22 for ’22: Met deze goede voornemens wordt 2022 jouw jaar!

“In 2022 gaan we het helemaal anders doen!” Maar wat precies? Voor 2022 hebben wij 22 goede voornemens die er voor kunnen zorgen dat het jouw jaar wordt. Tijd voor een frisse start!

Zijn er bepaalde doelen die jij komend jaar graag wilt halen? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Of misschien wil je het juist zoeken in de kleinere dingen door liever te zijn voor jezelf of de mensen om je heen. In dit overzicht bieden wij inspiratie voor goede voornemens: uiteraard mogen de voor de hand liggende doelen niet ontbreken, maar hopelijk kunnen we je met een aantal suggesties ook nog verrassen of op extra ideeën brengen. En om de kans van slagen te vergroten delen we gelijk ook een paar (boeken)tips die je kunnen helpen je goede voornemen te halen!

✨1. Opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Voor een echte frisse start ga je niet alleen aan de slag bij jezelf maar ook in je omgeving. Het begint in januari al met het wegdoen van de kerstboom (of niet natuurlijk – you do you), dus dan kan je net zo goed doorpakken en de rest van je huis ook eens onder de loep nemen. Hoe lekker zou het zijn als je in de eerste maand van het jaar je goede voornemen al af kan vinken! Of begin rustig aan en verdiep je eerst in opruimtechnieken. De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Gelukkig heeft ze haar methode ook in een boek opgeschreven: ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.

✨2. Dress to impress

Ook in 2021 hebben we helaas niet alle mooie jurken, chique pakken en fancy schoenen kunnen dragen die we misschien zouden willen, omdat er nou eenmaal minder feestelijke aangelegenheden waren. Laten we daar in 2022 verandering in brengen! We weten niet hoe de wereld van morgen er uit zal zien, maar we kunnen wel zelf de slingers ophangen. Dus trek de stoute schoenen aan en dress to impress! Misschien heb je je eigen stijl al helemaal uitgevonden of kan je nog wat hulp gebruiken? In Kleed Jezelf Gelukkig laat Manon Meijers, een van Nederlands bekendste fashion stylisten, je zien dat je kleding een stuk belangrijker is dan je in eerste instantie dacht. En Style your life van Lonneke Nooteboom is een unieke combinatie van stijlgids én motivatiehandboek. Of mist jouw kledingkast alleen een paar key pieces? Met Preloved leren topstylistes Maartje van den Broek en Maartje Bodt je vintage hunten als een pro. Kraak dit jaar de code achter je kleding en kom voor altijd goed voor de dag!

✨3. De sigaret definitief uitmaken

De overheid is al een heel aantal jaar bezig om het (starten) met roken steeds moeilijker te maken. Gebouwen mogen geen rookruimte meer hebben, horeca mag geen rookwaren meer verkopen en vanaf 2024 is het verkopen van tabak zelfs in supermarkten verboden. Het stoppen met roken staat ieder jaar bij veel mensen hoog op hun goede voornemens-lijstje, dus wacht niet tot Stoptober en ga er nu al mee aan de slag. Nederland stopt! Met roken is hét handboek op rookstopgebied. Een must voor iedereen die wil stoppen. De auteur van dit handboek, Pauline Dekker, schreef ook het kookboek Niet roken maar koken. De opbrengsten van dit boek gaan naar een goed doel: de Stichting Rookpreventie Jeugd, die zich tot doel gesteld heeft om kinderen uit handen te houden van de tabaksmaffia.

✨4. Ontdek de buitenmens in jezelf

Wil jij graag een echte echte actieveling worden die het liefst outdoor activiteiten onderneemt en erop uit gaat? Niet meer zo veel thuis zitten en nieuwe plekken ontdekken en/of meer beweging krijgen? Marleen Brekelmans zorgt er met Bucketlist eropuit in Nederland voor dat elk dagje uit onvergetelijk wordt. Zij gaat linksaf, waar de massa rechtsaf gaat. Ontdek welke dorpjes of stadjes je écht niet mag missen en wat kun je er kunt doen. Sloepvaren, loopfietsen, wijn proeven of wildplukken: deze belevenissen maken van jouw dagje uit een feest. In Het 10.000 stappenboek motiveert Arie Boomsma jou in 30 wandelingen om die stap naar buiten te wagen en om mooie plekken te ontdekken. De favoriete wandelingen van Arie gaan door de mooiste steden en natuurgebieden en zijn 7 tot 8 kilometer lang, zo’n 10.000 stappen. Ook Buitenluchtleven wil je inspireren Nederland te ontdekken. Te voet! Met meer dan 160 beschreven natuurgebieden, landgoederen en wandelingen. Met tips van wandelaars vanuit het hele land, overzichtskaarten en veel fotografie. Iedereen is een buitenmens!

