Schermloos op vakantie met deze tips

School uit, scherm op zwart. De meivakantie wordt twee weken quality-time door schermloos vakantie te vieren!

En dan maakt het eigenlijk ook helemaal niet meer uit of je de vakantie buiten de deur kunt vieren of meer aan huis gekluisterd zit. Wij hebben boekentips verzameld waardoor je je geen enkel moment hoeft te vervelen!

Voor de kinderen

Fidget fun – De Knutseljuf

Bestel Fidget fun via Paagman.nl

Fidgets voor iedereen om zelf te maken! Maak je eigen fidget- en pop-speelgoed met dit boek van De Knutseljuf. Fidgets veroveren de wereld! Toys om zelf te maken en mee te spelen: pop het, speel en have fun. Je ziet ze thuis, op het schoolplein en in de klas. Geef je klasgenoten het nakijken en knutsel de allerleukste fidgets om mee te poppen, knijpen, klikken en friemelen. Fijn om te maken, maar nóg fijner om mee te spelen. Ontdek stap voor stap hoe je elke DIY-fidget maakt, inclusief leuke spelletjes. Een boek vol met supertoffe ideeën voor urenlang pop- & play-plezier.

’t Waanzinnige kinderkookboek – Mark Haayema & Hugo Kennis

Bestel ’t Waanzinnige kinderkookboek
via Paagman.nl

Het restaurant LeQeur staat bekend om zijn bijzondere gerechten, waar gasten van heinde en verre op af komen. Chef Hugôt en Madame Mascha zwaaien de scepter in de keuken, Irène holt haar benen uit haar lijf en stille kracht Mark werkt de afwas weg. Samen zorgen ze ervoor dat elke gast tevreden naar huis gaat. Daarbij hebben ze het soms wel te stellen met muizen in de keuken, kieskeurige kinderen en licht ontvlambare gerechten? Met ’t Waanzinnige kinderkookboek kunnen kinderen een keertje zélf het avondeten op tafel zetten. 24Kitchenchef Hugo Kennis bedacht de lekkerste voor-, hoofd- en bijgerechten met én zonder vlees. Kinderboekenschrijver Mark Haayema schreef de vrolijke verhalen en weetjes over koken, eten en restaurants. Het geheel wordt afgeblust met de heerlijke tekeningen van Emanuel Wiemans!

Catan Puzzelboek – Richard Wolfrik Galland

Dit CATAN Puzzelboek biedt een geheel nieuwe manier om nog onbekende eilanden van CATAN te ontdekken. Na de landing aan de oevers van dit weelderige, onbewoonde land, moet je jezelf en medestichters door een reeks puzzelproblemen loodsen naar vrede en welvaart. Je moet je verstand erbij houden: rollen toewijzen, grondstoffen beheren en cryptische kaarten ontcijferen, zijn nog maar het begin van je verregaande verantwoordelijkheden. Met de 100 puzzels, verdeeld over 10 themahoofdstukken, verzamel je grondstoffen en verworvenheden en win je Overwinningspunten – zo haal je urenlang plezier in huis.

Genieten van het buitenleven

Buiten zwemmen – Susan Houbraken

Bestel Buiten zwemmen via Paagman.nl

In Buiten zwemmen – een frisse duik in natuurwater, illustreert Susan Houbraken, bekend van zwemconcept FrisseDuik, dat het heel gezond het is om in natuurwater te zwemmen – zelfs in de winter. Ze heeft de helende kracht van het (koude) water immers in levende lijve ondervonden. In Buiten zwemmen  geeft Susan Houbraken de handvatten om een ware buitenzwemmer te worden. Aan de hand van persoonlijke verhalen en heel veel praktische tips illustreert ze welke methodieken er zijn, hoe je je het beste kunt voorbereiden, waar je kunt zwemmen en hoe je omgaat met je weerstand. En ook hoe leuk het is om het samen te doen, met vrienden en met kinderen. Na het lezen van dit boek wil iedereen buitenzwemmer worden!

