De ultieme Paagman Cadeaugids – voor elk type een cadeau!

De decembermaand is een heerlijke maand waarin veel cadeaus worden gegeven en ontvangen.  Ondanks dat we vaak beginnen met goede voornemens voor het cadeauseizoen, zoals op tijd beginnen, écht persoonlijke cadeaus en alles tiptop ingepakt, is het niet gek dat na een aantal geniale ingevingen de inspiratie soms toch een beetje opdroogt.

Voor sommige familieleden, collega’s, vrienden of kennissen is het nu eenmaal moeilijker een cadeau te kopen. Die vriend die eigenlijk alles al lijkt te hebben, het nieuwe vriendje of vriendinnetje van je zus die je eigenlijk nog niet kent of diegene die gewoon zulke andere interesses heeft dat je eigenlijk niet verder komt dan een cadeaubon. Paagman to the rescue! We hebben een gids gemaakt waar we per type een mooie tiplijst hebben gemaakt. Hieronder lichten we van een aantal types een cadeautip uit. Kom je er dan nóg niet uit? Kijk dan bij onze categorie ‘altijd goed’.

De Workaholic

We kennen allemaal wel zo iemand. Ze praten eigenlijk non stop over werk, niet omdat het moet maar omdat het ze zielsgelukkig maakt!

Structuurjunkie planner 2022 – Structuurjunkie

Bestel 👆 bij paagman.nl

Wegens succes terug in de Structuurjunkie-lijn van Cynthia Schultz: een planner mét datum. Deze prachtig uitgevoerde planner loopt van 28 december 2021 tot 2 januari 2023. De planner heeft jaaroverzichten, maandoverzichten en voldoende notitiepagina’s achterin. Perfect cadeau voor mensen wiens hart sneller gaat kloppen van stationary en plannen.

Een werkweek van 4 uur – Timothy Ferriss

Bestel 👆 bij paagman.nl

Ontsnap aan de 9-tot-5-mentaliteit en leid een rijk leven. Vergeet het oude concept van hard werken tot aan je pensioen en stel je spannende levensplannen niet uit. Dit revolutionaire boek wijst je de weg naar een nieuw leven van weinig werkuren, veel vrije tijd en geld in overvloed, of je nu een overwerkte loonslaaf bent of een ondernemer die klem zit in het succes van zijn bedrijf.

De geschiedenisliefhebber

Op zoek naar een cadeau voor een geschiedenisliefhebber? Een keuze maken kan soms moeilijk zijn als je zelf niet helemaal in de materie zit. Laat ons je adviseren voor het perfecte cadeau uit het verleden!

Erasmus – Sandra Langereis

Bestel 👆 bij paagman.nl

Erasmus is een van de grootste auteurs van Nederland en België, en zelfs van heel Europa. Hij verpersoonlijkt de overgang van de middeleeuwen naar de moderne tijd. Zijn betekenis voor de literatuur- én wetenschapsgeschiedenis is immens. Erasmus’ duizenden brieven over onderwerpen als gewetensdwang en drukpersvrijheid hebben niets aan zeggingskracht ingeboet.
Het grootste deel van Erasmus’ leven en werk bleef tot nu toe onderbelicht. Sandra Langereis is de eerste biograaf die zijn levensverhaal recht doet door zijn enorme briefwisseling op de voet te volgen en de wording van zijn complete literaire erfenis te beschrijven. Erasmus heeft dit jaar de Libris Geschiedenisprijs gewonnen.

Papyrus – Irene Vallejo

Bestel 👆 bij paagman.nl

Een krachtige ode aan het geschreven woord. Vallejo legt op fascinerende wijze verbanden tussen de moderne tijd en oude teksten en mythen. Het boek is een van de mooiste uitvindingen ter wereld. Met een boek kunnen woorden door tijd en ruimte reizen, en kunnen we kennis opdoen over wat zich bijvoorbeeld wel dertig eeuwen geleden heeft afgespeeld. Perfect voor de geschiedenisliefhebber die ook nog eens gek op lezen en boeken is!

De Boekenwurm

Hij of zij zit eigenlijk altijd met de neus in de boeken, weet precies welke titels uitkomen (en wanneer!). Vaak geven ze elke keer als je ze ziet een tip over een boek dat je gelezen moet hebben. Vaak hebben boekenwurmen zelf een hele lange wishlist, om een tip vragen kan handig zijn! Ze zullen altijd een antwoord paraat hebben.

Appels vallen niet – Liane Moriarty

Bestel 👆 bij paagman.nl

Geef ons Boek van de Maand december cadeau! Voor de kortere dagen en extra lange avonden door de avondlockdown om 17:00 uur is een dikke pil het beste medicijn. En dat bedoelen we dan dus in boekvorm. Appels vallen niet is een smeuïg mysterie waarin we twee gepensioneerde ouders, vier volwassen kinderen en een politieagente volgen. Waarom die politieagente? Omdat de moeder van het gezin op een dag plots verdwijnt. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een paar maanden geleden? Dit uitgangspunt gecombineerd met een disfunctioneel gezin, scherpe karakters en een randje mysterie maken het perfecte decemberboek.

