Deze titels mag je niet missen in 2021!

Het beste van een nieuw jaar? Al die nieuwe titels die op stapel staan om te verschijnen! Wij zetten de titels waar wij niet op kunnen wachten op een rijtje.

Heb je nog een beetje ruimte op je nog te lezen-lijstje? Want ook 2021 belooft weer een fantastisch mooi jaar te worden met nieuwe titels van gevestigde namen en debuten van nieuw te ontdekken talenten. Naar deze boeken kijken wij uit in de eerste helft van 2021, op chronologische volgorde:

Januari

Thomas Olde Heuvelt – Orakelย (9789022591109)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt… Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.

Tomas Ross –ย Indisch Requiem (9789403177205)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

December 1949. Terwijl koningin Juliana de soevereiniteitsoverdracht van Nederlands-Indiรซ ondertekent, beraamt militair Raymond Westerling, bijgenaamd De beul van Celebes, plannen om Indiรซ alsnog te behouden. Speerpunt zijn de Zuid-Molukken, waar de weerstand tegen de dominantie van Soekarno het hevigst is.

Als in november 1950 Soekarno de aanval opent op de kersverse Republiek der Zuid-Molukken krijgt Arnie Springer een bericht van de Buitenlandse Inlichtingendienst bid. Bij een ongeluk in Schotland is zijn Indische jeugdvriend Ferry omgekomen. Volgens de bid gaf Ferry zich voor Arnie uit in een poging om contact te leggen met een jonge Soendanese vrouw. Wanneer Arnie haar in Edinburgh ontmoet, blijkt dat de vrouw een boodschap voor hem heeft van een Indonesische handlanger van Westerling die opgesloten zit in de beruchte Glodok-gevangenis in Jakarta. Arnie en de jonge vrouw reizen naar Java om op zoek te gaan naar een geheime bandopname met cruciale informatie voor de Nederlandse regering. Hun zoektocht leidt tot een onverwachte ontmoeting met Erik Hazelhoff Roelfzema op het eiland Ceram in de Zuid-Molukken โ€“ een slangenkuil van intriges waarin de Amerikaanse en Russische inlichtingendiensten een smerig dubbelspel spelen.

Februari

Sofie Lakmaker – De geschiedenis van mijn seksualiteitย (9789493168640)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

“De geschiedenis van mijn seksualiteit luidt: dat ik altijd op zoek ben geweest naar iemand die de deuren en ramen zou sluiten, zou zeggen: en nu is het goed. Meer concreet viel ik eerst op mannen en toen op vrouwen, natuurlijk altijd al op vrouwen, op Muriรซl de roodharige bijlesdocente met de lange benen, op wie niet, maar ik hield mijn ogen of iets anders erg cruciaals ongeopend. Dat doet ook eigenlijk weinig ter zake.”ย De geschiedenis van mijn seksualiteit is het messcherpe en onconventionele romandebuut van Sofie Lakmaker, ooit tot muze verklaard en later tot lesbische fundamentalist. Een fundamenteel werk, gedurfder geschreven dan Frenkie de Jong voetbalt. Over het genie dat Sofie Lakmaker is, was of had moeten zijn.

Jan Brokken – De tuinen van Buitenzorgย (9789045043821)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indiรซ verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in een bijna duizelingwekkend tempo. De eerste maanden brachten ze door op Java, later woonden ze in Makassar, waar Han onderzoek deed. Het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verwoestte de wereld waarin Olga en Han volledig waren opgegaan. In 1947 moesten ze terugkeren naar Nederland. Olga is de moeder van Jan Brokken vรณรณr ze zijn moeder werd. Na het overlijden van zijn ouders overhandigde tante Nora hem de brieven en fotoโ€™s die haar zus Olga haar vanuit Buitenzorg en Makassar schreef. Teder, sensitief en tastend zoekt Brokken in die brieven naar de vrouw die gedurende haar leven altijd een onbekende voor hem was gebleven.Haar verhaal verweeft Jan Brokken op ingenieuze wijze met beschouwingen over muziek, literatuur, cultuur en geschiedenis. De tuinen van Buitenzorg is een juweel van een boek, van een schrijver op de toppen van zijn kunnen.

