Book haul! De absolute bestsellers van Turning Pages 2022

Wat gebeurt er als je zo’n 300 booklovers na sluitingstijd exclusief toegang geeft tot je winkel? Wij kwamen er zaterdag 13 augustus achter tijdens onze eerste editie van YA Turning Pages…

Conclusie: total book shopping madness natuurlijk 🥰 Was jij erbij? Met hoeveel boeken ging jij naar huis? Wij hebben nog steeds spierpijn van het boeken sjouwen en kassa aanslaan, maar kunnen nu al niet wachten op de volgende editie. Zet zaterdag 4 februari 2023 roze omrand in je agenda! Maar eerst nog even terugblikken: wij zetten de meest verkochte boeken op een rijtje. Wie weet haal je hier nog nieuwe inspo uit!

1. 9781471156267 – It ends with us

Bestel 👆 via Paagman.nl

De absolute ✨queen van BookTok✨ is toch wel Colleen Hoover met It ends with us. Maar even serieus, hoezo heeft niet iedereen dit boek inmiddels al? It ends with us van Colleen Hoover vertelt het aangrijpende verhaal van Lily, die verliefd wordt op de knappe neurochirurg Ryle. Hij is assertief, koppig en een tikje arrogant, maar ook gevoelig, briljant en dol op Lily. De opbloeiende nieuwe relatie brengt herinneringen terug aan Atlas, haar eerste liefde. Als hij weer in haar leven verschijnt, komt alles wat Lily heeft opgebouwd in gevaar. Dan komt het eropaan dat ze de kracht in zichzelf vindt om te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden. Colleen Hoover schreef met ‘Nooit meer’ een persoonlijk emotioneel verhaal met universele zeggingskracht. Meer boeken van Colleen Hoover lezen? Wij verzamelden alles wat je over Colleen Hoover moet weten in onze Colleen Hoover 101.

2. 9780349434278 – Twisted Love

Bestel 👆 via Paagman.nl

Mm… alle boeken van de Twisted-serie van Ana Huang die in de top 10 staan? 🤔 We zijn benieuwd hoeveel booklovers afgelopen weekend de volledige serie in één keer in hun mandje hebben gegooid! Twisted Love is boek één in de Twisted-serie maar kan als standalone gelezen worden. Het boek wordt omgeschreven als een brother’s best friend/opposites attract New Adult roman met een vleugje spanning. Het verhaal draait om Alex Volkov en Ava Chen. Alex Volkov is een duivel gezegend met het gezicht van een engel en vervloekt met een verleden waaraan hij niet kan ontsnappen. Ava Chen is een vrije geest, gevangen door nachtmerries van een jeugd die ze zich niet kan herinneren. Maar ondanks haar gebroken verleden, is ze nooit gestopt met het zien van de schoonheid in de wereld… inclusief het hart onder de ijzige buitenkant van een man die ze niet zou moeten willen. Wanneer Alex gedwongen wordt om voor Ava, de zus van zijn beste vriend te zorgen, begint hij iets nieuws te voelen… Hun liefde had nooit mogen gebeuren, maar als het gebeurt, ontketent het geheimen die hen beiden kunnen vernietigen… en alles wat hen dierbaar is. Twisted Love bevat expliciete seksuele inhoud, en godslastering dus als je op zoek bent naar een traditioneel zoete, liefdevolle held, is dit niet het boek voor jou.

3. 9780349434315 – Twisted Games

Bestel 👆 via Paagman.nl

Deel 2 in de Twisted-serie gaat over de stoïcijnse en arrogante elite bodyguard Rhys Larsen en Bridget von Ascheberg, een koppige en eigenzinnige prinses. Rhys Larsen heeft gezworen nooit emotioneel betrokken te raken en is nog nooit in de verleiding gekomen om die regels te breken… tot Bridget. Bridget von Ascheberg is de prinses van Eldorra en doordat ze de tweede in lijn voor de troon is, kan ze een redelijk normaal leven leiden in Amerika (uiteraard wel met veiligheidsmaatregelen/bodyguard). Wanneer haar broer Nikolai afstand doet van zijn recht op de troon gaat haar leven echter op z’n kop, want nu is zij degene die over haar land moet regeren. En terwijl ze door de verraderlijke uitdagingen van haar nieuwe rol navigeert, moet ze ook haar verlangen naar een man die ze niet kan krijgen verbergen. Deze forbidden royal bodyguard romance heeft al vele harten sneller doen kloppen.

