Hup Holland hup! 10 x vrouwenvoetbalboeken

Oranje leeuwinnen vrouwenvoetbal boekenEn dan sta je opeens in de finale van het WK… wat zijn we nu al trots op die meiden! We volgen de Oranje Leeuwinnen op de voet en kunnen niet wachten tot de finale deze zaterdag in Frankrijk.

De Oranje Leeuwinnen zijn daar uiteraard van de partij, maar ook in het boekenvak zijn ze steeds meer te vinden. Daarom delen wij nu hier onze boekentips  in drie categorieën omdat we ongeacht de uitkomst van aanstaande zaterdag nog lang geen genoeg hebben van de vrouwenvoetbalpret!

Voorbereid naar het WK

FIFA WK vrouwenvoetbal Frankrijk 2019

Bestel het officiële WK boek nu bij Paagman.nl

FIFA WK vrouwenvoetbal 2019 is het officiële boek bij dit kampioenschap en geeft informatie over de achtergrond van het toernooi, de poule-indeling, de speelsteden, de deelnemende landen, de teams en sterspeelsters en een terugblik op de acht eerder gespeelde toernooien. Er is reden genoeg om je op het WK vrouwenvoetbal te verheugen en te genieten van de subtiele dribbels van Lieke Martens, de onverzettelijke tackles van Stefanie van der Gragt, de fijne steekpasses van Jackie Groenen, de rushes van Shanice van de Sanden en de goals van Vivianne Miedema. Met FIFA WK vrouwenvoetbal 2019 zal je niets ontgaan en ben je op de hoogte van alle details!

Annemarie Postma – Samen sterk

Bestel Samen sterk nu bij Paagman.nl

In Samen sterk geeft journaliste Annemarie Postma een reconstructie van het eerste grote succes van de Oranje Leeuwinnen: het winnen van het EK in de zomer van 2017. Daarnaast doet ze verslag van de voorbereiding op het WK deze zomer in Frankrijk – dit keer met Oranje in de favorietenrol. Terwijl er vooraf weinig mensen warmliepen voor het toernooi in eigen land, werd de finale in Enschede door 4,1 miljoen mensen bekeken – een record. Hoewel het succes voor velen als een verrassing kwam, waren speelsters en staf al een jaar lang bezig met een minutieuze voorbereiding. Journaliste Annemarie Postma zag menige training, zat bij alle wedstrijden in het stadion en hing na afloop rond in de mixed zone.

Annemarie Postma – De Oranje Leeuwinnen

Bestel De Oranje Leeuwinnen nu bij Paagman.nl

Naar aanloop van het EK in 2017 schreef Annemarie Postma ook al dit boek over de oranje heldinnen. In dit boek maak je kennis met de Oranje Leeuwinnen in een uniek portret van deze generatie voetbalsters. Postma laat ons kennismaken met de speelsters van het Nederlands elftal en volgt ze tijdens de voorbereiding op dit toernooi, zowel bij Oranje als bij hun profclubs in Nederland, Engeland, Duitsland en Noorwegen. Ze fileert de clichés die er over vrouwenvoetbal bestaan en portretteert de speelsters als voetballer en als vrouw, van keepster Sari van Veenendaal tot spits en superster Vivianne Miedema. De Oranje Leeuwinnen is verplichte kost, zeker voor alle voetbalmeiden van Nederland.

Lieke Martens en Vincent de Vries – LIEKE

Bestel LIEKE nu bij Paagman.nl

In LIEKE deelt profvoetbalster Lieke Martens voor het eerst haar hele verhaal: van haar eerste doelpunten bij de F-pupillen in Nieuw-Bergen tot haar mooiste acties bij FC Barcelona en ontmoetingen met supersterren als Messi, Neymar en Ronaldo. In 2017 won ze niet alleen het EK, maar ze werd zelfs beste speelster van het toernooi, van Europa én van de wereld. Het boek LIEKE is tot stand gekomen met medewerking van onder anderen Jackie Groenen, Danielle van der Donk, Kika van Es, Anouk Hoogendijk, Sarina Wiegman en Patrick Kluivert.

Hardgras 126 – Sarina en haar meiden

Bestel Hardgras 126 bij Paagman.nl

Dit nummer gaat over het wereldkampioenschap voor vrouwen in Frankrijk en over vrouwen en voetbal in het algemeen. Suse van Kleef beschrijft haar eigen voetbalcarrière die duurde tot haar zeventiende. Anna Enquist interviewde bondscoach Sarina Wiegman. Robert Vuijsje spreekt oranjespits Lineth Beerensteyn, Janneke van der Horst ontmoet reservekeepster Lize Kop (en hond Mazzel) , Rosa van Gool zoekt antwoord op de vraag ‘Kunnen mannen eigenlijk wel goed over vrouwenvoetbal schrijven?’ en nog veel meer!

