Zonder rugpijn thuiswerken met BackJoy

Tekst via Boostyourhealth.nl

In deze tijd werken veel mensen thuis. Een goede zithouding is daarbij heel belangrijk en hier kan BackJoy bij helpen. Maar wat is BackJoy precies en hoe kan het jouw rugpijn verlichten of zelfs wegnemen? Wij vertellen je er alles over!

Zonder een geschikte werkruimte willen ze toch zo goed mogelijk hun werkzaamheden verrichten. Dit gaat niet zonder slag of stoot, want de rugproblemen zijn vaak niet te overzien.

Rugpijn en nekpijn toegenomen tijdens de coronacrisis

Bestel de BackJoy Relief Core via Paagman.nl

We werken massaal thuis en dit gebeurd niet altijd op de juiste manier. De werkplek is hierbij heel belangrijk en ook het lange zitten kan voor veel klachten zorgen zoals rug- en nekpijn. Een goede verstelbare stoel blijkt een uitdaging te zijn. Chiropractoren en fysiotherapeuten ervaren nu meer klachten rondom het thuiswerken en luiden daarom ook de noodklok. Thuis werken met een verkeerde houding zorgt voor niet alleen voor ongemak, maar hierdoor kunnen langdurige lichamelijke problemen ontstaan.

Wat is de BackJoy precies en wat doet het?

De BackJoy is een innovatief zitje dat de lichaamshouding op unieke wijze corrigeert. Het gepatenteerde ‘cup’ design zorgt ervoor dat de core spieren worden geactiveerd. Door het kantelen van het bekken naar voren, komt de wervelkolom in de natuurlijke S-curve terecht. Druk op het stuitje en de wervelkolom wordt hierbij verminderd. Het zorgt daarnaast voor de volgende voordelen:
✓ Zorgt voor een actieve houding en daardoor blijft u rechtop te zitten
✓ Haalt druk en spanning weg bij de wervelkolom en bekken
✓ Duurzame kwaliteit
✓ Speciaal ontwikkeld voor volwassenen met een gewicht tussen 50 – 125 KG.

Beweeg voldoende en zorg voor een goede houding


We weten allemaal dat het niet goed is om de gehele dag te zitten. Zorg er daarom voor dat je tussendoor voldoende beweegt. Ga na de lunch lekker buiten een stuk wandelen, doe een korte workout of wat rek en strek oefeningen, ga even los op de muziek of doe klusjes in huis. Daarnaast is het belangrijk om een goede werkplek te hebben die aansluit bij jouw lichaam. Denk hierbij aan een verstelbaar bureau en bureaustoel, maar ook een verhoger voor je laptop of computer om ervoor te zorgen dat je niet ver naar beneden moet kijken de gehele dag. Een goede zithouding zorgt niet alleen voor minder klachten, het zorgt ook voor minder vermoeidheid en betere werkprestaties.

Corrigeer je houding natuurlijk met BackJoy

Niet iedereen kan het zich veroorloven om aangepaste kantoormeubelen aan te schaffen voor thuis. Om er toch voor te zorgen dat je houding natuurlijk gecorrigeerd wordt en je minder lichamelijk klachten krijgt zoals lage rugpijn of nekpijn bij langdurig thuiswerken is de BackJoy echt een uitvinding. Bovendien kun je hem overal mee naar toe nemen wat voor straks ook weer fijn is. Ook tijdens het (langdurig) autorijden is het een must. Ze passen op elke stoel, bank of kruk, waardoor je overal een gezonde zithouding aanneemt. Door op een BackJoy te zitten neemt de wervelkolom een natuurlijke S-curve aan en vermindert daardoor de druk op de wervelkolom. Hierdoor kan je rugpijn verminderen of zelfs verdwijnen. Wat ook handig is om te weten is dat de BackJoy zorgt voor een actieve zit, waardoor je je Core spieren blijft bewegen. De BackJoy is licht, makkelijk schoon te maken of mee te nemen. Bovendien zijn ze er in veel toffe kleuren, dus voor iedereen wat wils!

Header Designed by pch.vector / Freepik
Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

9 boeken die je vakantiebestemming in West-Europa dichtbij brengen

Tekst: Sasha Haasnoot Koffers al gepakt? Wij hopen dat je niet een...
Lees verder