Aan de slag met het Pioppi kookboek met deze recepten!

Na het grote succes van het boek Het Pioppi dieet is er nu door health coach Nora French een bijbehorend kookboek uitgebracht. Dit kookboek zit vol weekmenu’s, tips en de lekkerste Pioppi-recepten. Kan je niet wachten om te beginnen? Wij mogen wat recepten met je delen!

Wat is Pioppi…?

Bestel Het Pioppi dieet bij Paagman.nl

Mocht je het gemist hebben, even een kleine recap: In het piepkleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar ook lang en gezond. Er is geen sportschool, geen supermarkt. Het eten is er verrukkelijk en ze genieten elke avond van een glas wijn. Hierop is de Pioppi-levensstijl en dus ook Het Pioppi dieet gebaseerd. Je hoeft geen ‘nee’ te zeggen tegen lekker eten en je hoeft er ook geen uren voor te sporten. In drie weken zal het Pioppi-dieet je helpen om simpele, haalbare en blijvende veranderingen door te voeren in je eet-, slaap- en beweegpatroon. Voor iedereen haalbaar, hoe druk je leven ook is.

Het kookboek

Bestel Pioppi het kookboek bij Paagman.nl

In het kookboek maak je nu nóg eenvoudiger kennis met het Pioppi-dieet en kun je het ook meteen toepassen. Het resultaat is een laagdrempelig kookboek dat gebaseerd is op de inzichten van het Pioppi-dieet én Nora French. Alle recepten zijn volgens de basisprincipes van Pioppi én geschikt voor alle dagen van de week. De handige weekmenu’s en tips maken het boek extra praktisch en haalbaar voor iedereen. Eet, leef en voel je fit als de mensen uit het piepkleine Italiaanse dorpje Pioppi! Dat het Pioppi-lifestyleplan echt werkt, toonde de veelbesproken uitzending van Dokters van morgen aan. Na een paar weken leven volgens dit plan hadden de proefpersonen in het programma ieder hun eigen succesverhaal. In een enkel geval bleek zelfs dat mensen met diabetes minder medicijnen hoefden te nemen.

Ontbijt

Shakshuka

Shakshuka komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Dit eenpansgerecht is daar een echte klassieker. Je pocheert de eieren op een bedje van gekruide tomatensaus met verse groenten. Volgens de traditie eet je de eieren met z’n allen rechtstreeks uit de pan.

Ovenomelet met appel & kaneel

Deze bijzondere omelet bak je in de oven. Terwijl de omelet met geraspte appel en kaneel wordt gebakken, heb jij tijd om heerlijke toppings uit te kiezen zoals ricotta, blauwe bessen, amandelpasta en kokosrasp.

Lunch

Courgetti met kip & avocado-pesto

In dit recept maak je met een spiraalsnijder van courgettes dunne sliertjes. Courgetti is een gezond alternatief voor spaghetti. Door de neutrale smaak past de groene groente perfect bij de kip en de romige avocado-pesto.

Geroosterde groenten met halloumi

Gebakken halloumi op een bedje van geroosterde groenten. Halloumi is een zoute kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk. Het heeft een stevige structuur en daarom kun je de halloumi in de pan bakken.

Diner

Bloemkoolpuree met paddenstoelen, spinazie & amandelen

Deze bloemkoolpuree is een complete maaltijd. Dat komt door de voedzame toevoeging van onder meer paddenstoelen, spinazie en amandelen. Bij deze puree zul je dus niet snel een stukje vlees of vis missen.

Lamskoteletjes met knoflook & groenten

Lamsvlees heeft een geheel eigen textuur en smaak: zacht en licht zoet. De lamskoteletjes in combinatie met de groenten vormen een heerlijke, smaakvolle maaltijd.

Groentelasagne met feta

In plaats van laagjes pasta gebruik je in deze lasagne plakjes courgette, aubergine en zoete aardappel. De groenten rooster je eerst in de oven. Ondertussen maak je een smaakvolle mediterrane tomatensaus.

Meer weten?

Op 24 februari 2019 zal Nora French bij onze vestiging Centrum (Lange Poten 41, Den Haag) alles vertellen over haar kookboek en het Pioppi-dieet. Aanmelden kan via de aanmeldpagina op de website van Paagman.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

YALfest, alle Young Adult fans verzamelen

Sandra, verkoopadviseur in kinderboekenwinkel Villa Paagman. Leest minstens 3 boeken per week,...
Lees verder