Oud-internationals aan het woord

Vincent de Vries – Balverliefd: word net zo goed als Anouk Hoogendijk

Bestel Balverliefd nu bij Paagman.nl

Word met dit boek net zo goed als voetbalster Anouk Hoogendijk! Anouk is de Nederlandse international die op het EK van 2009 in Finland definitief doorbrak nadat ze, voor het oog van meer dan één miljoen tv-kijkers, in de kwartfinale tegen Frankrijk de beslissende strafschop raak schoot waardoor de Oranjevrouwen voetbalgeschiedenis schreven. In dit unieke vrouwenvoetbalboek verhaalt Anouk niet alleen over die wonderlijke dag die haar leven volledig op zijn kop zette, maar beschrijft ze speciaal voor de amateurvoetbalster die ervan droomt om net zo goed en succesvol te worden als Anouk Hoogendijk tot in de detail hoe je die top kan bereiken. Hoe moet je scoren? Hoe zet je een tackel in? Hoe kop je een bal het hardst én ook nog eens de goede kant op? Hoe moet je omgaan met succes en teleurstellingen? En wat mag je wel en niet eten voor een wedstrijd? Anouk (inmiddels meer dan honderd interlands) geeft hier – en op nog veel meer vragen – uitgebreid een antwoord op.

Iris Koppe – Daphne Koster: Nooit meer buitenspel

Bestel Daphne Koster nu bij Paagman.nl

Daphne Koster is een icoon in het vrouwenvoetbal. Ze begon haar carrière op 6-jarige leeftijd bij het jongensteam van SVA in Assendelft en groeide uit tot een van de beste speelsters van Nederland. Sinds zij als aanvoerster in 2009 met het Nederlands vrouwenelftal de halve finale van het EK bereikte is ze een rolmodel voor vele voetballende meisjes, die dromen van een leven als prof. Helaas blijft dit voor velen een droom. In Nooit meer buitenspel laat Koster zien hoe moeilijk het is voor een vrouw om in een door mannen gedomineerde voetbalwereld de top te bereiken.

Voetbalboeken voor meiden

Vivianne Miedema en Joke Reijnders – Een spannende wedstrijd in het buitenland

Bestel Vivianne voetbalt nu bij Paagman.nl

Het team van Vivianne is door het dolle heen: voor het eerst gaan ze naar het buitenland om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen. Maar het duurt niet lang voor de politie langskomt om wat vragen te stellen. Er is duidelijk iets aan de hand, maar wat?

Vivianne Miedema en Joke Reijnders – Meidenvoetbal

Bestel Meidenvoetbal nu bij Paagman.nl

Vivianne Miedema is de veelscorende spits van het Nederlands vrouwenelftal. Als van jongs af aan staat zij op het voetbalveld en met succes. Op haar 15e speelde zij – als jongste speelster ooit – haar eerste wedstrijd in de Nederlandse eredivisie en op haar 17e tekende Miedema een contract bij FC Bayern München. In haar non-fictieboek Meidenvoetbal gaat Miedema in op alle aspecten die voetbal zo leuk maken en geeft zij tips en deelt ze haar ervaringen op en om het veld. Met vele (actie)foto’s, antwoorden op vragen van Vivianne’s fans, oefeningen om nog beter te worden en persoonlijke verhalen van Vivianne is Meidenvoetbal een boek dat in de boekenkast van iedere voetbalfan hoort.

Lizzy Koppe – van Pelt – Voetbalavonturen met Jackie Groenen

Bestel Voetbalavonturen nu bij Paagman.nl

Maak kennis met Jackie Groenen, zij is een Oranje Leeuwin! Dat betekent dat ze in het Nederlandse Elftal speelt. Jackie vertelt je hoe haar dat gelukt is en ze deelt haar coolste foto’s. In dit boek vind je ook drie spannende voetbalverhalen waarin Jackie de hoofdrol heeft. Wil je na het lezen van dit boek nog meer weten over Jackie? Volg haar dan op social media. Hoe? Dat vertelt Jackie je natuurlijk zelf in dit boek vol voetbalavonturen!

Tags bij dit verhaal
Geschreven door
Meer van Britt

Ik weet de titel niet meer… maar de cover was blauw!

“Pas geleden zag ik een boek in de krant met een blauwe...
Lees verder