Op deze manier is Correctbook duurzaam!

Tekst: Correctbook

Papier is uit, Correctbook is in. Het is een belangrijk streven voor ons om onze uitwisbare notitieboekjes op een sociale en duurzame manier te produceren. Hoe staan we ervoor? Is Correctbook echt zo duurzaam? En welke stappen zijn er nog te zetten? We geven je een update!

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Het ontwikkelen van duurzame producten, maar ook het verduurzamen van de productie is voor ons een doel waar we naar toe willen werken. We moeten zuinig zijn op onze wereld. We willen de aarde – net als onze notebooks – beschermen. We willen de wereld verbeteren en de minst vervuilende producent van uitwisbare notitieboekjes worden.

Was Correctbook dan nog niet duurzaam?

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

We waren al goed bezig met onze duurzame en uitwisbare notitieboekjes. Allereerst natuurlijk doordat ze herbruikbaar zijn. Daarnaast worden de uitwisbare bladen van Correctbook op een unieke wijze geproduceerd waardoor je de beste schrijfervaring ervaart. Onze Correctbooks worden lokaal en volledig CO2-neutraal geproduceerd. Daarnaast komt het gebruikte papier ook nog eens van FSC-gecertificeerd hout. Waar mogelijk helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt mee aan de productie van onze uitwisbare notitieboekjes. Op sociaal gebied dragen we bij aan een betere wereld, want wist je dat je met de aankoop van een Correctbook รฉรฉn kind in een ontwikkelingsgebied voor drie maanden schrijfmateriaal geeft? Zo gaan we samen analfabetisme tegen en maken we ons hard voor gelijke kansen. Ook dรกt is duurzaam ondernemen.

Welke stappen hebben we dit jaar gezet?

Bestel ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

Dit jaar zijn we druk bezig geweest met het verduurzamen van Correctbook en onze nieuwe Correctbook Sleeve is daarvan het resultaat. Deze duurzame en herbruikbare wikkel van kraft papier vervangt de plastic sealing die voorheen om onze boeken heen zat ter bescherming tijdens het vervoer en in de winkels. Het kraft papier van de sleeve is een stevig, natuurlijk soort papier. Met deze sleeve, die ook nog eens geweldig is om te zien, zijn onze boeken nog steeds goed beschermd tijdens vervoer en opslag, maar nu zonder gebruik te hoeven maken van plastic. Deze sleeve is een fantastische stap in ons streven naar duurzaamheid in al onze processen.

Verduurzamen in Afrika

Vanaf 2021 worden onze Correctbooks geleverd in zes Afrikaanse landen. Naast Rwanda leveren we ook in Ghana, Malawi, Oeganda, Ethiopiรซ en Kenia uitwisbaar schrijfmateriaal. In alle landen, op Ethiopiรซ na, worden de Correctbooks lokaal geproduceerd. Daardoor creรซert Correctbook werkgelegenheid in deze landen. Correctbook staat daarmee voor een mens- en milieubewust productieproces.

Een duurzame toekomst!

Bestel nog meer Correctbook ๐Ÿ‘† via Paagman.nl

We maken voor onze boeken gebruik van papier uit FSC-gecertificeerd hout en produceren volledig CO2-neutraal. Nu kunnen we de producten ook verpakken in milieuvriendelijk materiaal. We hebben hiermee een mooie stap gezet, maar we blijven zoeken naar mogelijkheden om ons productieproces nog duurzamer te maken. Wil je meer weten over onze producten of ben je nieuwsgierig geworden naar onze missie als duurzame onderneming? Volg ons op Instagram of lees meer hierover op www.correctbook.com.

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Redactie Paagmag

Juffen en meesters krijgen de Kinderboekenweek kriebels bij Paagman

Meer dan 100 juffen en enkele meesters bezochten 12 september de allereerste...
Lees verder