Het is nog even wachten op het nieuwe deel van De zeven zussen-reeks, want deel 7 De zevende zus verschijnt op 29 april 2021. Heb je alle boeken – inclusief haar losse, stand alone boeken – van Lucinda Riley al verslonden? Wij bieden inspiratie voor je leeslijst!
De Zeven Zussen?
Mocht je het toch nog gemist hebben, dit is dus een serie over zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis. Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro (De zeven zussen), Noorwegen (Storm), Londen (Schaduw), Thailand en Australië (Parel). Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken? De zeven zussen is een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.
Prettig leesbare, historische romans
De boeken in deze lijst vallen allemaal net zoals de boeken van Lucinda Riley onder de categorie ‘prettig leesbare, historische roman’. Dus een combinatie van een historische setting en een goed lekker lezen-verhaal.
1. De laatste trein naar Ligurïe van Christine Dwyer Hickey
In ons Boek van de maand juli De laatste trein uit Ligurië verbindt Christine Dwyer Hickey het landelijke Ligurië van de jaren dertig met het grauwe bestaan in Dublin tegen het eind van de twintigste eeuw. Dwyer Hickey laat daarmee zien dat identiteit en geschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, wat je ook verhult of verandert. In 1933 laat Bella Stuart haar rustige leven in Londen achter zich om in Italië te gaan werken als gouvernante van de zesjarige Alec. Hij is het zoontje van een jonge Joodse erfgename en de aristocraat signor Lami. Wanneer Alecs vader sterft, verhuizen Bella en Alec naar het zomerverblijf van de familie in Bordighera. Daar ontmoet Bella Edward, de pianoleraar van Alec. Geleidelijk groeit er vertrouwen en vriendschap tussen de verlegen Bella, de eigenaardige Alec en de raadselachtige Edward. Wanneer het fascisme Europa in zijn greep krijgt en Mussolini zijn anti-Joodse wetten invoert, komt Alecs leven in gevaar. Bella krijgt de opdracht om Italië te ontvluchten en het jongetje in veiligheid te brengen. En dan Dublin, zestig jaar later. Anna Moore bezoekt haar Nonna, die in een verpleeghuis op sterven ligt. Als ze hoort dat haar oma in verwarde toestand Italiaans heeft gesproken, beseft ze hoe weinig ze weet van de vrouw die haar heeft grootgebracht. Hier kan je onze uitgebreide recensie lezen.
2. De Napolitaanse romans van Elena Ferrante
De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin zij met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.
3. Santa Montefiore
In dit boek van Santa Montefiore zijn al haar romans gebundeld. Sinds haar succesvolle en nog steeds regelmatig herdrukte debuut Onder de ombu-boom schreef Santa Montefiore steevast een boek per jaar. Met haar perfecte mix van romantiek en drama, in settings om bij weg te dromen, veroverde ze wereldwijd de harten van miljoenen lezeressen. Daarnaast schreef ze ook tal van korte verhalen. Sommige daarvan werden gepubliceerd in tijdschriften, en bij Boekerij verschenen twee kleine bundeltjes en de novelle Het gouden licht, die Santa speciaal schreef voor de Nederlandse markt. Of ze nu schrijft over onverwachte romantische ontmoetingen, de rouw om een overleden kind, de herinneringen die een oude poëziebundel kan oproepen of een geadopteerde papegaai die zich bemoeit met zaken die hem niet aangaan, Santa’s schrijfstijl is altijd herkenbaar.
4. Corina Bomann
De Duitse schrijfster Corina Bomann woont de ene helft van het jaar in Berlijn en de andere helft op het Duitse platteland om te kunnen schrijven. Zij heeft van menig Lucinda Riley-fan al het hart gestolen. Haar nieuwste roman in Nederland is De rozentuin over de hoofdpersoon Alexa en haar moeizame relatie met haar moeder Cornelia. Als Cornelia onverwacht in een coma raakt, komt de verantwoordelijkheid voor haar moeder opeens zwaar op Alexa’s schouders te rusten. Op zoek naar Cornelia’s papieren stuit Alexa op een aantal brieven die alles wat ze over haar moeder denkt te weten op losse schroeven zetten. In plaats van de stroeve en terughoudende persoon die Alexa kent, komt uit de brieven een warme, gepassioneerde vrouw naar voren, die de nodige rampen heeft overleefd. Verbijsterd gaat Alexa op zoek naar wie Cornelia werkelijk is, en zo leert ze langzamerhand haar moeder beter kennen… en gaat ze eindelijk van haar houden.
