Gaat Soraya Lane’s De verloren dochters het gat van De zeven zussen opvullen?

Op 11 mei 2023 verschijnt het slotdeel van De zeven zussen-serie, Atlas. Wij kunnen niet wachten! Maar wat als je dan uiteindelijk dat achtste deel hebt uitgelezen? Op zoek naar iets nieuws? Heel veel auteurs hopen natuurlijk in de voetsporen van Lucinda Riley te kunnen treden. Gaat Soraya Lane’s De verloren dochters-serie het gat van De zeven zussen opvullen?

De Italiaanse dochter is het eerste deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. De slagzin van deze serie? Zeven dochters. Zeven geheimen. Zeven liefdes. Klinkt misschien als iets wat we eerder hebben gehoord, maar als het net zo veel leesplezier op gaat leveren als de hitserie van Lucinda Riley dan zijn wij best wel vergevingsgezind.

De verloren dochters

De serie begint met zeven jonge vrouwen die bijeen worden geroepen in een advocatenkantoor in Londen, waar ze ontdekken dat alles wat ze dachten te weten over hun verleden niet klopt, en dat achter hun grootmoeders’ schijnbaar gewone levens, ongelofelijke verhalen van liefde en moed verborgen liggen.

De auteur Soraya Lane is geen onbekende in het schrijversvak. Als kind droomde Soraya ervan om auteur te worden en zelf de verhalen te schrijven die ze dag en nacht verslond. Enkele jaren later had ze haar droom verwezenlijkt. Inmiddels werkt ze fulltime als auteur. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar twee zoontjes. Naast haar nieuwe serie De verloren dochters schrijft ze regelmatig historische romans die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Deze boeken publiceert ze onder de auteursnaam Soraya M. Lane en zijn vooralsnog alleen in het Engels verkrijgbaar.

De Italiaanse dochter

In De Italiaanse dochter volgen we in twee tijdlijnen Lily en Estee.  Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?

Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Benieuwd naar de schrijfstijl van Soraya Lane? Lees hier het eerste hoofdstuk 🌻

 

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Ik neem vandaag een slipperdag… 8 x heerlijke zomerboeken!

Even niet storen a.u.b. want ik ben aan het lezen! In de...
Lees verder