✨5. Je bent nooit uitgeleerd

Dat je nooit te oud bent om te leren, kan je met dit goede voornemen bewijzen. Door eens in de zoveel tijd iets nieuws te leren, daag je jezelf uit. Dit kan niet alleen voordelig zijn voor je lichamelijke gezondheid, maar op die manier train je ook je hersenen. Ga voor een sport of een actieve hobby. Of doe juist iets extra voor je hersenen. En leer bijvoorbeeld schaken als een pro! In De schaakbijbel maak je kennis met de basistechnieken en de klassieke zetten van de grote meesters, en bovendien met de grondvormen van tactieken, combinaties, offers en pionnenstructuren. En als je de schaak-smaak te pakken hebt, kan je ook nog lekker ontspannen met The Queen’s Gambit in boekvorm of de Netflix-serie.

✨6. Je creatieve kant opzoeken

Hoe mooi is het als je kunt zeggen dat je iets zelf gemaakt hebt? Haken, macramé’en, naaien, breien of houtbewerken. Kies je nieuwe hobby of probeer desnoods iedere maand een nieuwe hobby uit. Modern haken is bijvoorbeeld een boek vol duidelijke instructies en 16 tijdloze projecten voor beginners waar ook ervaren hakers nog veel van kunnen leren. Ook macramé is helemaal terug van weggeweest! Met deze hippe knooptechniek en de projecten uit Hip & Trendy Macramé maak je de mooiste decoraties voor je interieur en geef je je planten net dat tikkeltje meer. Als je wilt beginnen met naaien is De  grote La Maison Victor naaigids een perfect boek dat je binnen handbereik houdt tijdens het naaien! een praktisch en tijdloos handboek voor als je graag naait en je je vaardigheden wilt verbeteren of verfijnen. Ben je net gestart met naaien, dan haal je er een persoonlijke expert mee in huis. Zo word je vanzelf een echte doe-het-zelver die de mooiste dingen maakt.

✨7. Boek succes met lezen

We zouden liegen als we niet zouden zeggen dat we van dit goede voornemen het allerenthousiast worden. Wie graag leest heeft ze waarschijnlijk al wel eens voorbij zien komen: leeschallenges zoals de simpele Goodreads Reading Challenge waar je invult hoeveel boeken je het kalenderjaar wilt lezen of de POPSUGAR Reading Challenge waarbij je wordt gepusht om zo divers mogelijk te lezen. Wij helpen een handje met do-it-yourself leeschallenges waarbij je niet per se al vier maanden geleden had moeten beginnen om het te halen. We bieden ook maandelijkse leesinspiratie met ons Boek van de maand: dit zijn boeken van debutanten of nieuw ontdekt talent wat een groter publiek verdiend. En weet je echt niet waar je moet beginnen met lezen? Dan kan je de hulp van de This Is How We Read scheurkalender duidelijk gebruiken. Dit zijn 365 belezen suggesties, in handig scheurkalenderformaat. Begin elke dag met een prikkelende leestip. Onze ultieme tip om dit goede voornemen te halen is in ieder geval: houd het klein en bouw langzaam uit. Dan kun je jezelf echt nog verbazen hoeveel boeken aan het eind van het jaar je gelezen hebt! En lukt het echt niet… Dan hebben we gelukkig ook dit artikel met tips waarmee je uit je leesdip komt.

