Ik weet de titel niet meer.. maar de cover was roze!

Een tijdje terug tipte jouw favoriete talkshow/krant/tijdschrift een must-read boek en die wil je nu mee op vakantie nemen! Helaas vergat je om de titel op te schrijven (“Ach, dat onthoud ik wel”) en weet je alleen nog dat de cover van het boek roze was. Of het nu een roman of non-fictie boek was, hopelijk vind je tussen deze lijst jouw boek terug.

Fictie

De heilige Rita – Tommy Wieringa

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een spookboerderij aan de Duitse grens. Lang geleden stortte een Russische piloot neer in het maisveld achter hun huis. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan ze nooit volledig zijn bekomen. Voor de betaalde liefde steekt Paul Krüzen de grens over. In het bordeel raakt hij verzeild in een conflict dat hem dwingt de verscholen positie te verlaten die hij in het leven heeft gekozen.

Het leningrad dieet – Wlada Kolosawa

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Buurmeisjes Oksana en Lena groeien op in een voorstadje van Sint-Petersburg. Wanneer Lena gescout wordt als model, moeten ze hun leven opnieuw vormgeven. Lena ontdekt dat een modellenbestaan in Shanghai niet is waar ze op had gehoopt. Oksana zoekt haar heil bij een schimmige website met recepten uit de tijd van de hongerblokkade van Leningrad, in de hoop af te vallen. Als ze weer even bij elkaar zijn, realiseren ze zich dat ze voor een aantal belangrijke keuzes staan.

Zo heel jij mij – Isa Hoes

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Isa Hoes biedt met haar nieuwe bloemlezing troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag. Het neemt je mee op een reis langs de wijsheid van Rumi, de humor van Drs. P., de goede raad van Willem Wilmink en de ontroering van Ida Gerhardt. Deze verzameling laat zien hoe poëzie een glimlach op je gezicht kan toveren en je kan hullen in een deken van troost.

Gisteren was ik de maan – Noor Unnahar

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Noor Unnahar is een moderne poëet van 21 jaar. Ze is geboren in Karachi, Pakistan. Haar bundel Gisteren was ik de maan cirkelt rond thema’s zoals liefde en verlies, het creëren van kunst en de worsteling om je eigen stem te vinden. Noors werk varieert van beknopte universele waarheden tot bloemig proza dat haar erfgoed verkent: wat het betekent een fysiek en emotioneel huis te zijn en de intieme en pijnlijke dans van zelfontdekking.

De vrouwen in het zwart – Madeleine St. John

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Het is Sydney in de jaren ’50. De vrouwen in het zwart weten niet waar ze het moeten zoeken, zo druk hebben ze het. Kerst komt eraan en daarna ook nog de zomeruitverkoop. Het chique warenhuis waar ze werken barst uit zijn voegen, maar ze hebben nog net genoeg tijd in hun lange zomerdag om te dromen, te roddelen en plannen te maken. De vrouwen in het zwart is een sfeervolle zedenkomedie, over een lang vervlogen zomer van onschuld.

De schone van Casablanca – In Koli Jean Bofane

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Als het lichaam van de mooie Ishrak wordt ontdekt in een steegje in Casablanca reageert de buurt geschokt. Heeft de illegale immigrant Sese haar soms de keel doorgesneden, of gebruikt een corrupte smeris hem als dekmantel? Welke rol speelt de voormalige minnaar van Ishraks moeder? En waarom wil diens vrouw, de meedogenloze Farida, samen met een criminele pooier de volkse wijk ontruimen? De Chergui, de hete woestijnwind, voert de spanningen tot het uiterste op.

Onder het water – Daisy Johnson

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Gretel is opgegroeid op een woonboot met haar moeder, tot ze op een dag verdween en Gretel alleen achterliet. Zestien jaar later brengt een onverwacht telefoontje het verleden op volle kracht terug. Om haar moeder te vinden moet Gretel verborgen herinneringen onder ogen zien aan een noodlottige winter toen ze een weggelopen jongen onderdak boden en achtervolgd werden door een onheilspellend wezen dat zich in het water schuilhield.

Non-fictie

Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Dit ultieme carrièreboek voor vrouwen zit vol wijze praktijkervaring van coach en bedrijfstrainer Lois. P. Frankel. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. Weg met bang zijn om feedback te geven of altijd maar willen dat iedereen jou aardig vindt.

Japan – Cees Nootenboom

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Wat ooit begon met een boek over pelgrimstochten in Japan werd voor onvermoeibare reiziger Cees Nooteboom gaandeweg een diepe fascinatie, die hem steeds opnieuw zou doen terugkeren naar het keizerrijk. In deze bundel komen Nootebooms Japanse reisverhalen voor het eerst samen. Met zijn vermogen om de fijnere nuances van het land te begrijpen richt hij een persoonlijk monument op voor de kunst, de landschappen en inwoners.

Dagboek van een dief – Jean Genet

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Dit onterecht vergeten meesterwerk doet verslag Genet’s zwerversleven in Antwerpen en Barcelona en andere delen van Europa gedurende de jaren dertig. Hij maakt zich schuldig aan landlopen, beroving en prostitutie, en wordt in bijna elk Europees land gevangengezet. Hij omarmt zijn reputatie als dief en delinquent. In dit boek schrijft hij in een prachtige en bijzondere stijl openhartig over homoseksualiteit, diefstal en verraad.

Ik moet nog even kijken of ik kan – Liesbeth Smit

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

In Ik moet nog even kijken of ik kan gaat Liesbeth Smit uitgebreid in op de verschillende kanten van introvert zijn. Hoe ga je er op de werkvloer mee om? Wat moet je allemaal weten over je introverte kind? En wat is reuze herkenbaar, zelfs voor mensen die wél uit een taart durven te springen op hun verjaardag? Scherp, fris en met veel humor geschreven, en vol handige tips en lijstjes. Voor introverten én extraverten – en iedereen daartussenin.

Leven in het nu – Elisabeth Lucie

Klik 👆 en bestel via Paagman.nl

Leven in het nu is niet eenvoudig. Je krijgt op het werk halfslachtige complimenten in plaats van opslag, je conservatieve oom zegt meer politiek incorrecte woorden per minuut dan jij prosecco’s kan drinken, en je duim doet chronisch pijn van overdadig WhatsApp-gebruik. Treur niet langer! De oplossing is hier. Elisabeth Lucie gidst je met deze roze handleiding vlotjes door een hindernissenparcours van moderne moeilijkheden zoals toxic masculinity, Instagram en matcha latte.

Of was de cover toch blauw of rood? We got you covered!

Designed by Freepik

Geschreven door
Meer van Hilke

ABCD: het Alfabet Bij Charlotte Dematons!

Als je een boek van Charlotte Dematons openslaat begin je aan een...
Lees verder