Acht redenen waarom je een boekenlover moet daten

Bronnen: The Independent en Dangling Mouse

Ben je ooit hopeloos verliefd op iemand geworden op basis van bepaalde gelezen boeken? Als dat zo is, dan ben je niet alleen. Volgens de datingsite eHarmony kunnen de boeken die je op je nachtkastje hebt liggen je liefdesleven beïnvloeden.

De website concludeerde na een onderzoek dat mensen die lezen als één van hun hobby’s op hun profiel hebben staan, meer aandacht krijgen van het andere geslacht. Uit gegevens bleek zelfs dat mannen die lezen bij hun interesses hadden staan, 19 procent meer berichten ontvangen en vrouwen drie procent meer. Het onderzoek wees ook uit dat boekenlovers intellectueel gezien nieuwsgieriger zijn dan de meeste anderen en dat zij gemakkelijker open en vertrouwde relaties met anderen kunnen vormen. Maar, net als in de meeste gevallen in de online datingwereld, zit er een addertje onder het gras. Wanneer je lezen als een van je hobby’s noteert, is het wel zaak om rekening te houden met een literaire hiërarchie.

 Welke boeken kunnen je maken of breken?

Bestel Like a Virgin bij Paagman.nl

Mannen die Sir Richard Branson’s Screw it, Let’s Do It en Like a Virgin als hun favoriete boeken noemen, krijgen 74 procent meer aandacht dan degenen die dat niet doen. Andere titels doe hoog scoren zijn Mannen die vrouwen haten (The Girl with the Dragon Tattoo) (36%), 1984 (21%) en De Da Vinci Code (5%). Als vrouw zijnde krijg je de grootste toename in berichten door De Hongerspelen (44%), Mannen die vrouwen haten (The Girl with the Dragon Tattoo) (36%) en de Game of Thrones serie (30%) op je leeslijst te zetten.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook boeken die een averechts effect op je liefdesleven hebben. Uit de gegevens bleek dat het noemen van de Bijbel voor beide geslachten een nadelig effect had, terwijl het noemen van Vijftig tinten grijs zorgt voor 16% minder berichten bij vrouwen en dat de Harry Potter boeken zorgen voor 55% minder ontvangen berichten bij de mannen.

Nog niet overtuigd? Hierbij geven wij je acht redenen waarom je een boekenwurm zou moeten daten. Want op het moment dat je met een boekliefhebber uit gaat, zul je je realiseren dat je een fantastische, nieuwe ervaring hebt ontdekt waardoor je nooit meer anders wilt.

#1 Ze zijn romantisch en gepassioneerd

Bestel De Da Vinci Code bij Paagman.nl

Dit is een feit. Boekenlovers kennen precies de juiste woorden en subtiele handelingen te gebruiken die zo uit een boek zouden kunnen komen. Als je niet oppast, voel je je zo zelf een personage uit een roman. En heb je gezien hoe gepassioneerd boekenwurmen kunnen zijn? Zodra ze een boek beginnen te lezen, of misschien zelfs een serie, dan duiken ze er volledig in. Niets kan hen ervan weerhouden om het boek te lezen. Als een boekenlover van je begint te houden, dan zal hij dat doen zolang als hij kan en niets – zelfs slapen, afstand, tijd of iets anders niet – kan hem stoppen.

#2 Ze zijn fantasierijk

Je kunt alleen creëren wat je kunt bedenken volgens het gezegde. Boekenlovers hebben dat mooie, doordachte vermogen om met frisse ideeën te komen waar je versteld van zult staan. Ze kunnen dingen plannen die je hart doen smelten, omdat verbeelding hun kracht is. En in het slechtste geval: beter goed gejat dan slecht verzonnen toch?

#3 Ze luisteren en begrijpen

Bestel Mannen die vrouwen haten bij Paagman.nl

Boekenwurmen weten hoe ze moeten luisteren, in ieder geval als je weet hoe je stilte kunt waarderen. In de meeste gevallen zijn boekenlovers niet al te gortig met hun woorden. Ze kunnen gewoon zitten en naar je luisteren. Het maakt niet uit hoe saai en herhalend je verhalen zijn; ze zijn er voor je. Echte boekenliefhebbers begrijpen dat er altijd een achtergrondverhaal is en zijn bereid dat verhaal te lezen om je beter te leren kennen. Daarnaast zullen ze ook niet zomaar ja-knikken. Nee. Ze begrijpen je echt en zullen zich er hard voor maken dat jij hetzelfde voelt.

#4 Ze kunnen tussen de regels lezen

Boekenlovers weten goed hoe ze moeten speuren naar verborgen aanwijzingen in een verhaal. Als je eigenlijk ergens over wilt praten, maar je kan de juiste woorden niet vinden, dan weten zij vaak wat je echt bedoelt. Boeken en mensen lijken daarin veel op elkaar. Als je beide wilt begrijpen, moet je niet maar naar één alinea kijken, maar het grotere geheel ontdekken. Boekenwurmen begrijpen dat.

#5 Ze vinden wachten niet zo erg

Bestel Het spel der tronen bij Paagman.nl

Wachten is waarschijnlijk één van de grootste ergernissen van menigeen. Maar boekenlovers halen hiervoor hun schouders op, want zij zijn hier altijd op voorbereid doordat ze standaard een boek bij zich hebben. Daarnaast hebben ze al vaak genoeg moeten wachten op het volgende boek in hun lievelingsserie of van hun favoriete auteur. Om te krijgen wat je wilt, zul je soms geduld moeten hebben. Hier zijn boekenliefhebbers zich maar al te goed bewust van.

#6 Ze hebben altijd iets om over te praten

Boeklovers zitten niet vaak om een verhaal verlegen. Ze hebben kennisgemaakt met zo veel verschillende verhalen, feiten en werelden, dat ze soms niet eens meer weten of ze iets zelf meegemaakt hebben of dat ze het hebben gelezen. Maar ondanks hun voorliefde om verhalen te delen, weten boekenwurmen net zo goed wanneer ze zich in moeten houden.

#7 Ze zijn niet veeleisend

Bestel De hongerspelen bij Paagman.nl

Boekenwurmen zijn eigenlijk net zoals boeken. En boeken zijn de minst behoeftige dingen in de wereld. Je kunt ze gewoon een tijdje wegleggen, na een paar jaar terugkomen en ze zullen nog steeds bereid zijn om hun verhaal te vertellen. Boekenlovers begrijpen dit en weten dat je ook als mens niet veeleisend en behoeftig dient te zijn. Het is niet erg als mensen je eventjes niet opmerken, want zolang je maar jezelf blijft, zullen anderen je vanzelf waarderen voor wie je bent en je op de een of andere manier uiteindelijk lezen.

#8 Ze zijn gemakkelijk om cadeau’s voor te kopen

Hmmm… Wat zal ik aan mijn boekenwurmlover geven? Een boek misschien?

Tags bij dit verhaal
, , , ,
Geschreven door
Meer van Britt

Verse oogst: de mooiste nieuwe boeken

Dat de zomervakantie nu echt aan haar eind komt, merken we niet...
Lees verder