Ken je Corina Bomann? Het Duitse antwoord op Lucinda Riley

Lees jij de boeken van Lucinda Riley ook zo graag? Dan is de kans groot dat je inmiddels al alles van haar hand gelezen hebt en helaas zal er ook niet veel nieuw werk meer verschijnen. Tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe favoriete schrijfster dus. Wat dacht je van Corina Bomann?

Bestel alle titels van Corina Bomann via Paagman.nl

Corina Bomann (1974) is een Duitse romanschrijfster. Haar historische romans, waaronder de Vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie en De kleuren van schoonheid-trilogie, staan steevast hoog in de bestsellerlijsten in Duitsland. De boeken van Bomann worden vaak gezien als het Duitse antwoord op De zeven zussen-serie van Lucinda Riley.

Een aantal romans, zoals Winterbloesem en De jasmijnzussen, zijn losse verhalen en dus heel geschikt om te kijken of de schrijfstijl je aanspreekt. Maar als je hooked bent, heeft Corina Bomann gelukkig ook al twee (bijna volledig voltooide) trilogieën op haar naam staan!

Vrouwen van de Leeuwenhof

In Vrouwen van de Leeuwenhof-trilogie schrijft Corina Bomann over het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof, wat het decor is van de levens van drie heel verschillende vrouwen. Elk op hun eigen manier proberen zij een weg door het leven te vinden, op zoek naar een gelukkige toekomst in een snel veranderende wereld. Lees de boeken in de juiste volgorde:

Voor de liefhebbers van Lucinda Riley is de trilogie De vrouwen van de Leeuwenhof een absolute aanrader.

– Margriet

1. Agneta’s erfenis

Bestel De Vrouwen van de Leeuwenhof via Paagman.nl

Een machtige familie. Een prachtig Zweeds landgoed. Een hartverscheurende keuze. Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te leiden als student aan de kunstacademie in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze een telegram waardoor haar leven op zijn kop wordt gezet: ze wordt gesommeerd terug te keren naar landgoed de Leeuwenhof om daar de stoeterij van haar familie te gaan beheren. Daarmee worden haar een adellijke titel en een leven vol luxe op een presenteerblaadje aangeboden, maar was dat niet juist het leven waaraan ze wilde ontsnappen? Kiest Agneta ervoor de familietraditie in stand te houden en haar adellijke plichten op zich te nemen, of wint haar verlangen naar vrijheid en echte liefde?

2. Mathilda’s geheim

Een vrouw gaat op zoek naar haar herkomst. Tot de Tweede Wereldoorlog alles ontwricht. Het prachtige Zweedse landgoed de Leeuwenhof is het decor van de levens van drie heel verschillende vrouwen. Elk op hun eigen manier proberen zij een weg door het leven te vinden, op zoek naar een gelukkige toekomst in een snel veranderende wereld. Mathilda is zestien als haar moeder in 1931 plotseling sterft en ze alleen achterblijft. Dan komt de indrukwekkende Agneta Lejongård in haar leven. Agneta blijkt Mathilda’s voogd te zijn en ze neemt Mathilda mee naar het prachtige landgoed de Leeuwenhof in het zuiden van Zweden. Mathilda weet niet dat Agneta haar tante is, maar voordat Agneta haar over haar afkomst kan vertellen, wordt Europa verscheurd door de Tweede Wereldoorlog. Het leven zoals iedereen het kende verandert voorgoed. In de chaos zal Mathilda haar lot in eigen handen moeten nemen en nieuwe wegen moeten bewandelen op zoek naar geluk.

