Erop uit met kinderen

Buiten valt er veel meer te beleven dan je zo op het eerste oog ziet. Ga deze lockdown met de kinderen naar het bos, strand of gewoon de achtertuin, en er valt ontzettend veel te ontdekken. Wij zochten alvast wat boeken met mooie ideeën voor je uit.

Wie weet heb je wel een vogelaar in spé in huis zitten, of een echte strandjutter. Deze boeken staan boordevol inspiratie om kinderen creatief en met andere ogen naar de natuur te laten kijken.

Strand & zee – Outdoor kids

Bestel 👆 via Paagman.nl

Wat weten we eigenlijk van de kust? In dit boekje lees je hoe bijzonder alles is op de grens tussen land en zee. De dieren, de golven op het zand, de stromingen in het water. Hoe moet je zwemmen als je in een mui terecht komt? Hoe red je iemand uit zee?  Wat kan je voor moois maken met schelpen (een schelpenmobile!!) Hoe vang je krabben? Hoe maak je zelf zeezout? Wat doe je als je een kwal ziet? Als je dit boekje uit hebt, zal een dag aan zee nooit meer hetzelfde zijn.

Mijn eerste survival-groeiboek In het bos – Goedele Ghijsen

Bestel 👆 via Paagman.nl

Sem en Noor gidsen beginnende lezers door dit AVI-groeiboek. Je volgt hen tijdens hun tocht door het bos, en leert allemaal tips en weetjes over het leven in het bos, zoals wat je moet doen als je een dier tegenkomt, hoe je een kompas maakt of hoe je een fluitje maakt van een eikeldopje. Lees de avonturen van Sem en Noor zelf.

Mijn stoere ontdekboek – Marieke ten Berge

Bestel 👆 via Paagman.nl

Dit Schrijf-verzamel-en doeboek is een natuurlogboek voor kinderen. Ga spoorzoeken, maak een bijenhotel of een zelfgemaakte minikas. Met drie ontdekkaarten kan je vogels en insecten herkennen. Zoek stenen en bladeren en maak er iets moois mee. Trek je laarzen aan, ga naar buiten en ontdek de natuur!

Mijn eerste vogelboek – Zoë Ingram

Bestel 👆 via Paagman.nl

In grote, gekleurde prenten schildert Zoë Ingram drieëntwintig vogels. Van het vrolijke pimpelmeesje tot de statige ekster en van de stadsduif tot de sperwer – in dit prachtige vogelboek ontdek je de vogels die je het vaakst in je tuin, op het balkon of in het park tegenkomt. Met heel erg veel leuke weetjes (wist je bijvoorbeeld dat een kauw razend slim is, dat iemand een kauw had geleerd hoe hij geld uit een pinautomaat kan stelen?). Met achterin een aankruislijst van vogels die je hebt gezien in de tuin of de omgeving.

Het complete vogelboek – Nathalie Tordjman, Judith Gueyfier & Jullien Norwood

Bestel 👆 via Paagman.nl

Welke vogel kan slapend vliegen? Waarom zingen vogels? In dit boek vind je alle antwoorden. Met doe-het-zelf-opdrachten, quizzen en heel veel leuke weetjes (herken de verschillende snavels, hoe worden de kuikens geboren). En luister via de QR-codes zestien verschillende vogelgeluiden!

Tags bij dit verhaal
, , ,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

De vergeten oorlog in Nederlands-Indië

Ieder jaar staan wij op 4 mei stil bij de gebeurtenissen en...
Lees verder