Boeken voor een gebroken hart

Het is uit. Nee, niet het boek dat je aan het lezen was, maar jouw relatie. En dat is verdomd pijnlijk. Je kunt ervoor kiezen om je uit te leven op een voodoopop, maar misschien helpen deze boeken jou wel om over je ex heen te komen en je liefdesverdriet een plekje te geven.

Lach jij je pijn graag weg? Wil je janken totdat er geen tranen meer over zijn? Misschien heb je juist een beetje troost nodig of juist een schop onder je kont? Voor elk soort liefdesverdriet hebben wij een passend boek.

 De boekenapotheek aan de Seine – Nina George

Bestel De boekenapotheek aan de Seine via Paagman.nl

In zijn boekenapotheek in Parijs – een schip op de Seine – verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf. Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter, die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven. De boekenapotheek aan de Seine is een onvergetelijke roman over de troostende kracht van literatuur.

Ik wil geen hond zijn – Alma Mathijsen

Bestel Ik wil geen hond zijn via paagman.nl

Liefdesverdriet is allesomvattend, het dendert onaangekondigd ons leven binnen en laat ons koud en alleen achter. Maar wat als er een uitweg is? Als we het verlangen naar de ander niet meer hoeven te voelen? Als we ’s nachts niet meer wakker liggen van het knagende gemis, als we geen pijnsteken voelen bij het zien van een verliefd stel? Ik wil geen hond zijn is een gedurfde novelle over een vrouw die besluit dat ze wil veranderen in een hond om zo herenigd te worden met haar ex-geliefde. Ze zal ongelimiteerd van hem kunnen houden, janken als hij de kamer verlaat, zich tegen hem aan vlijen op de bank en grommen naar elke indringer.

IJstijd – Maartje Wortel

Bestel IJstijd via paagman.nl

James woont in hotels, bestelt Franse kazen en dure wijnen en gaat soms met een meisje naar bed. Maar met Marie is het anders. Voor het eerst heeft hij het idee dat er echt iets van hem gevraagd wordt. Er ontwikkelt zich een uitzonderlijke liefde. Op een klein Zweeds eiland gaat het toch mis: waar James houvast vindt, zakt Marie steeds verder weg in haar zelfverkozen isolement. Niet veel later krijgt James telefoon. Of hij een boek wil schrijven. Hij stemt toe, in de hoop eindelijk verlost te worden van zijn verdriet, door opnieuw iemand te worden.

Hotel Hartzeer – Susan Smit & Marion Pauw

Bestel Hotel Hartzeer via paagman.nl

Susan Smit en Marion Pauw weten als geen ander dat niets je zo overhoop kan gooien als relatiegedoe, het uitmaken, en bedrogen en verlaten worden. Het liefst demp je de pijn met allerhande middelen en trucjes, maar daardoor mis je wel een geweldige mogelijkheid voor persoonlijke groei. Een gebroken hart geeft je de kans om oude trauma’s en verborgen schatten naar boven te halen en brengt je dichter bij wie je werkelijk bent. In dit boek delen ze hun eigen ervaringen, praten ze met experts en geven ze praktisch advies om liefdesverdrietigen door de dagen heen te loodsen.

Liefde kent veertig regels – Elif Shafak

Bestel liefde kent veertig regels via paagman.nl

Dit liefdesverhaal gaat over Ella Rubenstein. Ze is veertig jaar oud en ongelukkig getrouwd wanneer ze een baan als proeflezer aanneemt voor een literair agentschap. Haar eerste opdracht, het lezen van een manuscript over de mystieke soefi Roemi, werpt een nieuw licht op Ella’s eigen leven – en op haar opvattingen over de liefde. Liefde kent veertig regels is een meeslepende roman over het vinden van liefde en inspiratie, geschreven door de best gelezen en best verkopende schrijfster van Turkije. In haar boeken stelt Elif Shafak regelmatig godsdienstwaanzin en xenofobie aan de kaak.

Zeven perfecte dagen – Rosie Walsh

Bestel zeven perfecte dagen via paagman.nl

Stel je voor dat je een man ontmoet, een geweldige man, en zeven dagen met hem doorbrengt. Aan het einde van deze week ben je er zeker van: dit is hem, de Grote Liefde. En hij denkt hetzelfde. Er is geen twijfel mogelijk. Dan gaat hij op reis en belooft je dat hij zal bellen, nog vanaf het vliegveld. Maar hij belt niet. Hij laat niets horen. Je vrienden zeggen dat je hem moet vergeten, maar je weet dat ze ongelijk hebben. Er moet iets gebeurd zijn, er moet een reden zijn voor zijn stilte, voor zijn verdwijning. En stel je nu eens voor dat je gelijk hebt. Er is een reden, maar die kun je niet veranderen. Want die reden, dat ben jij.

Fuzzie – Hanna Bervoets

Bestel Fuzzie via paagman.nl

Op een ochtend ontvangt Maisie een pakketje. Een doosje met daarin een klein, wit, pluizig bolletje. Ze houdt het bolletje even tegen haar wang. “Hé jij, ben je daar eindelijk?” zegt het dan. Ook op andere plekken in de stad lopen mensen met een bolletje rond. Een blauw bolletje voor Maisies ex Florence, gegijzeld door haar eigen liefdesverdriet. Een paars bolletje voor de gepensioneerde Diek, die zijn avonden vult met internetdates. Een roze bolletje voor de werkloze Stephan, die geen voldoening meer put uit zijn relatie. Allemaal laten ze zich door het bolletje leiden.

Over de liefde – Doeschka Meijsing

Bestel Over de liefde via paagman.nl

Een vrouw wordt verlaten: haar derde lange liefdesrelatie is stukgelopen, zonder dat zij een idee heeft waardoor, door wie of waarom. Voor de zoveelste keer in haar leven is zij alleen. Dan overkomt haar een ernstig ongeluk, waaraan ze een gaatje in haar geheugen overhoudt: hoe gebeurde dat ongeluk? De zoektocht naar wat de hersenen voor haar versluierd willen houden, leidt haar terug naar haar jeugd, toen ze voor de allereerste keer verliefd was.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

Helemaal 2020-proof met deze ideeën voor je Sinterklaassurprise!

Sinterklaas is in het land en de lootjes zijn getrokken! Tijd om...
Lees verder