Maak van jouw goede voornemens een succes!

Heb jij goede voornemens voor 2020? Nou, wij helpen je graag een handje om deze voornemens met succes te volbrengen.

We zochten namelijk bij de meest populaire voornemens een passend boek (of twee). Met deze boeken in je boekenkast of op je nachtkastje, kun je er écht niet meer om heen.

Goede voornemen #1: Afvallen en gezonder eten

Jongleren met voeding – Jaap Seidell & Jutka Halberstadt

Wacht nog heel even voordat je begint te gooien met sinaasappels. Wat wetenschappers Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bedoelen is dat het maken van goede voedingskeuzes soms aanvoelt als jongleren met allerlei soorten informatie. Om die reden beantwoorden ze in dit boek kleine en grote vragen over voeding, gedrag en gezondheid tijdens de zwangerschap, voor baby’s, peuters, schoolkinderen, tieners en volwassenen.

Nu afvallen en nooit meer aankomen – Eveline van de Waterlaat & Leo Versluys

Is 2020 niet het eerste jaar dat je begint met dit voornemen? Lees dan dit boek vol vernieuwende inzichten en praktische oplossingen waarbij niet alleen naar je voeding en levensstijl wordt gekeken, maar vooral ook naar je persoonlijkheid en gedrag. De bedenkers van deze NU SLANK methode zijn Eveline van de Waterlaat (diëtist en toegepast psycholoog) en Leo Versluys (therapeut, coach en gespecialiseerd in gedragsverandering).

Goede voornemen #2: Meer tijd voor familie en vrienden

Happy time offline – Vincent Wijers

Is het jouw voornemen om meer tijd met je familie en vrienden door te brengen? Happy Time Offline staat vol originele ideeën en activiteiten – zonder het gebruik van een scherm – voor mannen, vrouwen én kinderen. Talloze denk-en-doe dingen in dit boek, die je alleen of samen met anderen kunt doen en je op een aanstekelijke manier weer in contact brengen met jezelf en alles en iedereen om je heen.

999 vragen aan je partner

Of je het komend jaar 25 jaar getrouwd bent of net een half jaar verkering hebt, met dit boek leer jij jouw partner écht goed kennen. Dus zet een glaasje wijn en een kaasplankje klaar (ja joh, waarom niet) en vraag jouw partner in 999 vragen het hemd van het lijf. Naast de quality time die jullie zullen ervaren heb je aan het einde van de rit ook een fantastisch nalatenschap voor eventuele nakomelingen.

Goede voornemen #3: Beter omgaan met geld

The happy financial – Marjan Heemskerk

In The happy financial laat Marjan Heemskerk je zien hoe je ervoor kan zorgen dat geld voor jou gaat werken in plaats van andersom. Met het vijfstappenplan in dit boek heb je snel inzicht in je financiën, bepaal je je langetermijndoelstellingen, kom je erachter wat je écht nodig hebt en bouw je vermogen op.

Haal alles uit uw geld – Lus van den Borre

In dit boek staan 101 tips over sparen, beleggen, belastingen en successie (met 5 extra tips). Veel mensen weten weinig over geld omdat ze ervan overtuigd zijn dat alles met betrekking tot financiën saai en/of ingewikkeld is. Ze doen dan ook geen moeite om er enige kennis over te vergaren. Dat is niet zo verstandig, want als jij je niet interesseert in jouw geld, dan doen anderen dat wel.

Goede voornemen #4: Iets nieuws leren

The big book of challenges – Sabine Hausmann

Maak jezelf los uit jouw routine! In het Big Book of Challenges staan honderd uitdagingen die je helpen om elke dag wat meer speciaal te maken. Wil je meer sporten of je omgeving bewuster ervaren: voor elke wens is er een passende uitdaging. Begin klein en eindig met langdurige uitdagingen die je leven zullen veranderen.

Vind je stem – Noor Unnahar

Verlicht je schrijfstijl, ontdek poëtische stijlfiguren, maak collages van gevonden beelden en eigen teksten en ga dapper op ontdekkingstocht door je eigen geest. Noor Unnahar wijst je met de Poetry journal de weg naar creatieve expressie door haar weloverwogen opdrachten.

Goede voornemen #5: Meewerken aan een betere wereld

Ontplastic

Als het in 2019 ging om een betere wereld, dan ging het om het klimaat. Een voorzichtig kijkje in de glazen bol leert ons dat dit pas het begin is. Is het jouw goede voornemen om een steentje bij te dragen? Dan is dit boek een musthave voor jou. In het boek Ontplastic lees je 101 (!!) simpele (!!) manieren om plastic uit je leven te bannen en de wereld te redden.

Generatie nu – Lauren Sharkey & Manjit Thapp

Laat je inspireren door 52 inspirerende vrouwen die nú het verschil maken. Voor Generatie  nu verzamelde Lauren Sharkey de verhalen van 52 activisten tussen de 9 en 22 jaar die zich inzetten voor een betere wereld. Sommigen van hen zijn actief op het gebied van emancipatie en gelijke rechten voor iedereen, anderen houden zich bezig met onderwerpen als politiek, wetenschap en het milieu.

Goede voornemen #6: Je leven ordenen

Dromen –en doelenplanner – Judith Noordzij

Of het nu om een businessplan gaat, een nieuwe studie, een sixpack of meer tijd voor je vrienden en familie; de Dromen- en doelenplanner helpt je om je doelen te bepalen en te plannen hoe je ze kunt bereiken. Judith Noordzij, die na een burn-out de weg vond naar wat ze echt wilde doen weet als geen ander hoe je je tijd moet verdelen om wel je doelen te bereiken maar niet op te branden.

Getting things done – David Allen

Getting Things Done is de ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt je in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Hierdoor heb je overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt je volledige aandacht aan te geven.

Goede voornemen #7: Stoppen met roken

Niet roken, maar koken – Pauline Dekker & Wanda de Kanter

Makkelijker kunnen we het niet maken, maar leuker, dat mogelijk wel. De twee longartsen Pauline Dekker en Wanda de Kanter werden uit de anti-rookclub gezet, ze zouden te activistisch zijn. Daarom bedachten ze een alternatief plan om aan fondsen te komen: een kookboek. De opbrengsten gaan naar de Stichting Rookpreventie Jeugd. En zolang je aan het koken bent, ben je in ieder geval niet aan het roken.

Nederland stopt met roken – Pauline Dekker & Wanda de Kanter

Dezelfde dames die bovenstaand kookboek schreven, schreven tevens een boek dat geprezen wordt als eyeopener en het beste boek om te stoppen met roken (volgens ikwilstoppenmetroken.nu). Het is volledig gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar tegelijkertijd voor iedereen te begrijpen. Het boek helpt om goed voorbereid te gaan stoppen, onontbeerlijk voor een hoge succes-kans.

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Joël Dicker worstelt met de balans tussen fictie en non-fictie

Tekst: Tess van der Zwet Beeld: Jeremy Spierer Joël Dicker (Genève, 1985)...
Lees verder