Help, wat moet ik lezen? Op zoek naar nieuwe boekentips

Aangezien we begrijpen dat leeshonger niet zomaar gestild kan worden, delen we een aantal tips om tóch mooie (nieuwe) boeken te ontdekken tijdens de lockdown.

Door de harde lockdown moeten wij het helaas al een tijdje zonder winkelbezoekers doen en kun je minder gemakkelijk raad vragen aan de boekenbazen in de winkel. Wij missen onze klanten en hopen snel weer elkaar in een van onze winkels te begroeten! Tot die tijd kun je hopelijk met deze tips al een heel eind komen. Enne eerlijk, eigenlijk komen deze tips altijd wel van pas 😉

1. Vraag je omgeving om advies!

Vraag je vrienden of zij kunnen aangeven wat hun top 3 beste boeken aller tijden zijn. Altijd leuk om te weten, want boeken zeggen heel veel over mensen en misschien haal jij er wel inspiratie uit. Deze tip kan ook handig zijn als je een keer een cadeau moet kopen voor deze vriend/vriendin, dan weet je in welk genre je het moet zoeken. Twee vliegen in één klap dus!

2. Luister naar een boekenpodcast

Er zijn diverse podcasts over boeken. Wij tippen heel graag onze persoonlijke favoriet Gewoon Boeken Podcast, gemaakt door 3 van onze collega’s. Iedere aflevering vertellen Dirk en Sasha over gelezen boeken, of over favorieten bij een onderwerp. Darcey leest fragmenten voor. Andere podcasts zijn bijvoorbeeld Boeken FM waarin Ellen Deckwitz, Joost de Vries en Peter Buurman vertellen welke boeken je moet lezen: actuele, relevante of hele goede boeken. In podcast Het verhaal gaat Monique Huijdink met schrijvers in gesprek om achter het verhaal achter het verhaal te komen. En heb je (klein)kinderen? Onze collega André is tijdens de coronacrisis een voorleespodcast gestart!

3. Houd je gelezen boeken bij en vind tips op maat

Goodreads is een Engelse boekencommunity. Het is een enorme database van mensen die boeken delen die ze lezen of gelezen hebben of willen lezen. Uiteraard staan ook veel Nederlandse titels in Goodreads. Je vindt naast een korte omschrijving ook de waardering of recensie. Het gebruik is gratis en ze hebben naast een website ook een app. Je kunt Goodreads ook gebruiken om boekenlijsten te maken of een leesdoel te stellen. Uiteraard is er ook een heel mooie Nederlandse variant: De grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen is Hebban. Hierbij een Quick Tour met een overzicht van populaire Hebban-features en de verborgen schatten van Hebban.

4. Volg een boekenblog

Over boeken zijn ook heel veel blogs te vinden online, over ieder genre is er wel een blog te vinden. Hierbij een kleine greep:
– Een heel leuk blog over kinderboeken is de Kinderboekenbaas. Iedere maandag wordt er een nieuwe recensie van leuke mooie en/of bijzondere Nederlandstalige prenten- en kinderboeken geplaatst.
– Hilde, een collega uit onze nieuwe vestiging Mall of the Netherlands heeft een blog over beauty, maar ondertussen staan er ook heel veel boekenblogs op, want ze is een echte boekenwurm. Samen met haar zus Sarah heeft zij ook de bookstagram account @de_boekenzusjes waar zij al hun boekentips delen. Op hun Instagram vind je vooral veel fantasy, en YA- en kinderboeken.
– Ook de blog van Biebmiepje is een bezoekje waard. Op deze blog schrijft ze al sinds 2013 over diverse genres, dus er staan meer dan genoeg tips op!

5.Vergeet ook de kranten niet!

Het is een afgezaagde tip, maar met ons online leven misschien niet verkeerd om even aan herinnerd te worden: de boekenkatern van de diverse kranten is nog steeds een heel mooie bron voor goede tips. Veel kranten sturen wekelijks een boekennieuwsbrief, dus ook zonder krantenabonnement kan je goed op de hoogte blijven van hun boekentips!

6. Lees ons Boek van de maand 😊

Tot slot: Paagman benoemt iedere maand een Boek van de maand. Elke eerste vrijdag van de maand tippen onze boekverkopers de meest opvallende, veelbelovende of mooie boeken. Een team van 8 boekverkopers leest meerdere boeken en beslissen na een vergadering welk boek de titel Boek van de Maand verdient. Dit boek maken we bekend via onze nieuwsbrief, dus abonneer je op onze website! Zo heb je iedere maand zeker één boek dat je sowieso niet mag missen. Lees hier al onze Boek van de maand-keuzes van 2020 op een rij!

Uiteraard kunnen we niet wachten om je weer in de winkels boeken aan te raden, maar hopelijk heb je tot die tijd toch wat aan deze tips. En ben je op zoek naar een specifieke tip?  Onze collega’s staan telefonisch voor je klaar voor persoonlijk advies en om jouw bestelling te noteren. En online kun je uiteraard boeken bestellen op paagman.nl, tot snel!

Header Designed by pch.vector / Freepik
Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

BookTok book haul 💸 dit zijn dé hits van Turning Pages februari 2023

Zaterdag 4 februari hadden wij weer 400 book lovers in onze winkel...
Lees verder