Hype report: Spinners en het nut van de Flippo

Spinners zijn het helemaal. Of waren het… Niets zo vergankelijk als een goede basisschoolhype. De spinner zou zijn ontstaan als afleiding voor kinderen met ADHD. Zegt: Het internet.

Maar het komt er op neer dat het gewoon een lekker apparaatje is om vast te houden. De functie is dat het ronddraait en fijn aanvoelt terwijl het draait. Maar welke  (basis)schoolhype had nou eigenlijk wel nut? We zetten onze eigen jaren ’80/’90 basisschool hypes op een rijtje en bepalen er vooral niet het nut van.

Flippo’s in je chips

In 1995 werd er vanuit het niets een plastic schijfje aan de zak chips toegevoegd. Er werd bij verteld dat het een spel was.  Je dubbele Tweety ruilde je om voor een Tazmanian Devil totdat je ze allemaal had. Vanwege het feit dat je een hele zak chips moest opeten voor 1 nieuwe flippo, duurde de hype bijna een jaar lang. Toen vond je moeder het wel weer genoeg.

Klap armbanden

Wat blijkt, de klap armband is nog altijd een hot item. AliExpress en andere gadgetshops verkopen ze nog steeds. Het aantrekkelijke van de klaparmband was het oneindige slaan op je pols waarna de band strak om je pols zat. En dan deed je dat nog een keer. De klap armband kwam in opkomst tijdens hoogtij dagen van fluor. Dus je kon thuis vertellen dat het een veilige armband in het verkeer was en dat je er daarom echt een nodig had. Dat je er een knalrode arm van kreeg nam je op de koop toe.

Super soakers

De Super Soaker 2000 wie had ‘m niet. Nou ik, want ze waren echt heel erg duur. Hij was groot en spoot keihard dankzij de ingepompte lucht en je kon heel veel water in het reservoir doen. Voornamelijk de jongens hadden er een en ze spoten daarmee de meiden van de klas onder in de pauze, spannende tijden. De Super Soaker bereide ook steeds meer uit tijdens het plotselinge succes, dubbele reservoirs, driedubbele reservoirs. Niks was te gek.

 

Snaken op je nokia

Tamagotchi

Trolletjes

Furby

 

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Schoolspullen kiezen kan ook zo

Begin je jaar goed met deze tips over schoolspullen. Kom erachter hoe...
Lees verder