Weekenden aan het water – Lydia Michiels van Kessenich

Bestel Weekenden aan het water via Paagman.nl

Wakker worden aan de Noordzee, op een Waddeneiland, aan de mooie Belgische en Zeeuwse kust, aan een rivier in de stad of in het groen. Mooier dan dit wordt het niet: in dit boek vind je 45 prachtige hotels, bed & breakfasts en ook een paar tiny houses aan het water in Nederland en België. We gingen er slapen en zochten voor je uit wat er allemaal te doen valt. Urenlange strandwandelingen, zalig eten aan zee, met een bootje de rivier verkennen, suppen, kanovaren, een nieuwe stad ontdekken, fietsen met de wind door je haar. Alle adressen zijn bezocht en beschreven door zeven onafhankelijke journalisten: Lydia Michiels van Kessenich, Ellie Brik, Toni De Coninck, Marie Monsieur, Joline van den Oever, René Bego en Sylvia Meijer-Villafane

10.000 stappenboek – Arie Boomsma

Bestel 10.000 stappenboek via Paagman.nl

De ANWB heeft samen met gezondheid- en fitnessdeskundige Arie Boomsma 30 wandelingen gebundeld. De favoriete wandelingen van Arie gaan door de mooiste steden en natuurgebieden en zijn 7 tot 8 kilometer lang, zo’n 10.000 stappen. Dit boek is een inspirerende en praktische gids om meer te bewegen en om mooie plekken te ontdekken. Het magische getal van 10.000 stappen per dag is een aanmoediging voor alle Nederlanders die gezonder en fitter willen leven. Lopen kan overal en altijd. “Voor wandelen is niks extra’s nodig. Je trekt je schoenen aan en stapt de deur uit”, stelt Arie Boomsma. “Je kunt ook vooraf een planning maken in welke omgeving je gaat wandelen, een route uitstippelen en er echt de tijd voor nemen. Als je plezier hebt in het wandelen, hou je het vol. Maak het daarom leuk! Bewegen is gezond, zowel fysiek als mentaal.” Daarnaast geeft het boek handige tips en inzichten om nog meer van de wandeling te genieten. Het losse kaartenboekje met alle routes is gemakkelijk mee te nemen. De handige tips variëren van sporttips om een betere loper te worden, hoe je van een wandeling een workout maakt tot wandelkennis over bijvoorbeeld ademhaling en meditatie. Ga mee, zet je stappenteller aan en wandel jezelf fit.

Op zoek naar een nieuwe hobby

Harry Potter – Magisch breien – Tanis Gray

Bestel Harry Potter – Magisch breien via Paagman.nl

Laat de magie uit de films door je breinaalden stromen met dit officiële Harry Potter-breiboek voor beginners en gevorderden. Met deze ultieme breigids voor de tovenaarswereld maak je meer dan 25 authentieke Harry Potter-projecten, met patronen gebaseerd op de iconische films. Brei eenvoudige projecten zoals de huissjaals van Zweinstein of complexere breiwerken zoals een kersttrui van Mevrouw Wemel. Het boek bevat bovendien leuke weetjes, originele kostuumschetsen en ander materiaal van achter de schermen. Met Harry Potter – Magisch breien zullen fans van over de hele wereld hun breinaalden en garen tevoorschijn toveren, om hun beste breimagie te laten zien.

Naaien@Home – Bobbi Eden

Bestel Naaien@Home met Bobbi Eden via Paagman.nl

Kleding naaien met jersey-stoffen is nog nooit zo makkelijk geweest met dit naaiboek van Bobbi Eden. Met rekbare en stijlvolle jersey-stoffen in de hoofdrol sluiten de projecten voor kinderen en volwassenen naadloos aan bij de modetrends van dit najaar. Naai onder andere een stijlvolle jumpsuit, een lekker ruime damessweater, stoere hoody’s, of een onesie voor de kleintjes. Van jurk tot joggingbroek: leer stapje voor stapje de hipste kleding te naaien – en raak met Bobbi’s instructies nooit meer de draad kwijt!

CreaChick Kleurboek – CreaChick

Bestel CreaChick Kleurboek via Paagman.nl

Het CreaChick kleurboek bevat 30 gloednieuwe tekeningen die wachten tot jij ze van kleur voorziet. Je krijgt zo het gevoel een echte illustrator te zijn! Alle platen zijn in de herkenbare stijl van CreaChick en bieden vele uren kleurplezier. Het boek heeft extra dik papier en een perforatielijn, zodat je er met veel verschillende kleurmaterialen in kunt werken, en je kunstwerken kunt inlijsten!

Ga jij met een van deze boeken aan de slag? 🌸 Fijne vakantie!

Geschreven door
Meer van Britt

Wat voor zomer wordt het voor jou?

Het is weer tijd voor zomerlezen! Onze winkels liggen vol met heel...
Lees verder