Sonja Barend op zaterdag in Paagman

Van Sonja Barend verscheen dit voorjaar haar indrukwekkende biografie Je ziet mij nooit meer terug. Volkskrant-journalist Arjan Peters interviewde Sonja Barend daarover in Paagman.

Je ziet mij nooit meer terug zijn niet Sonja’s laatste woorden. De titel is de uitspraak van haar vader bij zijn gedwongen afscheid van haar moeder. Achter haar elegante en intelligente verschijning gaat namelijk een aangrijpend oorlogsverleden schuil. Familieherinneringen, televisieherinneringen en haar eerste hilarisch slechte recensie in de Telegraaf komen voorbij in dit gesprek met Arjan Peters.

Nog niet bij het einde van zijn eerste vraag aangekomen wordt het woord al vakkundig overgenomen door gast Sonja Barend. Arjan Peters weet in die eerste paar minuten gelukkig zijn taak veilig te stellen door haar vriendelijk te bedanken voor haar aanvulling en maakt vervolgens zijn vraag toch nog zelf af. Sonja legt zich er lachend bij neer. Prachtig!
Kijk hier het volledige interview met een innemende Sonja Barend over haar biografie.

Interview met Sonja Barend (volledige versie) from Paagman on Vimeo.

In haar eigen woorden

Sonja Barend was decennialang een van de meest vertrouwde gezichten op de Nederlandse televisie. Generaties groeiden op met haar programma’s. Haar heldere en betrokken manier van interviewen was een voorbeeld en inspiratie voor velen.

In dit boek zoekt zij naar antwoorden op haar eigen vragen die te maken hebben met het lot van haar vader en moeder in oorlogstijd. Vragen die haar sinds haar kindertijd achtervolgen. In deze indringende memoires probeert ze inzicht te geven in hetgeen haar gedurende haar hele loopbaan heeft bewogen en de richting in haar televisiewerk heeft bepaald. Daarmee komt Sonja Barend, die voor velen al zo vertrouwd was in de huiskamer nog dichterbij. Je ziet mij nooit meer terug is een intiem en ontroerend document.

Je ziet mij nooit meer teug – Sonja Barend 19,99 Bestellen? Klik op de cover
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Recensie De Maand van de Bloemendoder

Fabian Paagman leest het boek De Maand van de Bloemendoder. Een tragedie...
Lees verder