Bouw je eigen Muizenhuis!

Het Muizenhuis ken je misschien al van de populaire kinderboeken reeks. Het huis is wel drie meter hoog en twee meter breed en is gemaakt van kartonnen dozen en afvalmateriaal.

Bestel Het Muizenhuis boeken via Paagman.nl

In het huis wonen de muisjes Sam en Julia. Julia woont zeshoog middenachter. Ze woont daar met haar moeder in heel heel klein kamertje. Ze slapen samen in een bed. Julia is SUPER nieuwsgierig en REUZE eigenwijs. Ze houdt niet van saai en zodra ze zich verveelt gaat ze op naar buiten. Op avontuur. Met haar vriend Sam.

Sam woont middenvoor in het Muizenhuis. Hij woont daar met zijn vader, moeder, broertjes en zusjes. Hij heeft twee opa’s, twee oma’s, een paar tantes en een oom. Sam is SUPER verlegen en REUZE braaf. Als hij met Julia is, doet hij dingen die hij anders nooit zou durven. Wat Sam teveel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

In de boeken lees je over hun avonturen. Lijkt het jou leuk om zelf een Muizenhuis te maken? Dat kan!

Stap 1:

Neem een gewone kartonnen doos, bijvoorbeeld een verzenddoos of een fruitdoos van de supermarkt. Is je doos te groot? Dan kun je er met karton meerdere kamers in bouwen. Kijk maar hoe:

Stap 2:

Nu is het tijd om je kamer te behangen. Hiervoor kun je van alles gebruiken; bijvoorbeeld kadopapier, gekleurd papier, of onze eigen Muizenhuis behangetjes. Een lambrisering kan je maken van ijscostokjes, karton, of een stukje stof (bijvoorbeeld van een oud kledingstuk!). 

Stap 3:

Je kunt verschillende vloertjes leggen. Een houten vloertje kun je maken met ijscostokjes, of bijvoorbeeld met een sushimatje. Of wat dacht je van een tegelvloertje van stukjes zwart en wit papier? De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik wat je hebt!

Bestel Julia via Paagman.nl

Nu je kamertje af is kan je het gaan inrichten met zelfgemaakte meubeltjes en accessoires. Kijk op de website of het YouTube-kanaal van het Muizenhuis naar 1001 filmpjes met tips hoe je van afvalmateriaal leuke items kan maken.

Bestel Sam via Paagman.nl

Het Muizenhuis assortiment bestaat naast de boeken ook uit knutselmaterialen zoals meubelkits, ijscostokjes, papier mache en knipvellen. En er zijn lieve muizenknuffeltjes te koop om mee te spelen in je eigen Muizenhuis.

Heel veel knutselplezier!

Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Top 15: Back to school in augustus!

Het nieuwe schooljaar startte op 21 augustus en inmiddels kijken we alweer...
Lees verder