De Podcast Special: 5 x podcasts over boeken om nu te luisteren!

Podcasts zijn inmiddels misschien wel net zo vanzelfsprekend als de zaterdagkrant. Gelukkig is er ook over ons lievelingsonderwerp een mooi aanbod te verkrijgen, gratis en voor niets! Podcasts kun je overal mee naar toe nemen en zijn zowel informatief als vermakelijk.

Sinds kort hebben we bij Paagman ook dit medium omarmt. Om dit te vieren delen we hier onder onze favoriete podcasts over boeken. Want waarom zou je niet tijdens het afwassen willen meeluisteren naar gesprekken over je nieuwe lievelingsboek?

Paagman Tipt Boeken podcast

Wij kunnen het natuurlijk niet laten om te beginnen met onze eigen podcast! Gegroeid vanuit de passie en kennis van onze collega’s. Onze inspiratie? Het Boek van de Maand-team, bestaande uit collega’s uit alle hoeken van Paagman (boekverkopers, onze kok, marketing-medewerkers, onze telefoniste) dat maandelijks een stapel boeken leest, bespreekt en daar een winnaar uit kroont! Naast dat het ontzettend gezellig is lezen we zoveel pareltjes, dat we dat aan iedereen willen vertellen!

Onze hosts Sasha en Britt verwelkomen elke aflevering een nieuwe gast, ze bespreken het Boek van de Maand en de boeken die het nét niet werden. Een ding is zeker na het luisteren van Paagman Tipt, je hebt minstens een tip voor je boekenlijstje op zak! Luister hier naar de Paagman Tipt Boeken Podcast.

Gewoon boeken

Sasha heeft het er maar druk mee! Want naast het hosten van Paagman Tipt staat ze samen met Dirk (net als Sasha boekverkoper bij Paagman Delft) aan het roer van de Gewoon boeken podcast. Ze kletsen over boeken zonder je te vertellen wat literatuur of goede smaak is. Alles komt voorbij, Saskia Noort en Jan Wolters wisselen elkaar moeiteloos af. Je komt er steeds beter achter wat de smaak van Dirk en Sasha is, en die is zeker niet altijd hetzelfde. Juist dát geeft deze podcast zoveel karakter. Luister nu het hele eerste seizoen via Spotify! Luister hier naar de Gewoon Boeken Podcast.

De Grote Vriendelijke Podcast

De Grote Vriendelijke Podcast is de eerste Nederlandse podcast over jeugdliteratuur. Deze maandelijkse podcast is het initiatief van kinderboekenrecensent Bas Maliepaard (Trouw) en van Jaap Friso (van JaapLeest, een recensie site voor jeugdliteratuur). Geweldig maakt dat deze podcast een podium is exclusief voor jeugdliteratuur en zowel boeken uit het heden als uit het verleden een plekje krijgen, wat voor de volwassene luisteraar natuurlijk ontzettend leuk is! Wanneer je zelf klassiekers als Koning van Katoren of Brief voor de koning hebt gelezen, is het echt werkelijk wonderbaarlijk om Jan Terlouw of Tonke Dragt te horen spreken over het ontstaan van deze boeken. Daarnaast bespreken ze maandelijks ook nieuwe boeken en ontwikkelingen in de jeugdliteratuur. Naast auteurs staan ook illustratoren en vertalers in de spotlight! Luister hier naar De Grote Vriendelijke Podcast.

Boeken FM

Wil je liever met één boek de diepte in duiken? Dan is Boeken FM misschien wel iets voor jou. In deze samenwerking tussen de Groene Amsterdammer en DasMag bespreken Ellen Deckwitz (dichter en auteur) en Joost de Vries (boekenredacteur) bespreken maandelijks onder leiding van Bob Kappen (boekhandelaar) een actueel, relevant of gewoon ijzersterk boek. Om de beurt dragen ze een boek aan, wat het aanbod super dynamisch maakt. Wanneer je het boek zelf hebt gelezen voelt het bijna alsof je zélf meedoet aan het gesprek. Daarnaast is het ook eens heel vermakelijk wanneer je de boeken (nog) niet hebt gelezen. Luister hier naar Boeken FM.

Van der Velde Boeken Podcast

Onze collega boekhandelaren bij Van der Velde zijn ons voorgegaan in de kunst van het podcast maken!  Elke aflevering gaan ze op bezoek bij een van de negen Van der Velde-winkels en praten met de boekverkopers.  Dan kan het natuurlijk alleen maar zo zijn dat er héél véél boeken aan bod komen. Favorieten en tips van boekhandelaren door het hele land! Maak kennis met alle boekverkopers en vul je nog te lezen boekenlijstje gegarandeerd aan! Luister hier Van der Velde Boeken Podcast.

Tags bij dit verhaal
, ,
Geschreven door
Meer van Eveline

Honourable mentions in de Paagman Kiest het Beste Boek 2020-verkiezing!

De Paagman Kiest het Beste Boek 2020-verkiezing zit er op. Elk jaar...
Lees verder