5. De tweede vrouw van Gill Paul
Gill Paul neemt je mee naar de 20e eeuw en vertelt het verhaal van twee vrouwen die het koningshuis op de proef stellen.
1911. Op vijftienjarige leeftijd ontmoeten Mary Kirk en de ontembare Wallis Warfield elkaar op een zomerkamp. Hun vriendschap zal gebroken harten, lange afstanden en de vele restricties van het Britse koningshuis overleven, totdat zij ten onder gaat door één onvergeeflijk verraad.
1997. Rachels romantische vakantie met haar verloofde, in Parijs, wordt tragisch onderbroken wanneer de auto voor hen crasht. In die auto zat prinses Diana. Eenmaal thuis in Brighton kan Rachel het ongeluk niet loslaten. Ze raakt gefascineerd door het feit dat Diana de laatste uren voor haar dood op bezoek was in het huis van Wallis Simpson, Barones van Windsor. Dan ontdekt Rachel een connectie met Wallis, die haar leidt naar de waarheid achter een schandaal dat de wereld schokte…
6. Nora Roberts
Romantische verhalen, warm getekende personages en settings om bij weg te dromen. Nora Roberts schrijft haar boeken in series en haar nieuwste boek hoort bij de serie De bloementuin van Harper House. In deze serie ontmoeten drie vrouwen elkaar op een keerpunt in hun leven. Ieder van hen zoekt naar een manier om verder te groeien. Bij elkaar vinden ze de moed om risico’s te nemen en de toekomst te omarmen. In het nieuwe deel De rode lelie speelt Hayley Phillips. Toen Hayley Phillips twee jaar geleden naar Memphis kwam, was ze op zoek naar een manier om opnieuw te beginnen. Naar een nieuwe start voor zichzelf en voor het kind dat ze verwachtte. Ze vond een leuke baan en een warm thuis in Harper House, en fantastische nieuwe vrienden. Een van hen is de zoon des huizes: de onpeilbare Harper. Haar kleine meid is niet bij hem weg te slaan en Hayley begrijpt steeds beter hoe dat komt. Maar tegelijk met haar ontluikende liefde voor Harper, groeit er een enorme haat in haar. Een haat waarover ze geen controle lijkt te hebben. Het is alsof ze bezeten raakt. Zijn haar gevoelens nog wel van haarzelf? De boeken van Nora Roberts zijn dus perfect om je serie-honger te stillen!
7. Het appartement aan Central Park van Fiona Davis
Het appartement aan Central Park van Fiona Davis is een meeslepende roman over de dunne lijn tussen liefde en obsessie, succes en verval, passie en waanzin. Het verhaal begint in New York, 1884. De ongehuwde Sara Smythe krijgt de kans van haar leven als ze door architect Theodore Camden wordt gevraagd om conciërge te worden van het pas opgeleverde Dakotagebouw. Sara neemt de baan aan, maar wordt verliefd op Theo. In 1985 is binnenhuisarchitecte Bailey Camden net uit een afkickkliniek ontslagen, ze is werkloos en heeft geen dak boven haar hoofd. Haar grootvader was een beschermeling van Theodore Camden, maar omdat een bloedband ontbreekt kan ze geen aanspraak maken op het familiefortuin. Haar ‘nicht’ Melinda is wél een directe afstammeling. Wanneer Melinda Bailey een klus aanbiedt om haar appartement in het Dakota te renoveren, grijpt ze die met beide handen aan. Het Dakotagebouw heeft al snel geen geheimen meer voor haar en Bailey doet een paar ontdekkingen met verregaande gevolgen… Smaakt naar nóg meer? Ook Fiona Davis’ debuutroman De meisjes van Manhattan is een aanrader!
Dus hopelijk zit hier wat inspiratie voor je bij! Heb jij nog andere tips? Laat het ons weten!