Thuiswerkmodus aan! Waarom een vaste thuiswerkplek?

Nu we er toch echt niet meer onderuit kunnen dat de coronacrisis een zaak van lange adem is, is het een goed moment om nog eens kritisch naar jouw thuiswerksituatie te kijken.

Zit jij thuis nog steeds aan de keukentafel achter je laptop gevouwen? Of ben je er nu achter gekomen dat sommige items van jouw thuiskantoor aan vervangen toe zijn? Naar verwachting blijven we ook in de toekomst een paar dagen per week thuiswerken. Niet alleen omdat veel werknemers aangeven dit toch wel prettig vinden (vanwege de lekkere broodjes van de bakker om de hoek, het hardlooprondje in de middag of simpelweg het vermijden van de files), maar ook omdat het voor werkgevers een behoorlijke besparing op kan leveren. Denk aan een forse vermindering in reiskostenvergoeding en het feit dat de werkplek op kantoor door meerdere collega’s gebruikt kan worden, waardoor kantoorruimte anders kan worden ingedeeld. Voor beide partijen is een investering in thuiswerken geen verkeerde overweging.

Waarom een thuiswerkplek? Nog even de voordelen en argumenten op een rijtje:

1) Op kantoor ga je er ook vanuit dat je werkgever een goede en ergonomische werkplek voor jou tot z’n beschikking heeft. Dus waarom thuis niet? Zeker nu we er vanuit kunnen gaan dat thuiswerken een blijvende vorm aan zal nemen.

2) Voor zowel werknemers als werkgevers kan het financieel voordeel opleveren doordat reistijd en -kosten komen te vervallen.

3) Uit meerdere studies blijkt dat mensen die thuiswerken productiever zijn dan collega’s op kantoor. Zonder storende collega’s of andere zaken tussendoor geven thuiswerkers aan dat ze kwalitatief beter werk af kunnen leveren. Ook melden thuiswerkende werknemers zich minder vaak ziek.

Met een thuiswerkpakket kan je in รฉรฉn keer klaar zijn. Bij Paagman helpen we werkgevers en werknemers graag bij het maken van de juiste keuze!

En kan jij nog wel wat thuiswerktips gebruiken? Die hebben wij hier op een rijtje gezet!

Header Designed by pch.vector / Freepik
Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Terug naar de natuur met de Maand van de Filosofie

April staat in het teken van de Maand van de filosofie. Met...
Lees verder