4. 9780349434285 – Twisted Lies

Bestel 👆 via Paagman.nl

Twisted Lies is het nieuwste boek van Ana Huang dat eind juni verscheen. Net als de rest van de Twisted-serie is dit boek als stand alone te lezen en spatten de vonken van de pagina’s af. In deze fake dating romance heb je de charmante Christian Harper aan de ene kant en de verlegen Stella Alonso aan de andere kant. Christian heeft weinig op met moraal en nog minder met liefde, maar hij kan niet ontkennen dat hij zich aangetrokken voelt tot de vrouw die een verdieping lager woont. Als een bedreiging uit Stella’s verleden haar in de armen en het huis drijft van Christian, de gevaarlijkste man die ze ooit heeft ontmoet, komt ze voor het eerst sinds lange tijd in de verleiding om zichzelf iets te laten voelen. En hij breekt zijn eigen regels door haar een deal aan te bieden die ze niet kan weigeren. Maar hun liefde is beschadigd door geheimen en leugens… en wanneer de waarheden eindelijk onthuld worden, kunnen ze alles kapot maken.

5. 9781471136726 – Ugly Love

Bestel 👆 via Paagman.nl

Deze classic van Colleen Hoover is helemaal terug van weggeweest. Ugly Love is het meeslepende verhaal van Tate en Miles. Een mustread voor de Hoover-fans en de New Adult-lezers! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen? Er waren ooit plannen voor een Ugly Love film (OMG) maar “helaas” moeten we het alleen met het boek doen.

6. 9781405293181 – A Good Girl’s Guide to Murder

Bestel 👆 via Paagman.nl

Deze YA crime thriller verdient eigenlijk ook al wel de titel #BookTok-classic, want sinds de opkomst van de TikTok-niche staat deze titel in onze verkooplijsten. Dit boek is heel geschikt voor lezers die Engels willen lezen maar de taal soms toch wat moeilijk vinden. Holly Jackson (1992) groeide op in Buckinghamshire en begon al op jonge leeftijd verhalen te schrijven. Op haar vijftiende voltooide ze haar eerste (naar eigen zeggen slechte) poging om een boek te schrijven. A Good Girl’s Guide to Murder speelt zich af in het kleine plaatsje Little Kilton. Iedereen in Little Kilton kent het verhaal: de knappe en populaire eindexamenscholiere Andie Bell werd door haar vriendje Sal Singh vermoord, waarna hij zelfmoord pleegde. Zelfs vijf jaar later ziet Pippa Fitz-Amobi nog de impact die de zaak op het dorp heeft gehad. Pip heeft zich altijd afgevraagd wat er nu precies is gebeurd. Wanneer ze de zaak kiest als onderwerp voor haar profielwerkstuk, komen er al snel geheimen boven die iemand liever verborgen had willen houden. Het lijkt wel alsof diegene haar tegenwerkt – zou de echte moordenaar nog leven?

