Ik neem vandaag een slipperdag… 8 x heerlijke zomerboeken!

Even niet storen a.u.b. want ik ben aan het lezen! In de tuin, op het balkon of lekker op een handdoekje op het strand. Is er iets lekkerder dan in de zomer lezen? Dus zet die telefoon uit en neem fijn een slipperdag ☀️⛱️

Romans, detectives, humor, historische verhalen en nieuwe series. Ieder boek is een zomerboek als je het in de zomer leest… Met deze 8 boeken wordt het sowieso een mooie zomer!

1. Roadtrip Camino – Graeme Simsion & Anne Buist

Bestel 👆 via Paagman.nl

Deel 2 in de Camino-serie. Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten…

2. Tante Poldi en de Siciliaanse leeuwen – Mario Giordano

Bestel 👆 via Paagman.nl

Zeezicht, zon en rust, meer wil de eigenzinnige tante Poldi niet wanneer ze na haar zestigste verjaardag vanuit München naar Sicilië verhuist. Maar dan verdwijnt haar tuinman Valentino spoorloos. Is hij in de val van de maffia gelopen? Poldi gaat op onderzoek uit en komt op haar tocht de niet-onaantrekkelijke rechercheur Montana tegen. Hij wil niet hebben dat Poldi haar neus in zijn onderzoek steekt, maar wie eenmaal de degens kruist met een Beierse… Deel 2 in de serie over de eigenzinnige Tante Poldi verschijnt eind september 2021, dus dan kan je na de zomer meteen door met lezen!

3. Alle kleuren van de nacht – Sanne Helbers

Bestel 👆 via Paagman.nl

Alle kleuren van de nacht van Sanne Helbers is een prachtige roman over hoe te leven: een zoektocht naar liefde, identiteit en betekenis tussen twee levens en continenten. In Alle kleuren van de nacht vindt Helena het leven lastig. Of in ieder geval om het zo te leven dat ze geen leegte voelt. De sleur van werk maakt haar onrustig en haar vriend Taco begrijpt haar niet. Ze worstelt bovendien met een aanhoudende depressie die van tijd tot tijd de kop opsteekt. Online ontmoet ze Raavi, een fotograaf uit India, en er ontstaat een intensief contact. Rigoureus besluit ze naar Azië af te reizen. Haar eerste bestemming is Mumbai, om Raavi te ontmoeten. Wanneer Raavi een jonge vrouw blijkt te zijn, is Helena’s verwarring groot. Ze trekken een aantal dagen met elkaar op en Helena realiseert zich dat ze ook voor een vrouw intense, hevige liefde kan voelen. Maar Raavi’s seksuele identiteit vormt een bedreiging voor haar eigen veiligheid en die van haar dierbaren. Helena moet een keuze maken tussen twee levens en twee continenten, vechtend tegen de leegte en de absurditeit van het bestaan.

4. Corinnes toekomst – Paula Stern

Bestel 👆 via Paagman.nl

Aken, 1945. Als Eberhard Ahrensberg na de oorlog terugkeert naar zijn vaderland, ligt zijn leven in scherven. Zijn vader koos de kant van de nazi’s, wat resulteerde in een verloren thuis en verbroken familiebanden. In een poging zijn jonge gezin te onderhouden begint Eberhard koffie te smokkelen.

Aken, heden. Als erfgenaam van het beroemde koffieimperium Ahrensberg is Corinne dol op alles wat met koffie te maken heeft. Samen met haar broer runt ze het bedrijf, al brengt dat soms spanningen met zich mee. Als ze het dagboek van haar grootvader Eberhard vindt, besluit ze om zijn verleden verder uit te zoeken. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van het familiebedrijf ontdekt ze een bewogen verleden vol geluk, verraad en vechtlust. Lukt het haar om haar eigen pad te blijven volgen?

