Your Next Read (Taylor’s Version)

Je leest het goed: Boekentips speciaal voor Taylor Swift-fans gebaseerd op jouw favoriete 1989 liedjes!

Bestel 1989 (Taylor’s version) via Paagman.nl

Ben jij een echte Swiftie?! Dan weet je vast al dat Taylor Swift al haar studioalbums opnieuw opneemt en uitbrengt als Taylor’s Version. 1989 is na Fearless (Taylor’s Version) (2021), Red (Taylor’s Version) (2021) en Speak Now (Taylor’s Version) (2023) het vierde album uit haar discografie dat ze opnieuw opneemt. Kom in de stemming voor 1989 (Taylor’s Version) met deze boekaanraders.

Welcome To New York

Bestel via Paagman.nl

Het allereerste liedje op het album is Welcome to New York, een uitnodiging om te proeven van al het goede en slechte wat The Big Apple te bieden heeft. Precies dit ondervindt de 24-jarige kunstschilder Cleo in Cleopatra en Frankenstein van Coco Mellors. Haar visum loopt bijna af, ze kent bijna niemand en ze heeft ook bijna geen geld meer. En dan ontmoet ze Frank, een selfmade man van twintig jaar ouder. Ze trouwen snel, misschien zelfs te snel…? Hun huwelijk wordt beproefd, met onvoorziene gevolgen voor de mensen om hen heen. Welcome to New York, it’s been waiting for you!

Blank Space

Bestel via Paagman.nl

Magic, madness, heaven, sin… dat vind je in de Crescent City serie van Sarah J Maas. Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. Zo ook Bryce Quinlan. Zij is half mens, half fae en een meisje met een reputatie. Ze ontmoet Hunt Athalar, huurmoordenaar en gevallen engel. Samen moeten ze de dader van een wrede moord opsporen. Hun poging om dit mysterie op te lossen zet meer in beweging dan ze lief is…

Style

Bestel via Paagman.nl

Zeg je Style, dan zeg je Haylor. Alhoewel het nooit met zoveel woorden is gezegd, weten de échte Swifties het zeker: Style gaat over de vermeende relatie tussen Taylor Swift en Harry Styles in 2012. Een iconisch koppel voor de fans van beide artiesten en een relatie die positief en negatief is ontvangen. Dat heeft iets weg van het mythische stel Hades en Persephone. Dit verhaal kan je op meerdere manieren interpreteren. Dat heeft Scarlett St Clair ook gedaan, door haar eigen draai aan de mythe te geven. Het razend populaire boek A touch of darkness is het eerste deel in de fantasy-serie Hades x Persephone, over de verboden liefde tussen de twee goden.

Out of the Woods

Bestel via Paagman.nl

Het lijkt allemaal zo simpel, maar de werkelijkheid is altijd anders – dat bewijzen Daisy, Billy en alle andere personages in Daisy Jones and the Six van Taylor Jenkins Reid. Dit verhaal speelt zich af in de jaren ‘70 en volgt het tumultueuze rockstar leven van zangeres Daisy Jones en de band The Six. In dit alles onthullende verhaal wordt duidelijk waarom de fictieve band op het hoogtepunt van hun succes in 1979 er plots mee is opgehouden.

All You Had to Do Was Stay

Bestel via Paagman.nl

Dit lied gaat over het einde van een relatie, hoe de andere persoon geen afscheid kan nemen en de relatie wil hervatten. Misschien lijkt het op het eerste gezicht alsof Mijn jaar van rust en kalmte van Ottessa Moshfegh daar niet bij aansluit, maar niets is minder waar. In dit boek brengt de hoofdpersoon een jaar door onder de invloed van verschillende drugs, in een poging een jaar te slapen. Hierbij verwaarloost ze al haar relaties, haar baan, haar appartement… De hoofdpersoon doorstaat een totale vervreemding van de wereld en omvat All You Had to Do Was Stay vanuit het tegenovergestelde perspectief.

Shake It Off

Bestel via Paagman.nl

Zin in iets luchtigs? Geef dan Verstand en gevoel van Jane Austen een kans. In deze klassieker draait alles om wie er met wie trouwt. De verstandige Elinor Dashwood is gedwongen toe te kijken hoe haar gevoelige zusje Marianne over haar oren verliefd wordt op Willoughby, die in Elinors ogen totaal ongeschikt is. Het lijkt alsof ze het idee liefde volledig van zich af zal schudden, aangezien alle mannen toch ongeschikt zijn. Desondanks kan Elinor het niet laten om zich af te vragen of zij ooit de ware liefde zal vinden…

Bad Blood

Bestel via Paagman.nl

Een vriendinnenruzie, daar draait Bad Blood om. In dit geval niet Taylor Swift en Katy Perry die achtergronddansers van elkaar stelen, maar June Hayward die het manuscript steelt van haar overleden beste vriendin Athena Liu. Hiermee snijdt Yellowface van Rebecca F. Kuang thema’s aan als diversiteit, racisme en culturele toe-eigening. Wie kan welk verhaal vertellen?

Wildest Dreams

Bestel via Paagman.nl

Het eerste en laatste young adult boek op de lijst: Dochter van de Scharlaken Rozen van Chloe Gong. Het eerste deel van deze hervertelling van Romeo en Julia speelt zich af in het Shanghai van 1926 en sleept je mee in de ruzie tussen twee gangs: de Scharlaken Rozen en de Witte Magnolia’s. Maar zij zijn niet de enige die de straten onveilig maken, want een duistere kracht drijft de mensen in de stad letterlijk tot waanzin. De erfgenamen van de gangs, Juliette en Roma, maken deel uit van elkaars wildste dromen. De vraag is of het hen lukt om hun geliefde stad te beschermen tegen de waanzin.

How You Get the Girl

Bestel via Paagman.nl

En als laatste tippen we het eerste deel van Ana Huang’s nieuwe serie: King of Wrath . Na het beëindigen van de relatie beseft het onderwerp van How You Get the Girl zich dat hij Taylor eigenlijk niet kan laten gaan. Iets vergelijkbaars overkomt de schatrijke CEO Dante Russo als hij gedwongen wordt te trouwen met Vivian Lau, de erfgename van een juwelenbedrijf. Dante zal alles doen om deze verbintenis te verbreken – maar eigenlijk kan hij Vivian niet laten gaan. Slaagt hij erin Vivian aan zich te binden?

1989 (Taylor’s Version) is vanaf nu verkrijgbaar bij Paagman.

Tekst: Zerah Ceelen
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Duizelingwekkende nieuwe John Green

Het nieuwe boek van John Green verscheen in Nederland op dezelfde dag...
Lees verder