ร–zcan Akyol – Afslag 23 (9789044627589)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Als Emre het huis van bewaring verlaat, veel eerder dan hij had verwacht, moet hij een nieuwe koers voor zijn leven bedenken. Hij belooft de mensen die hij teleurstelde, van zijn moeder tot zijn jeugdliefde, dat hij ook anders kan zijn: een rechtschapen burger.
De samenleving is wat minder vergevingsgezind. Alle sollicitatieprocedures stranden op zijn verleden, dat een patroon van onverzadigbaarheid, nihilisme en gekte verraadt. Door creatief om te gaan met de werkelijkheid lukt het hem evenwel een baan te vinden bij een groot elektronicabedrijf, als lokale vertegenwoordiger. Hele dagen zit Emre in de auto. Onderweg komt hij van alles tegen: kruimeldieven, drugsdealers en vrouwen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze hem interesseren en verleiden, ondanks zijn goede voornemens. Vrij eenvoudig sluit Emre zich af van het milieu waarin hij opgroeide. Zijn dominante familie en zijn ontspoorde vrienden accepteren zijn transformatie zonder problemen, maar de grootste uitdaging blijkt om het monster in hemzelf tot bedaren te brengen.

Maart

Chloe Benjamin –ย De anatomie van dromenย (9789029094474)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Wanneer Sylvie Patterson, een leerling van een kost-school in Californiรซ, verliefd wordt op Gabe, een levendige maar ongrijpbare klasgenoot, wordt ze meegezogen in een experiment dat haar leven voorgoed verandert. Het schoolhoofd, Dr. Adrian Keller, is een charismatische wetenschapper die alles in de waagschaal stelt voor het onderzoek naar lucide dromen, en de mogelijke therapeutische werking ervan. In de zes jaar die volgen worden Sylvie en Gabe opgeslokt door het werk van deze Keller, en zij volgen hem door het hele land. Als het onderzoek hen naar het Midwesten voert, raken ze verwikkeld in een complexe verhouding met hun mysterieuze buren, en Sylvie begint te twijfelen aan de ethische bedoelingen van Keller. Als ze de grens onderzoekt tussen wat echt is en wat niet, ontdekt ze dat ze niemand kan vertrouwen โ€“ ook zichzelf niet.ย Een spannende en invoelende roman over de werking van dromen en wat er gebeurt als je die probeert te sturen

April

Marcia Luyten – Maxima Zorreguieta: Moederlandย (9789403194806)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Vanaf het moment dat Mรกxima Zorreguieta aan de zijde van de Nederlandse kroonprins verschijnt, staat ze in de schijnwerpers. De geschiedenis leert: wie trouwt met een vorst, wacht geen gemakkelijk leven. Wat maakt dat deze Argentijnse floreert aan een oud Europees hof? Koningin Mรกxima werd vijftig jaar geleden geboren in een land in verval. Argentiniรซ was zijn grootse toekomst misgelopen en vluchtte in nostalgie. De Argentijnse tragedie dringt de familie binnen wanneer haar vader toetreedt tot de militaire regering. Wat in Mรกximaโ€™s jeugd vanzelfsprekend was, zal diepe sporen trekken in haar latere leven. In Mรกxima Zorreguieta. Moederland, het eerste boek van een biografisch portret in twee delen, laat Marcia Luyten zien hoe Koningin Mรกxima is gevormd door haar geboorteland. Door de grote geschiedenis van een land dat droomde van glorie, en door de kleinere geschiedenis van een familieband, hoge verwachtingen en onvoorwaardelijke vriendschap. Mรกxima waagt de oversteek van Buenos Aires naar Wall Street en de jetset van Manhattan, maar pas nadat een persoonlijke strijd is geleverd.

Marion Pauw – Vogeleiland (9789048854943)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene. Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft. Deze titel is nu al persoonlijk gesigneerd op onze website te bestellen!

