De ultieme Paagman cadeaugids – voor elk type een cadeau deel 2

Het feestseizoen komt steeds iets dichterbij. Dat betekent ook dat het tijd is om cadeau-knopen door te hakken. Op jouw lijstje staan misschien nog wel een aantal personen waarvoor je het perfecte cadeau nog niet hebt kunnen vinden. Paagman staat voor je klaar! We hebben onze eerste cadeaugids al afgetrapt met vijf types, in dit artikel komen daar nog eens vijf types bij.

Buitenmens

Niemand is een binnenmens, dat is wat outdoorwinkels ons willen doen geloven. Of dat de waarheid is weten we niet, maar een ding is zeker, sommige mensen zijn écht buitenmensen. Ondanks dat een boek dan niet echt een voor de hand liggend cadeau lijkt te zijn, hebben wij toch mooie tips die zeker kunnen verassen!

Bestel bij paagman.nl

Buitenluchtleven – Petra de Hamer

Mooie natuurgebieden, nationale parken, onverwacht inspirerende plekken midden in een stad. Wandelen kan overal, echt. Een wandeling van een uurtje, een hele middag of zelfs een lang weekend? In Nederland zijn de mogelijkheden eindeloos. Je moet soms alleen even weten waar. Buitenluchtleven wil je inspireren Nederland te ontdekken. Te voet! Veters strikken, flesje water mee: allemaal lekker naar buiten!

Bestel bij Paagman.nl

Buiten zwemmen – Susan Houbraken

In Buiten zwemmen – een frisse duik in natuurwater geeft Susan Houbraken de handvatten om een ware buitenzwemmer te worden. Aan de hand van persoonlijke verhalen en heel veel praktische tips illustreert ze welke methodieken er zijn, hoe je je het beste kunt voorbereiden, waar je kunt zwemmen en hoe je omgaat met je weerstand. En ook hoe leuk het is om het samen te doen, met vrienden en met kinderen. Na het lezen van dit boek wil iedereen buitenzwemmer worden!

Politiek fanaat

Iemand die het (politieke) nieuws op de voet volgt en zijn of haar stem uit kan brengen zónder stemwijzer te raadplegen. NOS Liveblogs, twitter of de krant – een politieke fanaat kan niet zonder. Maar soms is een mooi diepte boek de perfecte afwisseling van de constante mediastroom.

Bestel bij Paagman.nl

Els Borst – Nele Beyens

Els Borst (1932-2014) was van 1994 tot 2002 namens D66 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de paarse kabinetten-Kok. Zij maakte serieus werk van tabaksontmoediging, voerde een donorregistratie in, gaf patiënten medezeggenschap in de zorg, bereidde de invoering van de basisverzekering voor, en dit is nog slechts een selectie. Een medicus in de politiek biedt daarnaast een fascinerende blik op ruim zestig jaar geschiedenis van de Nederlandse zorgsector

Bestel bij Paagman.nl

Zo hadden we het niet bedoeld – Jesse Frederik

In een thriller van een reconstructie laat onderzoeksjournalist Jesse Frederik zien hoe de toeslagenaffaire tot stand kwam en tot de val van het kabinet kon leiden. De ontluisterende conclusie: vrijwel iedereen – ministers, Kamerleden, ambtenaren, journalisten – deed wat je van ze zou verwachten, en juist daardoor liep alles mis.

 

Bestel bij Paagman.nl

Tegen verkiezingen – David van Reybrouck

Het fel besproken Tegen verkiezingen pakt uit met een nieuwe diagnose – en een lang vergeten remedie. Dit invloedrijke manifest maakt duidelijk dat de huidige verkiezingen een vermolmde procedure zijn. Gebaseerd op internationale studies en experimenten presenteert David Van Reybrouck een wervend voorstel voor een échte democratie – één die werkt.

Booktokker

#BookTok, via deze hashtag delen jonge makers boekaanbevelingen, -recensies en –memes. Dus weet jij niet welk boek je een booktokker cadeau kunt geven? Kijk even onder de hashtag #booktok op TikTok of Instagram of lees ons artikel over #BookTok boordevol tips. Deze twee boeken zijn sowieso een hit!

