Stel je nu eens voor dat we een tiental jaar teruggaan in de tijd…

Love is in the air! Dé liefdesdag van het jaar nadert weer, dus dit is hét moment om wat extra aandacht aan je geliefde(s) en de liefde in het algemeen te schenken. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar de manier waarop wij met liefde en relaties omgaan verandert met de tijd.

Stel je nu eens voor dat we een tiental jaar teruggaan in de tijd. Van Tinder was toen nog geen sprake. Je doet je brievenbus open en vindt er een single-catalogus. Op elke pagina staat een portretfoto van een single die bij jou in de buurt woont, mooi gepresenteerd met naam, leeftijd en eventueel beroep. Je kan zelfs zien hoe ver jullie van elkaar wonen. Als je geen interesse hebt, dan sla je de bladzijde om. Genoeg keuze, toch? Bij het inbeelden van dit scenario lopen je misschien de rillingen over het lijf, maar dat is wel hoe mobile dating er tegenwoordig uitziet. En wat zijn daar de gevolgen van? Dr. Elisabeth Timmermans zocht het uit voor jou aan de hand van de wetenschap en presenteert haar bevindingen in haar boek Liefde in tijden van Tinder.

Liefde in tijden van Tinder bij Paagman
Bestel Liefde in tijden van Tinder nu bij Paagman.nl

Wist je bijvoorbeeld dat…

• Er 13 redenen zijn waarom mensen datingapps als Tinder gebruiken en liefde en seks staan zeker niet op nummer 1.

• 1 op de 5 Tindergebruikers eigenlijk al een relatie heeft.

• De kans dat je seks hebt via een datingapp groter is dan de kans dat je een relatie vindt.

• Er achter datingapps als Tinder ook algoritmes schuilgaan die proberen te zorgen dat jij in de verleiding komt om te betalen voor het gebruik van deze apps.

• Datingapps eigenlijk niet zo graag willen dat jij de liefde van de wereld vindt.

Ziezo, dat zijn al een paar weetjes over die datingapps, maar Liefde in tijden van Tinder gaat veel verder dan dat. Elisabeth Timmermans laat je aan de hand van talrijke voorbeelden zien hoe onze relaties dagdagelijks geconfronteerd worden door de media die ons vertellen hoe de liefde of seks horen te zijn. Maar ook: had jij al eens ruzie met je partner door iets dat je zag op Facebook? Dan ben je lang niet de enige, Facebook zorgt namelijk voor meer Facebookjaloezie in de relaties. Of stoor jij je regelmatig aan het smartphonegebruik van je partner? Die blijkbaar zijn of haar schermpje interessanter vindt dan jou? Zelfs daar bestaat een woord voor: phubbing! En hoe zit het eigenlijk met ontrouw wanneer de verleiding precies overal op de loer ligt?

Wil je meer lezen over sociale media en onze mobiele generatie? Wat dacht je van…

Marten Mantel – Aan het typen…

Bestel Aan het typen… bij Paagman.nl

Ken je dat? Dat je moeder urenlang aan het typen… is en dat er uiteindelijk alleen maar ‘ok’ volgt? Of dat je gevangen zit in een groepschat en er niet uit durft? Of de schaamte die je voelt als je per ongeluk een oude foto van een crush liket?

Ons hele gedrag is aangepast aan dat kleine apparaatje dat altijd leeg is als je het nodig hebt. We worden superonzeker als berichten met blauwe vinkjes te lang onbeantwoord blijven, we kijken er niet meer van op als iemand een selfie maakt tijdens een begrafenis en door de voortdurende afleiding van de smartphone is er nog weinig over van ons concentra-… wacht, iemand stuurt me net een gifje van een geit op skeelers.

Aisha Scheuer – Dit is waarom mensen op Twitter zitten

Bestel Dit is waarom mensen op Twitter zitten bij Paagman.nl

In Dit is waarom mensen op Twitter zitten zijn de beste tweets uit ons taalgebied verzameld. Het is een hilarisch zelfportret van Nederland door de ogen van Nederlanders, met onderwerpen die eenieder zal herkennen.

Dit is zomaar een greep uit de duizenden tweets die vanuit ons land dagelijks de wereld in worden gestuurd. En daar zit veel moois tussen: de zelfbedachte grappen, woordspelingen en aforismen zijn bij vlagen briljant.
Aisha Scheuer behoedt op haar website de beste tweets voor de vergetelheid. En met succes: haar platform Dit Is Waarom Mensen Op Twitter Zitten is een begrip geworden. Maandelijks zien meer dan een miljoen mensen haar selectie van het beste van Twitter.

 

 

 

 

Geschreven door
Meer van Britt

Voorleestips: zes do’s en don’ts over voorlezen

Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Dit is een campagne...
Lees verder