✨8. Meer tijd voor jezelf

Waarom dit voornemen? Omdat je het waard bent. Ja, echt! Self Love Talk van Merel Teunis is hét handboek over liefdevolle aandacht voor jezelf. Wil je gelukkiger en krachtiger in het leven staan? Met self love kan dat. En zelfliefde is niet stoffig of zweverig, zorgen voor jezelf is juist leuk en waardevol. Gun jezelf dus nu de liefdevolle levensstijl die bij jou past. Self Love Talk zal je inspireren om elke dag liefdevol voor jezelf te kiezen. Ben je benieuwd naar ervaringen van anderen? Dan ga ik nu maar eens lekker van mezelf zitten houden is een verhaal over het aankijken van eenzaamheid, de moed vinden om weer iets van je dag te maken terwijl je het liefst zou willen gillen, ongegeneerd zoenen op straat en het loslaten van een grote liefde. En ben je op zoek naar een concreet doel? Gun jezelf bijvoorbeeld een kortere werkdag! Een 6-urige werkdag klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Dat is het echter niet. Björn Deusings laat in Tijdwinst-Elke dag om 15.00 uur klaar zien dat als je jezelf beter organiseert, realistischer plant, op een slimme manier omgaat met complexe taken en ophoudt met jezelf (en anderen) van het werk te houden, het dan heel goed mogelijk is om veel tijd te besparen.

✨9. Haal de natuur in huis

Groene vingers kan je kweken, zodat je uiteindelijk de mooiste plantjes kan gaan verzorgen. Ga in de tuin aan de slag met Duurzaam handboek voor de luie tuinier of tover je huis om tot jungle met De kamerplantenbijbel van Mama Botanica. Klimaatverandering, stikstof, bestrijdingsmiddelen, vervuiling… soms lijken we machteloos te staan tegenover alle milieuproblemen. En waar kunnen we nog genieten van de natuur? Simpel: in je eigen tuin, op je balkon, of in je eigen woonkamer. Want door het aanleggen van je eigen natuurtuin, groot of klein, maak je in één klap je eigen leefomgeving duurzamer, schoner, mooier en groener! Zo ga jij dit jaar van groentje naar plantenfluisteraar.

✨10. Ga uit je food comfortzone

…en ontdek een nieuwe keuken(skill). Want er is zoveel meer dan HelloFresh of de recepten uit de Allerhande. Zo wordt bij Noma – vier keer benoemd tot het beste restaurant van de wereld – bij elk gerecht een vorm van fermentatie gebruikt: een frisse azijn, een intense miso, een unieke druppel garum of zwarte knoflook. In Noma’s handboek voor fermenteren openbaren zij hun kennis en technieken. De keuze aan kookbijbels is ook gigantisch: ga aan de slag met De bijbel van de Indiase keuken en maak biryani tot curry’s en dahl tot platbroden en samosa’s. Of probeer de Vegan Kookbijbel van Green Happiness en ontdek met meer dan 150 gerechten de oneindige mogelijkheden van plantaardig eten. En als je dan al dat lekkers hebt gemaakt is het natuurlijk wel zo leuk als je dat mooi aan anderen kunt laten zien. Maak met Food Photos & Styling de mooiste foodfoto’s met camera en smartphone en leer de juiste foodstylingtechnieken en compositietechnieken toe te passen.

✨11. Ga voor groen: eet minstens 1x per week geen vlees

Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en het milieu. Door minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door peulvruchten en noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Minder vlees eten leidt ook tot minder uitstoot van broeikasgassen, waardoor het milieu minder wordt belast. Je kan natuurlijk van 7 t/m 13 maart 2022 meedoen aan de Nationale Week Zonder Vlees en dat zou al een mooi goed voornemen kunnen zijn, maar je kan het ook een jaardoel maken en minstens één keer per week geen vlees eten. De keuze aan vegan en vegetarische kookboeken is gigantisch, dus wat je smaak ook is… er zit vast wel iets voor je tussen! De bekendste kookboeken in deze categorie blijven toch wel Plenty van Yotam Ottolenghi en VEG van Jamie Oliver, maar er is meer. Hugh Fearnley-Whittingstall is enthousiast aanhanger van biologische seizoensproducten. In Veg! neemt hij ons mee naar de smaakvolle wereld van eten zonder vis of vlees. Niet alleen voor de vegetariër is dit een kookboek vol inspiratie, maar ook voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten. In de opvolger Heel veel veg! gaat hij nog een stapje verder dan in zijn vorige kookboek.