Bestel bij Paagman.nl

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwabb

Een favoriet van vele Paagman-collega’s! Het onzichtbare leven van Addie LaRue begint in Frankrijk in 1714 en gaat over een jonge vrouw die een deal maakt om eeuwig te leven, maar tegelijkertijd wordt vervloekt om te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit. Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven.

Bestel bij Paagman.nl

Nick en Charlie ontmoeten elkaar… – Heartstopper, Alice Oseman

Eerste deel van vijfdelige graphic novel-serie over het leven, de liefde en alles wat ertussenin gebeurt. Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…

Zeven zussen-fan

Wie de hele Zeven zussen-serie heeft verslonden valt na afloop vaker wel dan niet in een leesgat. Wat kan je nog lezen, na zoveel bladzijdes in de wereld van de zeven zussen en Pa Salt te hebben geleefd. Niet getreurd, we hebben een heleboel mooie tips in dezelfde stijl verzameld!

Bestel bij Paagman.nnl

Sophia’s wens – Catherine Bohman

Voor wie Lucinda Riley heeft uitgelezen, is Catherine Bohman wellicht de perfecte auteur om de leeshonger mee te stillen. Niet alleen leest het nét zo heerlijk, ook Catherine Bohman heeft een flink oeuvre, zo kan je weer even vooruit! Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika, en daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen.

Bestel bij Paagman.nl

De reis van haar leven – Ruth Kornberger

Op zoek naar een verhaal iets dichter bij huis? Nederland, eind 17e eeuw: Om te ontsnappen aan de beklemming van haar ongelukkige huwelijk probeert de Duitse schilderes en natuuronderzoeker Maria Sibylla Merian opnieuw te beginnen in Amsterdam. Haar grote droom is om hier vandaan een oversteek te maken naar het verre Suriname. Daar wil ze de fascinerende diversiteit aan vlinders in het tropisch regenwoud bestuderen. Haar start in de grote stad is echter hobbelig. De verwachte schilderstudenten blijven weg, en ze vindt geen geldschieters voor haar reis. Maar Maria geeft niet op…

Kleine lettervreter

Sommige kinderen hebben honger naar letters! Boeken en verhalen zijn misschien wel het mooiste cadeau dat we de jongere generatie kunnen geven. Deze titels springen er echt uit en zijn voor jong en oud een plezier.

Bestel bij Paagman.nl

Jij mag alles zijn – Griet op de Beeck

Jij mag alles zijn is een verhaal voor jonge lezers en voor mensen die wel eens in het hoofd van een negenjarige willen wonen. Het is een ontroerend boek over een meisje dat dapper doet wat ze denkt dat van haar verwacht wordt, zelfs als dat ingewikkelde dingen zijn. Een verhaal over ouders en kinderen, over verdriet dat maar niet lijkt te willen overgaan, over de zoektocht naar alle soorten beter. En over liefde, en wat dat eigenlijk echt is, of zou moeten zijn.

Bestel bij Paagman.nl

Een wonderprachtig dier – diverse auteurs

Deze rijk geïllustreerde poëziebloemlezing bevat 366 dierengedichten van Nederlandse en Vlaamse dichters – een voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. De adembenemende illustraties van Britta Teckentrup nemen de lezer mee op een reis langs het dierenrijk. Van dolfijnen en walvissen in de diepblauwe zee en olifanten en giraffes op de uitgestrekte savanne, via pinguïnkolonies op de Zuidpool naar apen en tijgers in warme, tropische wouden. Maar ook lammetjes, honden en kikkers worden niet vergeten.

Bestel bij Paagman.nl

De erfenis van Villa Evie – De magische apotheek

Lucie en haar vrienden staan voor hun grootste uitdaging ooit. Hun vijand Edgar de Richemont is van plan alle sentifleurs ter wereld uit te roeien. En om dat plan uit te voeren heeft hij het meteoorpoeder uit de magische apotheek nodig. De magische apotheek – De erfenis van Villa Evie is het zesde en laatste deel in deze successerie voor kinderen vanaf 9 jaar. Beginnen met deel een kan natuurlijk ook!

 

 

 

 

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Eveline

Honourable mentions! Deze boeken tipten stemmers in de Paagman kiest het beste boek verkiezing!

De Paagman Kiest het Beste Boek 2022-verkiezing zit er op. Elk jaar...
Lees verder