De huisgenoot – Elizabeth Day

Bestel 👆 bij paagman.nl

De huisgenoot van Elizabeth Day is de nieuwe roman van de schrijver van de bestsellers Het feest en Schaduwstad. De huisgenoot van Elizabeth Day is een indringende vertelling over jaloezie en macht. Vintage Day: ijzersterke personages en een plotwending die in één klap alles in een ander perspectief plaatst. De huisgenoot van Elizabeth Day is een spannende, verrassende en schitterend geschreven roman over moederschap, jaloezie, en over hoever je gaat om te krijgen wat je wilt.

Kruispunt – Jonathan Franzen

Bestel 👆 bij paagman.nl

Het is 23 december 1971, het weerbericht belooft een witte kerst en ieder lid van de familie Hildebrandt staat op een kruispunt. Vader Russ, hulpprediker van een progressieve kerk in een voorstadje van Chicago, wil zich bevrijden uit zijn liefdeloze huwelijk – zonder te weten dat zijn labiele vrouw Marion met dezelfde gedachte speelt. Hun oudste zoon Clem komt voor de feestdagen naar huis met een beslissing die zijn vader zal verbijsteren. Clems zusje Becky, vanouds de populairste cheerleader op haar school, is onder de bekoring geraakt van de hippiecultuur, en hun puberbroer Perry is het beu om als drugsdealer het geld bijeen te sprokkelen voor zijn eigen verslaving. Iedere Hildebrandt is op zoek naar een beter leven en ziet zich daarin door de anderen gedwarsboomd.

De Reisgek

De reisgek. iemand die droomt van verre reizen en nooit genoeg vakantiedagen heeft. Wellicht heeft juist de afgelopen corona lockdown de reiszin van deze nomaad nóg meer aangewakkerd, met deze boeken kunnen zelfs nieuwe maatregelen de reis niet meer dwarsbomen!

80 Duurzame reizen – Lonely planet

Bestel 👆 bij Paagman.nl

Beleef Europa zonder één keer in het vliegtuig te stappen met Lonely Planet – 80 Duurzame reizen. In dit boek vind je 80 schitterende routes met de trein, op de fiets of in een kajak voor een lang weekend of een maand. Langs steden, evenementen en wonderen der natuur. Lonely Planet biedt een schat aan informatie voor mensen die duurzaam willen reizen. Inclusief routekaarten met de etappes, informatie over reizen naar en in het land, de CO2-voetafdruk en het reisbudget voor elke route.

52 zondagen wandelen & lunchen – Ellie Brik

Bestel 👆 bij paagman.nl

Nooit meer een saaie zondag! Met dit boek bezoek je iedere week een dorp of een stad en zie je dat ons eigen land echt prachtig is. Natuurlijk ontbreekt een tip voor een lekkere kop koffie of lunch niet. Mooie ervaringen hoeven niet altijd heel duur of ver weg te zijn!

De Creabea

Wauw, wat een mooie sjaal, waar heb je die vandaan? ‘Die heb ik zelf gemaakt!’. Nu weet je dat je met een echte doe-het-zelver te maken hebt. Met deze boeken en artikelen kunnen creabea’s de handen uit de mouwen steken!

Robotime DIY poppenhuis: simon’s koffiebar

Bestel 👆 bij paagman.nl

Altijd al eigenaar willen zijn van een super knus koffiebarretje? Met deze uitgebreide DIY-kit van Robotime maak je dit zeer gedetailleerde koffiehuisje helemaal zelf. Overal is aan gedacht! Van krijtbord en piano tot een zithoekje en to-go tasjes. Wil je jouw tent ook graag in de avond open houden? Dat kan met de sfeervolle ledverlichting.

Knoop je eigen macramé wandkleden – Anton Nieuwenhuis

Bestel 👆 bij paagman.nl

In Knoop je eigen macramé wandkleden leert macramé-expert Anton Nieuwenhuis je de kneepjes van het vak van het maken van je eigen decoratieve wandkleden van touw. Zijn uitgebreide en heldere stap-voor-stapinstructies zijn gemakkelijk te volgen en leiden je tot het maken van de mooiste kunstwerken. Het boek bevat duidelijke knoopinstructies en prachtige handgemaakte waterverfillustraties voor de gebruikte knopen in de werkstukken, die precies laten zien hoe een knoop in elkaar steekt.

Zit jouw cadeautype hier nog niet tussen? Houd PaagMag in de gaten voor deel twee van deze cadeaugids! Of bekijk de cadeau-inspiratie op Paagman.nl 👨‍💻

Geschreven door
Meer van Eveline

De nieuwe Nino Haratischwili! Lees hier exclusief het eerste hoofdstuk van Het schaarse licht

Nino Haratischwili is terug! Met haar monumentale roman Het achtste leven (voor Brilka)...
Lees verder