✨12. Ontwikkel een duurzame mindset

En als we dan toch op de groene tour zijn, dan kunnen we met een volledig duurzame mindset er nog wel een schepje bovenop doen. In Dit gebeurt er als je duurzaam gaat leven gaat Marije van der Made in op alle vragen die je over duurzaam leven kunt krijgen. Eet je dan helemaal geen vlees? Neem je echt de trein in plaats van het vliegtuig? Is het niet vies dat je kleding tweedehands is? Is soja niet slecht voor het Amazonewoud? Vragen die je vaak te horen krijgt als je bezig bent met bewuster en duurzamer leven. In dit handboek vol feiten, ervaringen en veelgehoorde misvattingen over duurzaamheid deelt groene influencer Marije van der Made op humoristische wijze vlammende antwoorden en handvatten om je te kunnen weren tijdens een volgende familiedag, etentje of verjaardag. Het ‘receptenboekje’ Natuurlijk mooi – Snel & Eenvoudig kan je aan de slag met 100 receptjes voor natuurlijke & effectieve schoonheidsmiddeltjes.

✨13. Word de nuchterheid zelve

Dry January is een campagne die in 2013 voor het eerst in Engeland is gevoerd. In 2016 deed 1 op de 6 Britten mee, en de afgelopen jaren is het overgewaaid uit Engeland en drinken ook veel Nederlanders in januari niet (of minder). Mensen die een tijd niet drinken voelen zich fitter, slapen beter en veel mensen verliezen ook gewicht. Op zich wel een goede manier om meerdere goede voornemens te bereiken!  Evi Hanssen pakte het nog strikter aan en besloot geen druppel meer te leven. In haar boek Sinds ik niet meer drink hield ze gedurende 500 dagen een dagboek bij en beschreef waarin ze openhartig en honderduit vertelt over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt. Haar keuze heeft niet alleen fysieke gevolgen, het heeft ook een effect op haar vriendschappen, haar relatie, haar werk en haar zelfbeeld. Met de nodige dosis humor zoekt Evi uit wie ze nu precies is zonder dat gezellige glas in de hand. En ook het boek Chardonnee beschrijft grappig hoe het is om te stoppen met drinken, en, zoals de auteur schrijft, te beginnen met leven.

✨14. Of drink juist nooit meer een slechte wijn!

Als je helemaal stoppen met alcohol wel heel erg ver vindt gaan, is een mooi voornemen om geen slechte wijn meer te drinken. Een boek waar je dan direct wat aan hebt is Wijnkenner word je zo. Dit boek geeft de (beginnende) wijnliefhebber een schat aan informatie, snijdt vele thema’s aan, is praktisch en onmisbaar. Ontdek je favoriete wijn. Krijg ervaring met aroma’s en leer veel meer over druivensoorten. Waarom schenk je een bordeaux in een ander glas dan een bourgogne? Wat is dat eigenlijk: decanteren? Welke rode wijnen kun je gekoeld serveren en waarom mag je witte wijn niet te koud koelen? Zorg bij lekkere gerechten voor de juiste wijn. Iedere (thuis)kok en wijnliefhebber weet namelijk dat een goede wijn-spijscombinatie een diner kan maken of breken. Maar hoe kies je de ultieme wijn bij het eten, of het perfecte eten bij je wijn? Lees het in De wijn-spijs-bijbel van Victoria Moore, vinologe en smaakexpert. Op sprankelende wijze gidst ze je door de wondere wijnwereld en vertelt ze welke combinaties goed werken én waarom. Welke wijn drink je bij pure chocolade, waarom past witte wijn vaak beter bij de kaasplank dan rode en waarom zijn chili, knoflook en citroen ‘gamechangers’?

✨15. Een wereldrecord vestigen

Wil jij in 2022 écht je grenzen verleggen en is een doel voor jou alleen niet voldoende? Ga dan voor een wereldrecord en zorg dat jij de aller-aller-allerbeste in iets wordt. Heb jij een beetje inspiratie nodig om te bepalen welk doel het wordt? De compleet nieuwe editie van Guinness World Records 2022 bevat duizenden records en sublieme foto’s rond het thema ‘Bescherm onze aarde’. Klimaatverandering, recycling, alternatieve energiebronnen en natuurbescherming komen aan bod. Talloze recordhouders passeren de revue die proberen duurzamer om te gaan met de aarde. Boordevol tips om zelf bij te dragen aan de bescherming van onze planeet.