5. Raaf – Roos Vlogman

Bestel 👆 via Paagman.nl

Tussen de jonge Raaf en zijn moeder loopt een lijntje, een dun wit glinsterend lijntje, iets dikker dan spinrag. Het rekt mee, maar staat altijd gespannen en wordt steeds strakker aangetrokken: als zijn moeder zich voor de zoveelste keer verstopt en Raaf haar moet zoeken; als zij Raaf dwingt tot een soa-test en zij met hem meegaat naar de huisarts; als Frederik – hun hond – na zijn dood via haar laat weten waar hij wil worden uitgestrooid en Raaf gedwongen wordt haar te volgen. Wat houdt Raaf daar bij zijn moeder? Raaf is het verhaal over de grenzeloze relatie tussen een zoon en zijn moeder. In compact en humoristisch proza weet Roos Vlogman feilloos de vinger op de zere plek te leggen, waarbij je je steeds afvraagt: kun je werkelijk loskomen van waar je vandaan komt? Roos Vlogman (1992) won in 2016 met haar verhaal ‘Sessie 51’ de schrijfwedstrijd Write Now!. Ze werd geselecteerd voor het Slow Writing Lab, het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Letterenfonds. Haar verhalen, essays en gedichten werden gepubliceerd in Trouw, Tirade en De Gids. Raaf is haar debuutroman.

6. Ademloos (Dirty Little Secrets) – Anja Feliers

Bestel 👆 via Paagman.nl

Anja Feliers is al jaren een van de meest succesvolle thrillerauteurs in Vlaanderen. Haar spannende boeken rond personages Kathleen Verlinden en Caro Westerhof vielen al meermaals in de prijzen. In deze nieuwe reeks gooit ze het over een heel andere boeg en spelen liefde en verlangen de hoofdrol. Ademloos is het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie. Vanaf de eerste bladzijde word je meegesleurd in het stomende liefdesleven van een jonge vrouw die in haar zoektocht naar het ultieme genot meer grenzen overschrijdt dan ze ooit voor mogelijk had gehouden. Louise is een gepassioneerde lifestylejournaliste die volop geniet van haar leven als happy single. Na een wilde nacht ontdekt Louise dat Tyler Moore contact met haar zoekt. Tyler, de man met wie ze tien jaar geleden een vurige affaire had, maar die plots uit haar leven verdween. Jarenlang zocht Louise tevergeefs naar hem. Tot nu. Want Tyler Moore is terug… en Louise is hun prikkelende fantasieën van toen niet vergeten. Haar honger naar hem is nog steeds niet gestild. Opnieuw valt ze als een blok voor hem, maar is dit wel een spel dat ze durft te spelen?

7. Bed en breakfast – Ilja Gort

Bestel 👆 via Paagman.nl

Ilja Gort raakte in de ban van zijn eigen hoofdpersoon: Abel, de warhoofdige held uit zijn bestseller Godendrank. In Bed en Breakfast begint Abel met zijn vrouw Angela een B&B op hun Zuid-­Franse wijndomein. Maar natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Een televisie­ploeg met een dubbele agenda wil daar een reality soap van maken, waarna Abel en Angela worden over­rompeld door gasten die het bloed onder hun nagels vandaan halen. Als Abels heimelijke verzet de spuigaten uitloopt, is er geen weg terug: om hun wijndomein van de ondergang te redden moet hij in zee met een onvoorspelbare Franse klusjesman en een Brabantse drugsbaron. Bed en Breakfast is het hilarische vervolg op Godendrank, maar uitstekend zonder enige voorkennis te lezen.

8. Zangvogels – Christy Lefteri

Bestel de exclusieve gebonden uitgave 👆 via Paagman.nl

Zangvogels van Christy Lefteri, bekend van De bijenhouder van Aleppo, is een geëngageerde roman waarin migranten in het Middellands Zeegebied een stem krijgen. Nisha is op Cyprus huishoudster bij Petra en haar dochtertje, terwijl ze haar eigen dochtertje in Sri Lanka probeert op te voeden via haar telefoon. Yiannis vangt als stroper illegaal kleine trekvogels op Cyprus, maar droomt stiekem van een leven samen met Nisha. Als Nisha op een dag spoorloos is verdwenen, gaat Petra naar haar op zoek. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze de duistere kanten van het migrantenbestaan. Bij Paagman bieden wij de exclusieve, eenmalige gebonden uitgave aan. Je betaalt voor deze gebonden uitgave hetzelfde als voor de paperback!

Een hele fijne zomer!!!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Onze 15 bestverkochte boeken van 2021 in één handig overzicht!

Welke boeken gingen in 2021 nou het vaakst bij ons over de...
Lees verder