Kinderboek van de maand: Wereldkinderen

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek hebben onze boekverkopers het mooiste kinderboek van dit moment voor u geselecteerd: Wereldkinderen door Tom Adams.

Bestel Wereldkinderen via Paagman.nl

In Wereldkinderen maak je kennis met 50 kinderen in 5 verschillende categorieën (zoals Knappe Koplopers en Dappere Strijders) die allemaal op jonge leeftijd al bijzondere dingen hebben gedaan. Bekende namen als Anne Frank, Greta Thunberg en Wolfgang Amadeus Mozart komen aan bod, maar ook ouders zullen met genoeg nieuwe namen kennismaken: of weet jij al wie Jade Hameister, Neha Gupta of Jordan Casey zijn? Stuk voor stuk zijn het ongelooflijke jonge mensen uit de hele wereld die in de loop van de geschiedenis een culturele, politieke of sociale verandering hebben beïnvloed. Alle werelddelen zijn in het boek vertegenwoordigd en het kent een goede balans tussen geschiedenis & hedendaags en jongens & meisjes.

Aanwinst voor je nachtkastje

De vormgeving van het boek is al net zo mooi als de inhoud. Leuk voor jonge kinderen om aan voor te lezen en mee te ontdekken, vanwege de mooie kleurrijke illustraties. Maar net zo leuk voor oudere kinderen om zelf in te lezen en te verdwalen. De teksten zijn heel rechtdoorzee geschreven: er wordt veel uitgelegd zonder prekerig te worden.  De combinatie van de tekeningen, de verhalen, de vormgeving én de hoopvolle boodschap maakt dit boek een fantastisch cadeau en een aanwinst voor je boekenkast (of je nachtkastje, want iedere avond één verhaal lezen raden wij iedereen aan). Informatief én inspirerend: je hoeft niet oud te zijn om het verschil te maken!

Tom Adams

Tom Adams is een bekroonde freelance uitvoerend producent, serieproducent en schrijver met meer dan twintig jaar ervaring in televisieproductie. Hij heeft talrijke wetenschappelijke en historische documentaires op zijn naam staan en heeft programma’s gemaakt voor Discovery Channel, National Geographic en the History Channel. Tom won de ALCS Educational Writer Award 2013 voor Molecule Mayhem. Hij is lid van de Association of British Science Writers.

Geschreven door
Meer van Boek van de maand-team

Boek van de maand juli: De laatste trein uit Ligurië

Op het eerste gezicht lijkt het nieuwe Boek van de Maand een...
Lees verder