✨16. Leg de mooiste momenten en herinneringen vast

Leven in het moment is mooi, maar het is ook mooi om later nog terug te kijken op deze momenten. Gelukkig kan je tegenwoordig professionele foto’s maken met de camera die je altijd bij je hebt! Scott Kelby laat in zijn handboek Fotograferen met de iPhone al het vakjargon achterwege en gaat het hele boek te werk alsof jij en hij samen op pad zijn met alleen jullie iPhones. Hij gebruikt zijn kenmerkende ongedwongen, begrijpelijke schrijfstijl om je te helpen de geweldige mogelijkheden van je iPhone te ontsluiten en het type foto’s te maken waarvan je nooit had gedacht dat je ze met een telefoon zou kunnen maken. Elke bladzijde behandelt één enkel concept, één enkel hulpmiddel of één truc om het niveau van je fotografie met je iPhone van snapshots naar foto’s te tillen, waarvan je vrienden en familie zullen zeggen: ‘Wacht eens even… heb jij die gemaakt?!’

✨17. Meer van jezelf houden

Meer tijd voor jezelf is één ding (zie onze goede voornemen-tip #8), maar misschien wil je nog wat dieper gaan en ook werken aan de relatie die jij met je eigen lichaam hebt. Wij gaan in deze lijst tips dus ook niet zeggen dat je meer moet afvallen, maar juist dat je meer van jezelf moet houden (voor sommigen sluit het één het ander natuurlijk niet uit, en dat is ook oké!). We zijn ervan overtuigd geraakt dat geluk iets is dat alleen maar mogelijk is als we ons streefgewicht behalen, als we een sixpack hebben, als we die paar centimeter van onze taille af kunnen halen. De auteur van Body Positive Power is vastberaden om zoveel mogelijk mensen de waarheid te vertellen: we zijn goed genoeg zoals we zijn. Ook Fariha Róisín, auteur van de self-love & body positivity journal Love je lijf, spoort je aan om een andere denkwijze aan te nemen over je fysieke zelf. Sanna Sporrong geeft je in de Selfcare Planner oefeningen om om je af te helpen van slechte gewoonten, verborgen angsten en negatieve gedachtepatronen. Al deze boeken helpen ervoor te zorgen dat het er niet om gaat hoe je er in de spiegel uitziet, maar om wat je zelf ziet als je in die spiegel kijkt: hoe voel jij je in jouw lichaam?

✨18. Stay hydrated! Drink meer water

Dagelijks voldoende water drinken kan een aantal (gezondheids)problemen oplossen of voorkomen. Zo is water goed voor je hart, een boost voor je brein, krijg je minder snel last van hoofdpijn, is water goed voor een mooiere huid, helpt het tegen een kater, geeft het je eerder een vol gevoel, dus helpt het met afvallen en is het goed voor je nieren. Eigenlijk helpt het tegen heel veel! Sommige mensen vinden het lastig om dagelijks genoeg water te drinken, dan helpt het enorm als je het altijd bij je hebt. Met een vrolijk gekleurde Dopper drinkfles heb je ook altijd een glaasje bij je (de dop is een glaasje). Voor mensen die dagelijks medicijnen moeten nemen is er ook nog de handige Yos Bottle, de waterfles met pillendoos. Lukt het dan nog steeds niet om voldoende water te drinken? Dan hebben we goed nieuws! Maak water drinken leuker door het een extra smaakje mee te geven. Water met een fruit- of groentesmaak of een spannend, meer volwassen watertje door toevoeging van kruiden, bloemen en specerijen. Water drinken is dankzij de 50 recepten in Infused water nog nooit zo lekker, verfrissend en dorstlessend geweest.

