je iemand uit zee?  Wat kan je voor moois maken met schelpen (een schelpenmobile!!) Hoe vang je krabben? Hoe maak je zelf zeezout? Wat doe je als je een kwal ziet? Als je dit boekje uit hebt, zal een dag aan zee nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn eerste vogelboek – Zoë Ingram

Bestel 👆 via Paagman.nl

In grote, gekleurde prenten schildert Zoë Ingram drieëntwintig vogels. Van het vrolijke pimpelmeesje tot de statige ekster en van de stadsduif tot de sperwer – in dit prachtige vogelboek ontdek je de vogels die je het vaakst in je tuin, op het balkon of in het park tegenkomt. Met heel erg veel leuke weetjes (wist je bijvoorbeeld dat een kauw razend slim is, dat iemand een kauw had geleerd hoe hij geld uit een pinautomaat kan stelen?). Met achterin een aankruislijst van vogels die je hebt gezien in de tuin of de omgeving.

Tags bij dit verhaal
, , ,
Geschreven door
Meer van Eveline

De ultieme Paagman Cadeaugids – voor elk type een cadeau!

De decembermaand is een heerlijke maand waarin veel cadeaus worden gegeven en...
Lees verder