Deze boeken hebben ons door de lockdown heen gesleept!

Met de nieuwste versoepelingen in het nieuws én uitzicht op een normale zomer is dan echt het moment aangebroken om eens terug te blikken op welke boeken ons door de lockdown heen hebben gesleept!

Voor veel lezers hebben boeken in deze moeilijke tijden veel soelaas geboden. Wegdromen bij het leven van een ander, die waarschijnlijk net iets meer mee maakt dan jij zelf op dat moment. Verdwijnen in een wereld die heel ver weg is en waar corona niet alle regels bepaalt. Ontsnappen naar een andere tijd, een parallel universum en meeleven met het geluk of verdriet van een ander. Is er iets mooiers dan je te laten meeslepen in een verhaal? Wij plaatsten een Instagram-oproep voor jullie ultieme lockdown reads. Jullie tips lees je hier!

De Cromwell trilogie – Hilary Mantel 

Bestel via paagman.nl

Volgens een van onze lezers was de lockdown de perfecte gelegenheid om aan deze geroemde trilogie te beginnen: ‘eindelijk tijd en weinig afleiding om me te kunnen verplaatsen naar het zestiende eeuwse Engeland.’ Tijd en aandacht zijn zeker nodig, want de trilogie telt in totaal meer dan 2000 bladzijdes. The Guardian benoemde het eerste deel van de trilogie Wolf Hall tot beste boek van de eeuw. Hilary Mantel heeft met Wolf Hall een meeslepende historische roman geschreven. Vanaf de eerste bladzijde waan je je in 16de eeuws Engeland. Thomas Cromwell staat centraal in alle drie de boeken: hij is een sleutel figuur in het huis Tudor en voor Henry de achtste. Voor Tudor-fans, historische lezers en voor lezers die willen verdwijnen in een andere tijd.

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Bestel via Paagman.nl

Deze moderne klassieker is niet meer weg te denken van de boekenplank en uit de boekwinkel. Dit boek wil je aan iedereen cadeau geven. Zelden zijn er boeken die zowel voor jong als oud echt een boodschap weten mee te brengen! Deze vertaling door Arthur Japin is prachtig en er gaat niets verloren. De hoopvolle boodschap van dit prachtige boekje is dan ook de reden dat onze Instagram-volger het tipte als ultieme lockdown lifesaver.

De zeven zussen serie – Lucinda Riley

Bestel via Paagman.nl

De zeven zussen serie heeft ongekend veel lezers plezier, ontspanning en leeshonger gegeven. Juist in de lockdown keken lezers reikhalzend uit naar de verschijning van het laatste deel. Dikke pillen die lezers soms wel in enkele dagen uitlezen! Daarom is het ook met grote verslagenheid dat iedereen te horen kreeg dat Lucinda Riley op 55-jarige leeftijd is overleden aan kanker, net voor het einde van de pandemie. Haar boeken zullen voor veel lezers nog lange tijd veel betekenen en juist de ontspanning en afleiding die het in de lockdown voor veel lezers was, zal niet vergeten worden. Lucinda Riley is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Wereldwijd werden er al meer dan vijfentwintig miljoen exemplaren van haar romans verkocht.

Bestel via Paagman.nl

Lichter dan ik – Dido Michielsen

Tip van een van onze volgers: ‘Ik heb dit boek in 1 adem uitgelezen. Het geeft een bijzonder en helder beeld van het Koloniale Java, niet vanuit het oogpunt van de Nederlanders maar juist vanuit het oogpunt van de oorspronkelijke bewoners. Prachtige historische roman, en dan ook nog eens een debuutroman.’ Daar hebben wij weinig aan toe te voegen!

De Grisha-trilogie – Leigh Bardugo

Bestel via Paagman.nl

De Grisha-trilogie: bekend van de Netflix-serie Shadow and Bone! Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker. Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een prachtig fantasy verhaal die de werkelijkheid even doet vergeten. En ben je na al deze boeken uitgelezen? Dan kun je altijd nog aan de Netflix-serie beginnen!

 

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Eveline

Deze boeken hebben ons door de lockdown heen gesleept!

Met de nieuwste versoepelingen in het nieuws én uitzicht op een normale...
Lees verder