✨19. Organiseren kun je leren

En als je het dan van iemand moet leren, is Cynthia Schulz de aangewezen persoon. Met haar Structuurjunkie-lijn met onder andere een datumloze planner (begin wanneer je wilt!) en een businessplanner speciaal voor ondernemers helpt ze al duizenden hun takenlijsten te organiseren. Voor sommige (thuis)werkers is een nieuwe boost in je persoonlijke organisatie precies wat je nodig hebt om het nieuwe jaar te kickstarten. In Goed werk bundelt Cynthia al haar tips, trucs en ervaring over plannen structuur, focus en productief thuiswerken. Want daar draait het allemaal om: goede gewoontes aanleren om meer tijd over de houden voor de dingen die écht belangrijk zijn.

✨20. Extra aandacht voor iedereen die je lief is

In het geval van goede voornemens staan we vaak zelf centraal met de gedachte ‘wat kan ik aan mezelf verbeteren’. Dat is ook een goede zaak, want wanneer je de beste versie van jezelf kunt zijn, kun je dat ook voor je omgeving zijn. Het klinkt voor de hand liggend, maar bewust de keuze maken om meer aandacht te besteden aan je naasten is soms al genoeg. Het spontane complimentje, die extra knuffel of dat belletje maken eigenlijk al het verschil. Ben je op zoek naar een handvat? Probeer samen met je (groot)ouders, geliefde of vrienden een invulboek uit de Vertel eens-serie van Elma van Vliet in te vullen. Samen herinneringen ophalen uit het verleden en nieuwe herinneringen maken. Of pak het avontuurlijker aan met de Bucketlist-boeken van Elise De Rijk voor koppels of vrienden, 250 gekke, grappige en soms serieuze opdrachten om samen uit te voeren.

✨21. Orde in je portemonnee

Al je geld in de dure decembermaand uitgegeven? Of toch minder gespaard (of helemaal niet) dan je had gehoopt? Een fijn doel is voor vrijwel iedereen een gevulde portemonnee het hele jaar door. Dat kan op meerdere manieren worden bereikt, maar vaak is inzicht in de in- en uitgaven de eerste stap. Houd elke maand goed bij hoeveel geld er binnenkomt en waaraan je het besteedt met de Budgetplanner of de Money Planner. Op die manier krijg je inzicht in je uitgavenpatroon en kun je waar nodig bijsturen. Nu sparen op een spaarrekening niet meer geld meer oplevert kunnen we kijken naar andere manieren zoals bitcoin. In Ons geld is stuk vertellen Bert en Peter Slagter waarom bitcoin onderdeel zou kunnen zijn van de oplossing. Ze garanderen niet dat bitcoin een succes wordt. Sterker nog, ze zien allerlei manieren waarop het kan mislukken. Maar ze zien ook manieren waarop het kan slagen en de wereld ingrijpend kan veranderen. Liever je verdiepen in beleggen? Wetenschappelijk is bewezen dat vrouwen beter beleggen dan mannen. Janneke Willemse schreef de perfecte gids voor de beginnende belegger Blondjes beleggen beter. Ze geeft aan hoe je in 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen kan. Laat je niet misleiden door de titel, ook mannen hebben zeker wat aan dit boek!

✨22. Ga op reis

Ontdek de wereld in 2022! Of je nu iemand bent die droomt van verre reizen en nooit genoeg vakantiedagen heeft, klaar bent om je eerste (grote) reis te maken of juist vanuit het comfort van je eigen huiskamer de wereld wilt ontdekken. Wij bieden regelmatig reistips op onze website. Ervaar de mooiste en meest afgelegen plaatsen op aarde met National Geographic Wereldplekken. Dit boek toont de 50 meest ongerepte, verlaten, ruige en schilderachtige plaatsen op aarde. Met oogverblindende beelden van wereldberoemde natuurfotografen en toegankelijke, pakkende beschrijvingen en praktische reisinformatie. Of houd het wat dichter bij huis en ga voor De mooiste roadtrips in Europa met 24 avontuurlijke routes voor auto, motor of camper die je voeren naar de culturele en landschappelijke hoogtepunten van ons continent. En als je dan die reis maakt dan wil je dit natuurlijk ook vastleggen… in een Travel Journal bijvoorbeeld!

Welk goed voornemen gaat er bij jou op de lijst dit jaar? ✨

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

11 x op je paasbest met deze boeken

Om in de paassferen te komen, hebben wij de leukste nieuwe kinderboeken...
Lees verder