Twee creatieve avonturen – een knutsel- en een kookrecept

In Het kook- klieder- en knutselboek voor kinderen van Rachel Faucett staan meer dan 100 knutsel- en kookideeën om je nooit meer te vervelen. Het boek is te gebruiken als basis, en verder moet je je intuïtie volgen, dan zie je vanzelf wel waar je op uitkomt.

Wij delen 2 leuke ideeën, en het draait niet om perfectie, maar om de ontdekkingsreis van kinderen.

LIEVE LAMA’S

BENODIGDHEDEN

– witte papieren borden
– schaar
– potlood
– lijmpistool
– acrylverf
– kwasten en penselen

WERKWIJZE

1. Knip een papieren bord doormidden. Een helft wordt het lijf en de andere helft gebruik je voor de kop, poten en staart. Teken met een potlood langs de rand van het bord een eenvoudige kop en nek voor de lama zoals afgebeeld.
2. Knip de kop uit. Knip uit het overgebleven stuk bord vier poten en een staart. (De poten zijn gewoon rechthoeken met een afgeronde onderkant en de staart is een kleine druppelvorm.)
3. Lijm de kop, poten en staart op de achterkant van het lijf.
4. Nu komt het leukste gedeelte! Kies een paar kleuren acrylverf en schilder het gezicht van de lama, de details op de oren, een dekje voor op zijn rug en een halsband. Laat drogen. Herhaal om een hele kudde lama’s te maken! Bevestig ze met washitape aan de muur ter decoratie of lijm een ijslollystokje tegen de achterkant om met je lama een poppenkastvoorstelling te geven.

IJS

Voor dit recept hoef je het ijs tijdens de bereiding niet steeds door te roeren. Daardoor is het dus heel geschikt voor kleine koks. De eenvoudige basis van geklopte slagroom en gecondenseerde melk biedt volop mogelijkheden voor bijzondere smaken.

INGREDIËNTEN VOOR CA. 2 LITER

– 500 ml slagroom
– 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
– 2 tl vanille-extract
– 16 Oreo-koekjes, verkruimeld

WERKWIJZE

1. Giet de slagroom in een grote kom en klop hem met een handmixer of garde tot stijve pieken. Klop de gecondenseerde melk en vanille erdoor. Klop dan de koekkruimels door
(bewaar 2 eetlepels voor de bovenkant van het ijs).
2. Schep het mengsel in een metalen of plastic bak die geschikt is voor de vriezer, zoals een bakblik. Strooi de bewaarde koekkruimels erover en vries het mengsel in tot het hard is; minimaal 5 uur, maar het liefst een hele nacht.
3. Zet het ijs een paar minuten voor het serveren op het aanrecht, zodat het een beetje zacht kan worden.

Deze ideeën komen uit het boek Het kook- klieder- en knutselboek voor kinderen van Rachel Faucett.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

‘Kijk jij eerst nog maar wat internetporno’

Verboden boeken in de Nederlandse literatuur Bij de combinatie van ‘verboden vruchten’...
Lees verder