We gaan voor vegan 💚🥬 6 x veganistische kookboeken

Het aanbod vegetarische en vegan kookboeken groeit enorm. Voor verschillende keukens en elke smaak is er inmiddels wel een kookboek te vinden. Dat is toch vegantastisch!

Hou jij ervan om je uit te sloven of moet het eten binnen een handomdraai op tafel? En wil je junkfood, oosters, zoet of vooral heel veel groenten? We hebben voor iedere smaak wat, dus zetten wat vegan kookboeken op een rijtje! Lees je mee?

OOSTERS

Vegan East – Milou van der Will

Bestel Vegan East via Paagman.nl

Van streetfood tot basisreceptuur, van spicy tot lichtvoetige Aziatische salades en zoet: ‘Vegan East’ biedt 80 oosterse vegangerechten, bomvol smaak, die bovendien razendsnel op tafel staan. Van ‘nasi goreng vegan style’ tot en met homemade boemboes, kruidenmengsels en currypasta’s. Milou van der Will heeft de oosterse kookkunsten afgekeken van haar Indische opa en vader. Met haar keuze voor een plantaardig voedingspatroon ontstond de zoektocht naar de smaken van toen in een plantaardige jas: ‘Als je kiest voor plantaardig eten, betekent dat niet dat je de smaak of textuur van vlees niet mag opzoeken. Ik omarm juist al die smaken van vroeger, speur naar de lekkerste ingrediënten, experimenteer, probeer klassiekers te evenaren, of steek ze juist in een nieuw, groen jasje.’

ZOET

Vegan sweet food – Lamyai Vozzi

Bestel Vegan sweet food via Paagman.nl

In dit boek vind je onweerstaanbare zoete recepten voor desserts, koekjes, cakes en gebak. Smakelijke en gezonde lekkernijen voor iedereen die van verantwoord en lekker vegan eten houdt. Voor hun tweede boek verzamelden de zusjes Lamsai en Aidah de heerlijkste raw food desserts en zoete hapjes. Voor elke gelegenheid, feest of gewoon maar tussendoor. Je hebt voor maar een paar recepten de oven nodig. Alle recepten zijn glutenvrij en zonder geraffineerde suikers!

SUPER EASY

Vegan in 5 – Roxy Pope

Bestel Vegan in 5 via Paagman.nl

In Vegan in 5 laten de auteurs zien hoe je met slechts vijf ingrediënten regelmatig eenvoudig een heerlijke en plantaardige maaltijd op tafel kunt zetten. Hun boek bevat meer dan 100 eenvoudige en onweerstaanbaar lekkere vegan recepten. Hun omschrijvingen zijn helder en toegankelijk. De gebruikte ingrediënten zijn ruimschoots verkrijgbaar, en goedkoop. Van lichte en gezonde maaltijden, naar grootse desserts, of voedzame snacks, geschikt voor alle momenten en elke dag. Vegan eten was nog nooit zó lekker en eenvoudig!

JUNKFOOD

Vegan 100 – Gaz Oakley

Bestel Vegan 100 via Paagman.nl

Ben je van plan (vaker) veganistisch te koken, maar geen idee waar te beginnen? Gaz Oakley leert je hoe en schreef het kookboek waarvan hij wilde dat hij het had toen hij veganistisch werd. Vegan 100 geeft de jonge, zelfbewuste veganist een heel repertoire aan kleurrijke, plantaardige gerechten waarin smaak een hoofdrol speelt. Van scrambled tofu met spinazie en Peri Peri falafel met tahini tot ‘bacon’ van avocado, chocolade not-ella en limoen ‘meringue’-taart. Veganistische saai? Niet meer! Dit boek geeft je recepten voor een ultiem ontbijt, knallende soepen en salades, originele hoofd- en bijgerechten tot brood, verrassend zoet en gezonde drankjes. Ook het populaire vegan junk food komt aan bod met recepten voor Kentucky Fried Chick’n, burgers en chorizo-stijl chili-dogs. Vegan 100 is een veganistisch kookboek zoals geen ander!

HEEL VEEL GROENTEN

Vegan for friends – Alexander Gershberg

Bestel Vegan for friends via Paagman.nl

Voor zijn originele gerechten gebruikt Alexander traditionele onbewerkte en pure ingrediënten, zonder vlees en kaas te imiteren. Maar Vegan for friends is meer dan een kookboek: het is ook een spannende reis vol verhalen achter de recepten. In elk hoofdstuk van Vegan for friends gaat Alexander in op een ander thema met een aparte kookstijl. Van de traditionele Russische keuken van zijn moeder en Joods comfortfood dat hij voor zijn oma in Israël maakt, tot de Midden-Oosterse keuken waarmee hij is opgegroeid. Van de geïmproviseerde gerechten die hij voor zijn vrienden maakt met wat hij toevallig in huis heeft, tot de experimentele en gedurfde creaties voor de kunstenaars en muzikanten in zijn omgeving. Vegan for friends is een culinair en multicultureel mozaïek en een smakelijke afspiegeling van het moderne leven.

ONTBIJT

Easy Vegan All-day Breakfast – Living the Green life

Bestel Easy Vegan All-day Breakfast via Paagman.nl

De lekkerste vegan ontbijtrecepten waar je de hele dag van kunt genieten, dat is waar Easy Vegan all-day breakfast om draait. Leef je uit met 70 nieuwe, heerlijke en verrassende gerechten. Bak de allerbeste amandelpannenkoeken, ga aan de slag met een upside down perencake en drink er een gember-kurkuma juice bij. Meer fan van hartig? Probeer de verrukkelijke tomatenquiche of bereid snel een spicy omelet met gemarineerde tempeh. Klinkt grandioos toch? We hebben nog veel meer voor je in petto in deze allernieuwste Easy Vegan! Voor elk moment, waar en wanneer je maar wilt.

Geschreven door
Meer van Britt

Interview Soraya Vink over haar debuutthriller Persona

Persona is het bloedstollende debuut van Soraya Vink en is gebaseerd op...
Lees verder