7. 9781398515697 – Seven Husbands of Evelyn Hugo

Bestel 👆 via Paagman.nl

Helemaal meant to be Seven Husbands op nummer 7. De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo bekroonden wij in oktober 2020 al tot ons Boek van de maand, dus deze ongoing hype snappen wij volledig! Dit boek wordt bij Paagman nog steeds liefkozend door alle collega’s Evelyn genoemd: “Heb jij Evelyn al gelezen?” hoor je regelmatig in de wandelgangen. Deze titel wordt al door zo veel collega’s omarmd… The Seven Husbands of Evelyn Hugo van Taylor Jenkins Reid is een internationale lezersfavoriet, over het leven en de geheimen van Hollywood-icoon Evelyn Hugo: Evelyn is negenenzeventig als ze besluit om na jaren van stilte eindelijk de waarheid te vertellen over haar glamoureuze, maar door schandalen geteisterde leven. Wanneer ze hiervoor de onbekende reporter Monique Grant benadert, is niemand zo verbaasd als Monique zelf.  In het luxueuze New Yorkse appartement van Evelyn luistert Monique gefascineerd naar haar verhaal. Over het begin van haar carrière in de jaren vijftig wanneer ze naar Los Angeles trekt, tot aan haar onverwachte besluit om de spotlights de rug toe te keren in de jaren tachtig. Evelyn openbaart een leven van nietsontziende ambitie, onverwachte vriendschap, grote liefde en de prijs van roem. De band tussen de twee vrouwen wordt steeds sterker, en naarmate het verhaal het einde nadert, wordt duidelijk dat Evelyns leven op tragische en onomkeerbare wijze samenkomt met dat van Monique.

8. 9780349434339 – Twisted Hate

Bestel 👆 via Paagman.nl

Enemies to lovers anyone? In deel 3 van Ana Huangs Twisted-serie haten Josh Chen en Jules Ambrose elkaar. Wanneer hun vijandigheid ontaardt in een onvergetelijke nacht, stelt hij een oplossing voor om haar voor eens en voor altijd uit zijn systeem te krijgen: een “enemies with benefits“-regeling met eenvoudige regels. Maar hoe meer ze elkaar leren kennen, hoe meer ze beseffen dat er meer schuilt achter de persoon die ze zo lang hebben gehaat. Ze zijn een match made in hell, en wanneer de demonen uit hun verleden hen inhalen, worden ze geconfronteerd met waarheden die hen kunnen redden of alles kunnen vernietigen… Ook al kan ook dit deel los gelezen worden, is de hoeveelheid Twisted-fans die hebben zitten wachten op het verhaal van Josh en Jules sinds Ana Huang echt ✨insane✨

9. 9781408726600 – Verity

Bestel 👆 via Paagman.nl

En weer een CoHo-titel – zou die volledige Colleen Hoover boekenkast in onze winkel in de Mall goed bezocht zijn denk je… De spannende New Adult-thriller Verity van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoelang kan Lowen de waarheid voor zich houden? ‘De waarheid’ is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover dus.

10. 9780349433448 – The Fine Print

Bestel 👆 via Paagman.nl

The Fine Print is deel 1 van de Dreamland Billionaires-serie: drie met elkaar verbonden standalones waarin elk boek één van de drie miljardairbroers volgt. In dit deel maken we kennis met miljardairbroer Rowan. Rowan is de directeur van een Disneyachtig pretpark genaamd Dreamland en Zahra is een werknemer van Dreamland die door Rowan is gepromoveerd tot Creator, een groep werknemers die  nieuwe ideeën voorstellen aan Rowan om te proberen het park te verbeteren. Dit boek schreeuwt grumpy/sunshine trope. Deze trope spreekt min of meer voor zich: twee mensen met tegengestelde persoonlijkheden – de ene een positief en opgewekt persoon en de andere een chagrijnig en pessimistisch persoon – ontmoeten elkaar en leren van elkaar te houden. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder obstakels…

Welke boeken heb jij afgelopen weekend meegenomen als je bij Turning Pages bent geweest? En zitten er nog nieuwe tips voor je tussen?Een volledig overzicht van al onze artikelen over #BookTok kun je hier vinden. En wist je trouwens dat wij op onze website nog veel meer inspiratie voor Booktokkers hebben verzameld?

 

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Britt

Find your English favourites tijdens de Week van het Engelse Boek

Van 17 t/m 30 oktober 2022 vieren we weer onze English favourites...
Lees verder