Paagman at your service! Dit zijn de beste moederdagcadeaus

Het enige dat je moet weten voor het perfecte moederdagcadeau, is het lievelingsgenre van de vrouw die jou op de wereld zette.

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist Moederdag 2020 gewonnen. Mits je je aan deze tips houdt. We zochten voor elk genre een recent verschenen boek om cadeau te doen. Zo kun je er bijna vanuit gaan dat ze dit boek nog niet heeft gelezen. Vergeet ook niet om een lief berichtje en de datum erin te schrijven.

Roman

Naar de overkant – Santa Montefiore

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Doe je moeder een boek cadeau waarmee ze uren zoet is in het lentezonnetje. In deze nieuwe meeslepende roman van Montefiore wordt het Marigold, die samen met haar man en dochter op het Engelse platteland woont, allemaal even te veel. Zeker wanneer ook haar negentigjarige moeder intrekt en haar andere dochter terugkeert uit Milaan met een gebroken hart. Marigolds leven ontspoort steeds verder, tot het punt dat zij niet meer in staat is om haar winkel te runnen en het huishouden draaiende te houden. Dan wordt haar diagnose duidelijk. Ze zal meer dan ooit de steun van haar familie nodig hebben, maar zijn zij wel in staat op de offers te brengen die dat van hen vraagt?

Historische roman

De dame van het Voorhout – Marja Visscher

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

De dame van het Voorhout is een historische roman die zich afspeelt in de Hofstad. Het verhaal gaat over Johanna van Coesvelt (1684-1768). Ondanks haar ietwat simpele komaf trouwde zij in 1726 met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Ze werkt op dat moment als huishoudster in zijn paleis aan het Korte Voorhout. Wanneer Simons vrouw Suzanna sterft, vraagt zij Johanna voor hem te zorgen. Het huwelijk tussen de hooggeplaatste heer en zijn huishoudster doet veel stof opwaaien in het 18e-eeuwse Den Haag. Marja Visscher tekent Johanna’s leven op: waar kwam deze vrouw vandaan, hoe kwam ze hier terecht en wat heeft ze moeten achterlaten?

Reizen

Buitenpost – Dan Richards

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Is jouw moeder een echte reiziger? Zie hier: haar ideale cadeau. In dit boek gaat Dan Richards op zoek naar buitenposten, naar plekken waar stilte, afzondering, avontuur of spiritualiteit te vinden zijn. In de voetsporen van avonturiers en stiltezoekers reist hij van het Cairngormgebergte in Schotland naar de woeste natuur van IJsland. Hij bezoekt ijskoude spooksteden in Spitsbergen, Shinto-heiligdommen in Japan, de woestijn van Utah, maar ook de schrijfhut van Roald Dahl en een in de Noord-Atlantische Oceaan gelegen vuurtoren. Richards schrijft zo verleidelijk, tijdens het lezen voel je doorlopend de behoefte zelf een rugzak om te gorden en op pad te gaan.

Thriller

Souvenir – Suzanne Vermeer

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Voor moeders die wel van een beetje spanning houden tippen we deze nieuwe Suzanne Vermeer. Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien zijn op vakantie in Umbrië, waar ze een meerdaagse kookcursus willen combineren met wandelen, wijnproeven en uitstapjes naar de mooie stadjes in de regio. Op een ochtend is Carolien echter ineens verdwenen. Ze blijkt een taxi naar Florence te hebben genomen, de stad waar ze als tiener enkele jaren heeft gewoond, maar daar loopt het spoor dood. Nienke is ten einde raad. Haar moeder lijdt sinds twee jaar aan de ziekte van Alzheimer en lijkt niet te weten wat ze doet. Met niets anders dan een medaillon als aanwijzing gaat ze op onderzoek uit, maar intussen ontspint zich thuis in Nederland nog een ander drama.

Geschiedenis

Onze man in New York – Henry Hemming

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Voor wie van waargebeurde verhalen houdt is Onze man in New York een echte aanrader. Het is het
verhaal van William Stephenson, de man model stond voor James Bond. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waren de Verenigde Staten vastbesloten zich niet in de strijd te mengen. In 1940 was 92 procent van de Amerikaanse bevolking tegen inmenging. Churchill wist dat hij de oorlog alleen kon winnen met de Amerikanen aan zijn zijde en dus verzon hij een list. De Britse geheime dienst, MI6, stuurde William Stephenson naar New York om daar met behulp van propaganda en nepnieuws de publieke opinie te beïnvloeden. Met succes: anderhalf jaar later vond meer dan twee derde van alle Amerikanen dat het tijd werd dat Amerika zich in de oorlog mengde.

Sport & vrije tijd

Wandellust – Twan Huys

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Voor alle moeders die niet graag stilzitten is Wandellust een heerlijk cadeau. Twan Huys is zijn leven lang al een gepassioneerd wandelaar. Van jongs af aan ging hij met zijn ouders op pad in de heuvels van Zuid-Limburg, op zoek naar zeldzame orchideeën, ijsvogels en dassen. In Wandellust verbreedt hij zijn horizon en beschrijft de mooiste wandelgebieden van Nederland. In een turbulent jaar vindt hij rust tijdens lange tochten, soms met zijn vader en moeder, beiden ver in de tachtig, soms met vrienden en bekenden als Herman Finkers, prinses Irene, Geert Mak en Jane Goodall.

Biografie

Simone de Beauvoir – Kate Kirkpatrick

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Geef jouw sterke moeder een sterke biografie van een ijzersterke vrouw cadeau. Filosoof, schrijver en feministisch icoon – Simone de Beauvoir was het allemaal. Biografe Kate Kirkpatrick had voor het eerst toegang tot nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Het resultaat is een echte pageturner: diepgravend, verrassend en ontroerend. Deze baanbrekende biografie werpt een geheel nieuw licht op De Beauvoir, die definitief neergezet wordt als een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

Kunst & fotografie

I see faces – Irene Schampaert

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Wil je jouw moeder aan het lachen maken? Dat kan met dit grappige fotoboek van Irene Schampaert. Pareidolie of pareidolia is een vorm van illusie waarbij iemand een zodanige interpretatie van een waarneming heeft, dat hij hierin herkenbare dingen meent waar te nemen. Gezichten spannen daarbij de kroon en de beelden zijn dan ook hilarische figuurtjes die niet meer zijn dan gebouwen, stopcontacten of verschrompelde vruchten. Dit boek is zo grappig dat je maar blijft kijken en zoeken naar de lachende, huilende, roepende gezichten. Het lijkt wel een geïmproviseerde Muppet Show.

Koken

Chef Toub – Mounir Toub

Bestel moederdag cadeaus boekentips bij Paagman
Bestel via Paagman.nl

Mocht je nog vaak meegenieten van de kookkunsten van je moeder, dan is dit boek ook een beetje voor jou. In zijn nieuwe boek Chef Toub: Lekker Arabisch neemt Mounir je mee naar de rijke Arabische keuken, van Marokko tot Libanon en van Syrië tot Tunesië. Het boek bevat makkelijke gerechten voor doordeweeks, maar ook gerechten om in het weekend mee uit te pakken. Geniet op een dinsdag van een Marokkaanse couscoussalade of een Turkse linzensoep en trakteer de hele familie op zaterdag op een mezze-lunch.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Hilke

15x schoencadeautjes onder een tientje

Wanneer hoopvolle mini-mensjes ’s nachts liggen te slapen, zijn Sinterklaas en zijn...
Lees verder