Mei

Lucinda Riley –ย De zeven zussen #7: De zevende zusย (9789401614283)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australiรซ woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen – in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland – maar ‘Merry’ weet steeds weg te glippen. Het lijkt erop dat ze helemaal niet gevonden wil worden…

Oof Verschuren – Homakase (9789038809830)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

โ€˜Omakaseโ€™ betekent letterlijk: โ€˜ik laat het aan jou overโ€™. De gasten, in het geval van de Japanse omakase meestal maar een paar, krijgen voorgeschoteld wat de chef voor ze kiest. In Homakase hebben we het niet over de chef van een Japans restaurant, maar over omakase thuis, home made dus. Van oorsprong fotograaf Oof Verschuren (bekend van de fotografie van de boeken van Yvette van Boven) heeft zich de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het bereiden van sushi. Stap voor stap, foto per foto, laat hij zien hoe u op professionele wijze รฉchte sushi bereidt voor zes gasten bij u aan tafel. Bij alle minder bekende ingrediรซnten of benodigde keukenspullen wordt stilgestaan, ook waar ze te krijgen zijn en zo nodig ook in welk seizoen. In Homakase maken we sushi met lokale vis of groenten, want ook dat is het idee achter de Japanse keuken: kook lokaal en binnen het seizoen. Alle fotografie, illustraties en prenten zijn van Oofs hand, zijn vrouw Yvette van Boven schreef het allemaal op. Het resultaat is een schitterend en uiterst bruikbaar boek waar elke beginner of beetje gevorderde thuiskok mee uit de voeten kan.

Herman Koch – Een film met Sophiaย (9789026353048)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

โ€˜Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.โ€™ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaรฏekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten. Een film met Sophia van Herman Koch is een spannende roman over de vaderlijke liefde voor een jonge actrice, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven.

Juni

Inge Schilperoord – Het licht in de stadย (9789463810692)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

Wanneer de vader van de zeventienjarige Sofie door een noodlottig ongeval om het leven komt, voelt ze zich eenzamer dan ooit. Verloren doolt ze urenlang door de grote stad. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel? In een poging dichter bij hem te komen stort Sofie zich op een werkstuk over de islam en extremisme. Zo wordt ze bevriend met haar Afghaanse klasgenote Zayah en raakt ze betoverd door de geheimzinnige schoonheid van Zayahs geloof. Het contrast met haar eigen kille bestaan kan niet groter zijn. Voor Sofie is er geen God. Of toch wel? Haar zoektocht maakt dat Sofie haar vader in een ander licht gaat zien, en dwingt haar uiteindelijk om zelf kleur te bekennen. Na haar internationaal bejubelde debuut Muidhond slaagt Inge Schilperoord er opnieuw in om dicht onder de huid te kruipen van een niet-alledaags personage. Ze deed jarenlang research naar de Islam en naar de belevingswereld van de bekeerling.

Will Smith & Mark Manson – WILL (9789046826003)

Reserveer ๐Ÿ“ฉ via Paagman.nl

In de VS wordt het ‘the biggest publishing event’ van het jaar genoemd: maar liefst 100 miljoen volgers wachten in spanning opย WILLย van Will Smith. Voor het eerst vertelt superster Smith zijn levensverhaal en deelt hij zijn levenslessen met het grote publiek. Het boek wordt geschreven door Mark Manson (bestsellerauteur vanย The Subtle Art of not Giving a F*ck). Mark Manson onthult inย WILLย het verhaal achter het succes van Will Smith. Hoe zijn roerige jeugd aan de basis stond van zijn gedrevenheid om een van de grootste sterren op aarde te worden. Maar ook hoe dit de relatie met al zijn dierbaren bijna verwoestte.ย WILLย is een unieke combinatie van een biografie en een zelfhulpboek. Het verhaal van een man die zichzelf overwon en je wil laten zien hoe ook jij de regie over je eigen leven kunt nemen.

Kleine disclaimer: door de harde lockdown worden veel titels momenteel uitgesteld totdat de boekwinkels weer open mogen. Dit kan van invloed zijn op deze lijst. Alle boeken zijn via onze website wel al te reserveren, dus doe dit vooral: want zo kan jij als het boek verschijnt sowieso als eerste beginnen met lezen! Naar welk boek kijk jij dit jaar het meeste uit?ย ๐Ÿ“š
Header Designed by pch.vector / Freepik
Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Ik neem vandaag een slipperdag… 8 x heerlijke zomerboeken!

Even niet storen a.u.b. want ik ben aan het lezen! In de...
Lees verder