Studeer altijd en overal met Oxford Flash 2.0 Flashcards

Leer woordjes, wiskundige formules en begrippen op een leuke en interactieve manier met Oxford flashcards!

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van flashcards en experts zijn het erover eens dat regelmatig gebruik van flashcards een positieve bijdrage levert aan het onthouden van lesstof. Studenten onthouden lesstof 3 tot 6 keer beter door het zelf schrijven en overhoren met flashcards.

Flashcards?

Bestel Oxford Flashcards via Paagman.nl ๐Ÿ‘†

Maar wat zijn flashcards nou precies? Het is eigenlijk heel simpel. Flashcards zijn kartonnen kaartjes waar je op de voorkant de vraag, begrip of wiskundige formule schrijft en op de achterkant het juiste antwoord. Omdat je niet รกlle lesstof op รฉรฉn kaartje kunt schrijven is het maken van de flashcards al een belangrijk onderdeel van het leerproces. Je moet namelijk zelf bepalen welke lesstof het belangrijkste is en om die manier begin je al met studeren nog voordat je eigenlijk รฉcht aan de slag gaat.

Wanneer je alle flashcards klaar hebt, kun je beginnen met jezelf te overhoren. Schud de kaartjes zodat ze niet meer op logische volgorde liggen en loop alle kaartjes รฉรฉn voor รฉรฉn door. Weet je het juiste antwoord? Dan leg je de kaartjes op de โ€˜goedโ€™ stapel. Weet je het antwoord niet, dan leg je het kaartje op de โ€˜foutโ€™ stapel. Zo maak je een duidelijk onderscheid tussen de lesstof die je al kent en de lesstof die je nog eens moet herhalen.

Flashcards zijn te gebruiken voor bijna alle vakken en onderwerpen. Om ze uit elkaar te kunnen houden kun je verschillende kleuren kaartjes gebruiken of ze van een kenmerk te voorzien.

Gebruik de SCRIBZEE-app voor nog meer gemak!

Om het jezelf nog makkelijker te maken: met Oxfordย flashcards heb je de mogelijkheid om papieren flashcards in te scannen met de gratis SCRIBZEE- app. De flashcards worden in de app automatisch op kleur gesorteerd en het is achteraf mogelijk om fotoโ€™s, opmerkingen en geheugensteuntjes toe te voegen. Maar het beste is dat je flashcards altijd en overal digitaal terug te vinden en te gebruiken zijn! Met je SCRIBZEE-account studeer je nu altijd en overal op al je apparaten.

Bestel alle producten van Oxford via Paagman.nl ๐Ÿ‘†

Door de quiz-mode die in de SCRIBZEE-app is verwerkt, kun je jezelf super snel รฉn op een leuke manier overhoren. In de quiz-mode zie je de voorkant van de flashcard, voor het antwoord tik je op de kaart. Heb je hem goed? Dan swipe je naar rechts. Bij een fout antwoord swipe je naar links. Na afloop krijg je een score en zie je precies of je nog even flink moet blokken of dat alles in orde is!

Om je optimaal voor te bereiden is de quiz-mode zodanig geprogrammeerd dat flashcards waar je meer moeite mee hebt vaker terugkomen in de quiz. Vragen die je goed hebt komen juist minder vaak terug.

Door de combinatie van de handgeschreven flashcards en de bijbehorende SCRIBZEE-app biedt Oxford Flash 2.0 de ideale studiepartner om lesstof op een slimme en leuke manier eigen te maken.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

In รฉรฉn oogopslag zien of je Valentijnsdate een goede match is? Dat kan!

Tekst: Monica Wardenaar Als relaties over gaan wordt er vaak gezegd: โ€˜hij...
Lees verder