Welk boek past bij je sterrenbeeld?

Welk boek jij moet lezen staat in de sterren geschreven. Ja het is heus.

Elk sterrenbeeld heeft zijn eigen karaktereigenschappen en daarmee voorkeuren, ook op het gebied van boeken. Ben jij op zoek naar je volgende boek? Kijk dan snel bij je eigen sterrenbeeld! P.S. Ook handig als je even niet weet wat je voor die ene jarige moet kopen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Je bent slim, ambitieus en constant in de weer om jezelf en je leven te beteren. Over focus en discipline hoeven we je niks uitleggen. Hierover kun je waarschijnlijk zelf al een boek schrijven. Misschien dat auteur en ondernemer Chris Guillebeau jou de juiste uitdaging kan bieden met zijn boek de Side Hustle. Hierin legt hij je uit hoe je in 27 dagen een succesvolle side hustle neerzet naast je (fulltime) baan.

Waterman (20 januari – 19 februari)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

In jouw hoofd is het nooit saai. Je hebt een levendige fantasie en je bent een tikje rebels. Plezier hebben is voor jou een must. Dat brengt je naar Pepijn Lanen, ofwel Faberyayo, en zijn boek Het wapen van Sjeng. Pepijn Lanen heeft het talent om te doen alsof hij een super serieus verhaal aan je wilt vertellen, maar het vervolgens zo verpakt dat je alleen nog kan lachen. Dit boek in combinatie met jouw eigen fantasierijke brein is een perfecte match.

Vissen (20 februari โ€“ 20 maart)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Als Vis ben je spiritueel, dromerig en gevoelig aangelegd. Daarnaast ben je leergierig en erg geรฏnteresseerd in de wereld om je heen. Met deze bundel van Lieke Marsman, Dichter des Vaderlands 2020-2021, zit jij helemaal goed. Openminded en nieuwsgierig als je bent, kun jij jezelf de juiste vragen stellen die opkomen bij het lezen van deze poรซzie. Een stukje bezinning en mindfulness dus, twee dingen die goed in jouw straatje passen.

Ram (21 maart – 20 april)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Hey, koppige Ram. Je neemt niet snel orders van mensen aan, maar hopelijk wel deze boekentip. Je bent strijdlustig en kunt je snel gaan vervelen als de spanning verdwijnt. Wellicht is Ik ben er niet van Lize Spit een boek waar jij helemaal in kunt duiken. Deze roman vertelt de schurende relatie tussen de Brusselse Leo en haar vriend Simon. Het is een verhaal over toewijding, verraad en liefde met twists die jou geboeid zullen houden.

Stier (21 april – 20 mei)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Jij staat met beide benen op de grond en kunt eigenlijk best goed alleen zijn en even genieten van de kleine dingen in het leven. De hoofdpersoon van De buitenjongen is een eenzame man van in de dertig, die besluit een hut te huren op tweeduizend meter hoogte en een paar maanden lang te leven op een manier waar hij vroeger stiekem van droomde: zielsalleen, omringd door wat dieren en zijn favoriete boeken. Met het boek De Buitenjongen van Paolo Cognetti kun jij heel even ontsnappen aan de realiteit en de rust opzoeken in de bergen.

Tweeling (21 mei – 21 juni)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Jij bent de leukste thuis; altijd geestig en gevat. Om het leven leuk te houden heb jij verandering nodig. Om die reden past Mijn vrouw pikt zeepjes van Joost Prinsen perfect bij je. In dit boek staan de leukste en verrassende vragen die lezers van het Algemeen Dagblad opstuurden naar journalist Joost Prinsen. Volgens hem zijn alle vragen in het boek onder te verdelen in โ€˜valt meeโ€™ en โ€˜valt niet meeโ€™.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Net als een echte kreeft ben je veilig in je schild. Er is bij jou altijd meer dan het oog kan zien. Wat alleen de mensen die je รฉcht kennen weten, is dat je ook een emotionele kant hebt. Het boek Wij zijn de wolven van Evie Wyld zal zowel jouw krachtige pantser als jouw sensitieve hart aanspreken. Laat je meeslepen door de levens van drie verschillende generaties vrouwen op het Schotse plattenland.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Als Leeuw vecht je voor wat je wilt. Je bent moedig en gaat uitdagingen niet uit de weg, net als Lale Gรผl. Waarschijnlijk heb je onlangs over haar gehoord, want het verhaal dat zij over haar leven schreef is nog geen afgesloten hoofdstuk. In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt hoofdpersoon Bรผsra met veel humor de grenzen van haar geloof en deย streng islamitischeย  gemeenschap waar ze in opgroeit. Als er iemand geen blad voor de mond neemt, is het Bรผsra wel. Laat je aangrijpen door Lale Gรผls eerlijke biografische romanย Ik ga leven.

Maagd (24 augustus – 23 september)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Van alle sterrenbeelden ben jij de grootste boekenwurm. Als maagd ben je tevens constant problemen, mensen en situaties aan het ontleden. Het recent verschenen boek De stilte van Don DeLillo past perfect in jouw straatje.ย De stilte speelt zich af op een bijzondere zondag in het jaar 2022, Super Bowl Sunday.ย Vijf mensen hebben een etentje gepland in een appartement in Manhattan.ย Als de techniek om hen heen de geest geeft, komt de conversatie pas echt op gang. Wat volgt is een gesprek over wat ons menselijk maakt. ย Nu hopen dat je deze nog niet gelezen hebt!

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Bij een conflict kunnen ze jou maar het beste in de buurt hebben. Met jouw charme en diplomatieke houding maken ruzies geen kans bij jou. Dat Arjen Lubach een mede-Weegschaal is zal je waarschijnlijk niet verbazen. Wat ook niet verbazend is, is dat je zijn boek Stoorzender in รฉรฉn keer uit wilt lezen.ย In Stoorzender doet Arjen Lubach vanuit zes verschillende plekken (Los Angeles, Vlieland, New York, Friesland, Zweden en Amsterdam) verslag van twee jaar uit zijn bewogen bestaan.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Jij zult niet snel een ruzie starten, maar als je er eenmaal inzit dan ga je tot het bittere eind. Net als de hoofdpersoon in het boek Stephen Floridaย van Gabe Abash.ย De gelijknamige hoofdpersoon van Gabe Habash’ boek is vreemd en verontrustend, maar overtuigt wel. Of ja, eigenlijk heet de hoofdpersoon niet echt Stephen Florida maar Steven Forster. Zijn naam is namelijk tot stand gekomen door een onhandige administratieve fout. Hij leeft voor worstelen en heeft maar รฉรฉn doel: het nationaal kampioenschap winnen.ย Habash zet de sfeer van een antiheld die obsessief aan de slag gaat om te krijgen wat hij wil treffend neer.

Boogschutter (23 november – 21 december)

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Tegendraads en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, dat is de Boogschutter ten voeten uit. Misschien zijn de hoofdpersonen in dit boek rond dezelfde tijd jarig als jij, want het zal een feest van herkenning zijn. In De moordclub op donderdag van Richard Osmon vormen vier bewoners van een bejaardenhuis een club. Geen bingo of Keukenhof voor deze club, nee zij willen een moordzaak oplossen.

Geschreven door
Meer van Hilke

Mediteren kun je leren (met deze boeken)

Mediteren en zen zijn klinkt misschien een beetje zweverig. Als je het...
Lees verder