3. Solveigs belofte

Eén vrouw kan het landgoed van haar familie redden. Maar heeft ze de moed om te doen wat nodig is? De jonge Solveig – verliefd en verloofd – lijkt een stralende toekomst tegemoet te gaan, maar een tragisch ongeval maakt een einde aan haar geluk. Ze besluit zich terug te trekken op de Leeuwenhof, bij haar moeder en grootmoeder. Daar is ze hard nodig, want het eerbiedwaardige landgoed verkeert in slechte staat. Solveig heeft allerlei ideeën om het huis en het omringende landgoed te redden, maar welke zijn goed en haalbaar? Als er een Amerikaan en een aantrekkelijke zakenman uit Stockholm op de Leeuwenhof arriveren, opent hun inbreng en kennis voor Solveig de deur naar de wijde wereld. Ze wil niets liever dan een nieuwe start maken, voor de Leeuwenhof en voor de liefde. Maar kan ze haar verdriet om haar verloren geluk achter zich laten?

De kleuren van schoonheid

In De kleuren van schoonheid-trilogie schrijft Corina Bomann over het leven van Sophia in Berlijn (1926), Parijs (1929) en New York (1942). Lees de boeken in de juiste volgorde:

Er is een nieuwe Lucinda Riley opgestaan, en ze heet Corina Bomann.

– de Volkskrant

1. Sophia’s hoop

Bestel De kleuren van schoonheid via Paagman.nl

Is de wereld klaar voor een jonge vrouw met grote ambities? Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Haar eerste liefde eindigde in een schandaal, haar vader heeft in zijn woede gezegd dat ze hem niet meer onder ogen mag komen en ze kan het zich niet veroorloven om verder te studeren.

Gedesillusioneerd en met haar dromen in puin vlucht Sophia naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot cosmetica-imperium. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist van haar dat ze tien jaar lang ongetrouwd blijft, en dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet nogmaals voorbij zou gaan.

2. Sophia’s wens

Is Europa te klein voor een vrouw die groots droomt? Parijs, 1929. De lichtstad lijkt Sophia geen geluk te brengen. Na een traumatische ervaring heeft ze het gevoel dat ze de liefde nooit meer zal vinden en ze voor altijd eenzaam zal zijn. Is Europa misschien te klein voor een vrouw die groots denkt? Ze besluit de grote oversteek te maken naar Amerika. Daar, in New York, begint haar leven weer kleur te krijgen. Een zakelijk aanbod van de befaamde Elizabeth Arden geeft haar een onverwachte kans en er komt ook weer liefde in haar leven. Maar een genadeloze concurrentiestrijd tussen haar oude en nieuwe werkgever dreigt roet in het eten te gooien. Plotseling staan haar toekomst en geluk opnieuw op het spel.

3. Sophia’s triomf

Is ze bereid haar plannen bij te stellen voor de liefde, net nu ze echt succes heeft? New York, 1942. Sophia lijkt eindelijk haar geluk te hebben gevonden, maar haar wereld stort opnieuw in als haar man zich geroepen voelt om zich vrijwillig aan te melden om te vechten aan het front. De oorlog in Europa, die zo ver weg leek voor Sophia, ook al hoorde ze wel verhalen van haar vrienden in Parijs en Berlijn, komt nu akelig dichtbij. Ze besluit zich op haar werk te storten en krijgt een grote opdracht om samen met de succesvolle Elizabeth Arden een huidverzorgingslijn op te zetten. Of is nu dan toch het moment gekomen om zelfstandig verder te gaan? Terwijl ze nog met die vraag worstelt, krijgt ze het verschrik-kelijke bericht dat haar man vermist wordt in Frankrijk. Als ook het nieuws uit Duitsland steeds alarmerender wordt, besluit Sophia haar plannen om te gooien. Want als ze moet kiezen tussen alles wat ze tot nu toe heeft bereikt en haar grote liefde, is het antwoord snel gegeven.

Ga jij een boek van Corina Bomann lezen? Of heb je al iets gelezen?

Tags bij dit verhaal
,
Geschreven door
Meer van Britt

Ik weet de titel niet meer… maar de cover was rood!

“Ik weet de titel van het boek niet meer, maar de cover...
Lees verder