Bereik je doelen met een bullet journal

 
Ben je nog op zoek naar een manier om op een creatieve manier je planning naar een nieuw niveau te tillen en je doelen te behalen? Dan is een Bullet Journal misschien wel iets voor jou! Bullet Journal (BuJo) is here to stay! En wij weten wel waarom… Dit artikel helpt je op weg.

Wat is nou een Bullet Journal?

Je begint simpelweg met een notitieboekje met stipjes (bullets). De Bullet Journal is een methode om taken, afspraken, doelen en deadlines inzichtelijk te maken. De mastermind achter deze methode is Ryder Caroll, een ontwerper uit New York. Hij ontwierp samen met Leuchtturm1917 het perfecte notitieboek voor zijn methode en sindsdien kunnen we niet meer zonder. Wat de bullet journal zo geniaal maakt is dat deze precies in jouw behoefte kan voorzien.

Lijstjes lijstjes lijstjes

Lijstjesmakers kunnen zich helemaal uitleven in de Bullet Journal. Maak een lijst met alle boeken die je hebt gelezen of boeken die je wilt lezen, je kunt meteen een aantal sterren geven en zo je favoriete boeken bijhouden. Verzamel alle filmtips die je krijgt van vrienden, zo zit je nooit meer zonder inspiratie. Wishlists, boodschappenlijstjes en to do-lijstjes (lange termijn of voor vandaag) zijn ook perfect voor in de Bullet Journal.

De Habit Tracker

Een populaire suggestie voor jouw Bullet Journal is de habit tracker. Hierin kan je verschillende gewoontes bijhouden. Denk aan de glazen water die je per dag drinkt, je fitnessdoelen en de uren die je per nacht slaapt. Ben je ergens voor aan het sparen? Je spaardoel visualiseren werkt niet alleen inzichtelijk maar ook motiverend.  Pinterest staat vol met ideeën en lay-outs voor zulke trackers. Een mooi momentje elke dag om even te reflecteren en een goede manier om visueel inzicht te krijgen in de dingen die je voor jezelf wilt verbeteren!

Get creative!

Maak je BuJo mooi! Wanneer je je best doet om het visueel aantrekkelijk te maken beleef je maximaal plezier uit je boekje en ben je nog gemotiveerder om deze bij te houden. Met een fineliner en een liniaal kom je al een heel eind en door de bullets (stipjes) teken je zo de mooiste lay-outs, ook zonder tekentalent. Ga aan de slag met handletteren. Met fineliners en brushstiften creëer je de mooiste titels en koppen. Bij het handletteren gaat het erom dat je letters op een leuke en creatieve manier op papier zet, dus the sky is the limit! Even niet zoveel inspiratie? Pinterest is je beste vriend.

Alles online? Geen probleem!

Dat is nou precies het mooie aan een Bullet Journal. Dus ook al heb je jouw agenda online, in je bullet journal kan je je gedachtes, ideeën en doelen kwijt. Deze kan precies jouw behoefte aanvullen. Daarnaast ben je op papier doorgaans veel creatiever dan op een scherm. Bovendien is een excuus om eventjes weg te stappen bij je scherm is deze tijd altijd mooi meegenomen en wanneer je tijd neemt om een mooie pagina te maken kan het ook ontzettend ontspannend en mindful zijn.

Leuchtturm1917 notitieboekje medium A5 dotted

Bestel 👆 via Paagman.nl!

De Leuchtturm1917 notitieboeken zijn de meest klassieke keuze voor jouw Bullet Journal. Deze komen in veel verschillende kleurtjes en staan mooi op elk bureau! De bullet journal Leuchturm1917 notitieboek is gebonden in een kunstlederen hard cover en heeft een elastische sluiting. Dit notitieboek heeft 251 genummerde pagina’s en is voorzien van een puntjes raster. Voorin zit een inhoudsopgave die perfect is om de index van jouw Bullet Journal in bij te houden.

Ecoline Brush Pens

Bestel 👆 via Paagman.nl!

Je gebruikt de Brush Pens voor dunne precieze lijnen of voor energieke streken, maar ook voor het vullen van grote kleurvlakken. Ecoline wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk aan illustraties, kalligrafie, modeontwerpen en bijvoorbeeld productdesign. Bij elke toepassing zorgen de briljante kleuren altijd weer voor een levendig resultaat. Zowel voor de ervaren handletteraar als de beginner zijn deze pennen schitterend op papier.

Mijn Bullet Journal

Bestel 👆 via Paagman.nl!

De bullet journals van MUS zijn perfect om al jouw afspraken, taken, plannen, challenges, to-dolijstjes en nog veel meer op één handige plek te bewaren. Het omslag is afneembaar en met drie handige leeslintjes navigeer je makkelijk door je journal. Deze prachtige kaften wil je niet missen!

Fineliner Staedtler set 4+2 gratis

Bestel 👆 via Paagman.nl!

Voor de bullet journal fanaten is een mooie set fineliners eigenlijk onmisbaar. Zo kun je in combinatie met een liniaal de lay-outs in je bullet journal strak uitlijnen. Perfect om mee te schrijven en te tekenen!

Markeerstift Faber Castell metallic

Bestel 👆 via Paagman.nl!

De metallic tekstmarker garandeert vlekvrije markering op alle standaard papiersoorten. De duurzame speciale tip markeert in drie lijndiktes voor uitstekende resultaten. Een duidelijk signaal ten behoeve van het milieu: inkt op waterbasis. Ideaal voor alle normale en speciale papiersoorten bij normaal gebruik. Perfect op bepaalde teksten uit te lichten in jouw bullet journal!

Geschreven door
Meer van Eveline

De Podcast Special: 5 x podcasts over boeken om nu te luisteren!

Podcasts zijn inmiddels misschien wel net zo vanzelfsprekend als de zaterdagkrant. Gelukkig...
Lees verder