Vegetarisch barbecueën: zo maak jij je BBQ groen!

Een heuse trend in kookboekenland: vegetarisch barbecueën. De tijd van dikke burgers en half verkoolde worstjes is voorbij!

Bestel De groene barbecue via Paagman.nl

Bestsellerauteur Rukmini Iyer – bekend van de simpele en snelle Bakplaat-reeks – laat in De groene barbecue haar creativiteit los op de lekkerste en origineelste gerechten voor op de barbecue. De 75 recepten zijn opgedeeld in vegetarische en vegan gerechten, dus voor iedereen zit er wel een nieuwe favoriet bij. Van spiesjes met ananas, halloumi en munt tot auberginegeitenkaasburgertjes en van salade met groene asperges tot perziken met amandel en rozemarijn. Snijd de ingrediënten, leg ze op het rooster en laat de barbecue het werk doen. Wij delen wat recepten uit De groene barbecue! Want wat dacht je van ananas-halloumispiesjes met limoen & verse munt (en trek je niets aan  van snobs die hun neus optrekken voor kaas-ananascombi’s) of gekaramelliseerde venkel & paneer?

Nog meer vegetarische barbecuetips:

Groen op kolen – Jeroen Hazebroek

Bestel Groen op kolen via Paagman.nl

Voor Leonard Elenbaas en Jeroen Hazebroek kent het grillen geen geheimen meer. Met Groen op kolen laten zij zien hoe veelzijdig een vega(n) BBQ kan zijn. Ontdek bereidingswijzen van groenten en fruit op houtskool, zoals poffen en grillen, caveman-style of roken. Leer meer over vleesvervangers, zoals tofu, seitan en tempeh en hoe je ze op de BBQ kunt gebruiken. De omnivoren in je omgeving zullen jaloers worden door de stoere, vegetarische gerechten die met een houtskoolbarbecue gemaakt kunnen worden. Met de recepten uit dit boek kun je zelfs een vegan of glutenvrije barbecue samenstellen. Geniet van geroosterde bloemkool, gegrilde fruitsappen, vegan bietenburgers en pittige wokrecepten en zet deze zomer de lekkerste gerechten op tafel.

Vegetarische BBQ – Steven Raichlen

Bestel Vegetarische BBQ via Paagman.nl

Steven Raichlen is dé BBQ-goeroe uit Amerika. Hij is de oprichter van de Barbecue University en auteur van talloze boeken over alles wat met barbecue te maken heeft. Dit kookboek van topauteur Steven Raichlen bevat ruim 200 pagina’s met inspiratie voor een vegetarische barbecue. Met prachtige foto’s en stap-voor-stapinstructies, waarmee zowel de gevorderde als de beginnende barbecueër direct aan de slag kan. Vegetarische BBQ is het ideale boek voor iedereen die nog meer uit zijn barbecue wil halen.

Groente op de grill – Martin Nordin

Bestel Groente op de grill via Paagman.nl

Met dit kookboek leer je alles over het bereiden van groenten op de grilplaat en direct op de barbecue. Geniet van de zoete smaak van uien, de rooksmaak van aubergines en de heerlijke intense smaak van een artisjok. Grill chilipepers in een vergiet of maak rookkaas op de grill. In Groente op de grill vind je allerlei handige technieken en natuurlijke veel verrukkelijke recepten voor voedzame, eenvoudige en verfijnde vegetarische maaltijden. Martin Nordin heeft een goede neus voor smaak, styling en fotografie. Doordeweeks is hij werkzaam in de communicatiebranche en als hij niet werkt, componeert hij het liefst groene burgers en zoekt hij de ultieme balans tussen zoet en zuur in de pickled jalapeños. In zijn boek legt hij uit waarom hij voorstander is van een levensstijl zonder vlees. Maar ook niet-vegetarische burgerliefhebbers kunnen in dit boek hun hart ophalen. Martin hoopt vooral dat je door zijn burgercreaties geïnspireerd wordt om je eigen creativiteit op de burger los te laten!

VEGA BBQ – Malin Landqvist

Bestel VEGA BBQ via Paagman.nl

Met de fantastische recepten uit VEGA BBQ kun je meer dan genoeg inspiratie opdoen voor een vegetarische barbecue. Het boek begint met een uitgebreide uitleg over het aansteken van de barbecue, grilltechnieken en grilltijden van diverse groenten, fruit en andere ingrediënten als kaas en tofu. Dan is het tijd voor de recepten: gegrilde avocado met misodressing, gegrilde zoete-aardappelsalade, gevulde savooiekool met artisjokkencrème en gegrilde amarettoperen met pistachekaramel. Het klinkt allemaal even heerlijk. Stook het vuurtje dus maar lekker op!

Veggie BBQ – Ilka Grunenberg

Bestel Veggie BBQ via Paagman.nl

Vegetarisch eten en grillen – dat past perfect bij elkaar! In dit boek vind je niet alleen gevulde, aan spiesen geregen en opgerolde groenten, maar nog veel meer geweldige creaties. Meer dan 90 recepten met aromatische grillsmaken zorgen voor optimaal grillgenot – ook voor vleeseters! Boordevol heerlijke recepten: de burgers, spiesen en knapperige seitan zijn gewoon onweerstaanbaar. En met de marinades, dips, bijgerechten, broden van de barbecue en drankjes heb je alles wat je nodig hebt voor een perfect barbecuefeest. Dit boek laat zien hoe verrassend veelzijdig vegetarisch barbecueën kan zijn.

Vegetarisch – Ja, ik gril

Bestel Vegetarisch – Ja, ik gril via Paagman.nl

Ja, ik gril! heeft 50 heerlijke barbecue recepten met groenten en fruit – dus zonder vlees of vis -verzameld. Bijvoorbeeld flammkuchen met daslookpesto, gegrilde wijngaardperziken met geitenkaasvulling, linzenburgers en bruschetta met knolselderij! In dit boek vind je zelfs een seizoenskalender voor groenten, fruit en kruiden en een uitleg over verschillende soorten barbecues en grillmethoden. Zo kan je het hele jaar door vegetarisch barbecueën.

Ready, set, cook!

Geschreven door
Meer van Britt

Book haul! De absolute bestsellers van Turning Pages 2022

Wat gebeurt er als je zo’n 300 booklovers na sluitingstijd exclusief toegang...
Lees verder